A bilitől a tengerig egy vonással

A Tessloff kiadó néhány újdonsága

Nem lehet elég korán kezdeni az ismeretterjesztést tudják jól ezt a Tessloff Babilon kiadónál is. A közelmúltban megjelent kötetek az egészen kicsiktől a már iskolába járóknak segítenek. Tarts velünk, ismerd meg őket, és válassz kedvedre.

tovább...

Jön, jön, jön a Százhold!

a Pagony gyerekkönyves magazinja

A 83. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg a Pagony Kiadó első, ingyenes magazinja, Százhold címmel. A kiadó ezzel a kezdeményezéssel szeretné közelebb hozni a kortárs gyermekirodalmat az olvasóközönséghez.

Az újságot péntektől keressétek boltunkban, vagy hétvégén a Vörösmarty téren!

 

A jelszó mostantól: Százhold!


tovább...

A Putumayo cédék és aki mögötte van

Ismerjétek meg a Putumayo cédék eredetét, valamint Himberger Györgyöt, aki Magyarországon legelőször vezette be a világ legkülönbözőbb tájairól származó kicsiknek-nagyoknak szóló zenéket. Azóta is töretlen lelkesedéssel hozza hozzánk is az újdonságokat, a kínálat ráadásul most különleges színezőkkel és mágneses könyvekkel is bővült.

 


tovább...

Minden, amit ők is tudni akarnak a szexről

Felvilágosító könyvek kisebbeknek és nagyobbaknak

A kamaszkor, a dacolás és identitáskeresés időszaka. Meglehetősen nehéz lehet ez egy kislány számára, mikor a körülötte lévő világban éppen az látszik, hogy minden identitását, vagy funkcióját, értékét veszti. Különösen nehéz a helyzet, ha, nővé, férfivá kell válnia úgy, hogy e fogalom nap, mint nap új körvonalat nyer. Ezért nagyon fontos, hogy kívülről megfelelően támogassuk, és biztosítsuk nekik az önálló szellemi teret. Kívülállóként tudnunk kell, hogy ez a változás egy lassú, természetes testi-lelki folyamat, erőszakosan nem szabad beavatkoznunk, inkább részesévé kell válnunk. Ebben az időszakban a sokat dicsért emberi kapcsolatok és kommunikáció mellett különösen sokat segíthetnek a könyvek mind a tudati, mind a testi változásaink megélésében és elfogadásában.

Szemlénk néhány nálunk kapható könyvről szól, a sort persze mindenki kedve szerint folytathatja.


tovább...

Ha tudsz már olvasni...

könyvajánló kezdő olvasóknak

Bizony nagy dilemma, hogy mit adjunk az elsős, betűzgető gyerekekünk kezébe, hogy ráérezzen az olvasás ízére és aztán, kicsit később sem lesz könnyebb, hogy megtaláljuk az épp aktuális olvasási szintjéhez igazodó könyvet.

Összegyűjtöttük nektek a szerintünk leghasznosabb és legjobban használható sorozatokat és Pagony-könyveket, a listát pedig kedvetek szerint ti is folytathatjátok!

 

Kommenteljetek!


tovább...

Hogyan kapjunk kedvet az evéshez?

Berg Judit: Meseleves

Ezekkel a gyerekekkel mindig csak a probléma van. Egyik hisztizik, másik nem eszik. És még szemtelenek, csúnyán is beszélnek, sokszor megfáznak télidőben. Ez a gyerekség bosszantó és imádnivaló egyszerre. Berg Judit Hisztimesék című könyvének folytatása, a Meseleves a rossz evők szüleinek segít megoldást találni. A kötet meséi sorra bizonyítják, hogy sikerül is neki, hiszen türelemmel, szeretettel és humorral, több nézőpontot felsorakoztatva közelíti meg ezt a bosszantó problémakört.


tovább...

Családcserék

Éléonore Cannone: Családcsere; Gabriela Futová: Jobb anyukát akarok!; Erich Kaestner: A két Lotti

Családot cserélni nem egyszerű dolog: új emberekhez, új szokásokhoz kell alkalmazkodni. Hiányoznak a szüleink, akikkel eddig éltünk. Egyszóval eléggé elkeseredettnek kell lennie egy kiskamasznak, hogy erre adja a fejét, de hát ebben az életkorban azért előfordul, hogy nagyon elege van a gyereknek a szüleiből, és lássuk be, ez érthető, egyedül még nem tud élni, ezért jobb családot kell keresnie. Vagy éppen komolyabb okai vannak: családot akar egyesíteni.
tovább...

Azért kezdtem írni, mert nagyon rosszul rajzoltam

Christine Nöstlingerről

"Frieda történetét nehéz megírni. De Friedának ugyanúgy joga van történetre, mint minden tizenötévesnek. Vennünk kell a fáradságot, hogy megírjuk és elolvassuk a történetét. (...) Az embereket, a figuráimat (nagyapákat, anyákat, apákat, szomszédokat, szóval felnőtteket, akiknek közük van a gyerekekhez, és uborkakirályokat és egyéb szörnyetegeket, és gyerekeket, újra meg újra) megalkotni és hangot adni nekik számomra nem csak mesterségbeli, hanem emberi kihívást is jelent."

Sok könyvről írhatnánk az IBBY Hans Christian Andersen-díjas íróinak kapcsán, mi most egyiküket választottuk: Christine Nöstlinger pályájáról és regényeiről Győri Hanna cikkét olvashatod.


tovább...

Olvass bele! - Gévai Csilla: Nagyon Zöld Könyv

Részlet a Nagyon Zöld Könyvből

Gévai Csilla kötete a Pagony könyvfesztiváli meglepetése minden környezetét tudatosan alakítani akaró kicsinek és nagynak. A feladatokkal és elgondolkodtató kérdésekkel is dolgozó könyv a klímaváltozás és az üvegház-hatás jelenségét éppúgy leírja, ahogy az újrahasznosítás és az alternatív energiaforrások jelentőségét, s érthetően mesél olyan fogalmakról és környezeti eseményekről, melyektől elsőre talán megriadnál, de mindannyiunk jövője szempotjából fontos, hogy tisztában légy jelentésükkel és jelentőségükkel.

A kötet egyik fejezetét olvashatod el előre, ha ide kattintasz!

Hamarosan interjút is olvashatsz oldalunkon a szerzővel.


tovább...