Szünidei, kényeztető reggeli és Maja babái

Eperkrémes bundáskenyér

cimkék: #Végtelen Spagetti

Már a neve is nagyon ínycsiklandozó ennek a finomságnak, és biztos vagyok benne, hogy Maja tizenkét babája is mind szeretné! Felejtsétek el a nagy meleget, inkább keljetek korán, és lepjétek meg Vrábel Kriszta receptjével az egész családot! Utána pedig lehet mesét olvasni, mi mást, mint Finy Petra és Szegedi Katalin gyönyörű könyvét!

A tikkasztó melegben mi is legszívesebben a Balatonra menekülünk (2 óra és indulunk is), ahol Maja a Baba-villa padlásán megismerkedett tizenkét durcás babával, akiket még a nagymamája gyűjtött.

- „Ez lányoknak való!” - kiáltottak fel tiltakozva a fiúk, mikor meglátták a könyvet. Semmi Dinó-kaland, városi utazás vagy indiános történet! "Csak" babák. Szerencsére arra azért hajlandó volt két csemetém, hogy valami finomat főzzünk ezeknek a babáknak. No, de ebben az időben főzni ??? Kiegyeztünk egy finom reggelivel (lány és fiú kompatibilis), reggel még talán nem kukulunk meg a konyhában a tűzhely mellett, és talán többeteknek kedve lesz elkészíteni ezt a szünidei, kényeztető, reggeli finomságot.

Láttunk epret a piacon (aranyárban) és a fiúk ebből kérték a reggelit, de szezon szerint áfonyát, feketeszedret, ribizlit vagy málnát is használhatunk hozzá.

Sütöttem egy nagy adagot belőle, amíg ők majszolnak, végre csönd van és legalább én bele tudok olvasni Maja babamentő kalandjaiba.

Eperkrémes bundáskenyér

Hozzávalók:

8 szelet toast kenyér vagy kalács,

20 dkg natúr krémsajt (nem tömlős),

10 dkg eper (vagy feketeribizli, málna, áfonya, ribizli),

1 csapott ek. cukor,

2 egész tojás,

vaj a sütéshez

A krémsajtot keverjük el a cukorral, óvatosan forgassuk hozzá a feldarabolt epret. Kenjük meg 4 szelet kenyeret vagy kalácsot az édes, gyümölcsös krémsajttal, majd helyezzünk rájuk egy-egy üres szeletet. A tojásokat enyhén verjük fel egy mély tálban. 5 dkg vajat olvasszunk fel egy teflonserpenyőben, mártsuk meg a kenyereket a tojásban, majd süssük mindkét oldalát szép pirosra a vajban.

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek