Táborok a Pagonyban: 2018-ban a Bartókon és a Zuglói boltban is

Idén már nemcsak a budai Bartók Pagonyban, hanem a 2017 végén nyílt pesti Zuglói Pagonyban is tartunk táborokat.

A Pagonyos táborokban  különböző érdeklődésű gyerekeknek kínálunk táborélményt, ami feledhetetlenné teszi a nyarat. Nálunk lehet filmezni, Rumini világába lépni, programozni, alkotni, angolozni, jógázni...  Sőt, egy különleges meglepetéssel is készültünk: a hét egyik napján az extra program a Rumini kalandszoba kipróbálása lesz a nálunk táborozóknak. Ez az ország első és egyetlen tematikus, kifejezetten gyerekek számára készült szabadulószobás kalandpályája.


2018-AS TÁBOROK A BARTÓK PAGONYBAN


INFÓ

CÍM: 1114 Budapest, Bartók Béla út 5.
JELENTKEZÉS: www.pagony.hu/tabor-jelentkezes
ÉRKEZÉS: 9:00-re, a gyerekekért 16.30-ra kell jönni.
A tábor ára tartalmazza a napi 3 étkezést és egyszeri belépést a Rumini kalandszobába.
10% TESTVÉRKEDVEZMÉNY
Igyekezz a jelentkezéssel, nehogy lemaradj!


RUMINI ALKOTÓTÁBOR  
2018. június 18-22., 2018. július 30-augusztus 3.

Táborunkban rengeteg Ruminivel kapcsolatos alkotással, szórakoztató feladvánnyal, kincskereséssel, kendőfestéssel és társasjátékokkal várunk. Izgalmas gyerekszínházzal és pihentető Rumini felolvasással egyaránt körüljárjuk hősünk kalandjait. Elindulunk a Szélkirálynő nyomában, és üzenetet küldünk a kapitánynak!
Minden délelőtt a regény egy-egy részletével ismerkedünk, dramatizálunk, majd kezdődhet a kézműveskedés, textilfestés, pasztellrajz, modellezés, hajónaplókészítés és csoportos alkotások mind helyet kapnak majd a hét folyamán. Itt a helyed, ha most ismerkednél RUMINIVEL, ha pedig már nagy kedvenced, akkor szinte kötelező! Ruminivel jól indul a nyár!

Táborvezető: Hillier-Szalay Enikő
6-10 éveseknek ajánljuk
35.000 Ft/hét

>>> AZ ELSŐ TURNUS BETELT, A MÁSODIKRA VAN MÉG SZABAD HELY - A FOGLALÁSOS LISTÁBAN AZ UTOLSÓ HELYEN TALÁLOD! <<<GYEREKFILM AKADÉMIA - Filmjátszó tábor
Időpont: 2018. június 25-29.

Forgass mobillal! A Filmjátszó nyári táborában közös kisfilmet, zenés klipeket, tematikus videókat készítünk. Egyszerű eszközökkel, mobillal, tablettel forgatunk, ami úgyis a gyerekek kezében van, de most eszközként, aktívan használják majd kreativitásuk kibontakoztatására ahelyett, hogy passzívan játszanának csak a mobilon. A táborban csapatokban, stábokban dolgoznak együtt a gyerekek.
Minden nap más helyszínen forgatunk a gyerekek által kitalált forgatókönyvek alapján. A tábor utolsó napján premier! A szülőknek, barátoknak levetítjük az elkészült alkotásokat,amiket bármikor visszanézhettek a filmjátszó youtube csatornáján.
Online jelentkezés itt.

Táborvezető: Lakos Nóra
10-13, 14-16 éveseknek ajánljuk
38.000 Ft/hétMOCORGÓ TÁBOR
2018. július 2-6.

A tábor alatt egymást segítve és bátorítva kerülünk egyre közelebb a nagyvilág titkaihoz. Utazásunk során akadályokat és kihívásokat hódítunk meg a mese, a zene és a közös játék varázslatában, felfedezve testünket és a mozgás örömét. A feladatokra közösen készülünk fel az étkezések, kézműves foglalkozások és kirándulások alatt.
A hét során meghódítjuk a Gellért hegyen található játszótereket, végig kalandozva és felfedezve a titkos ösvényeket.
Kalandra fel! Vár Kalimpa, a bábfiú, Bubilla hercegnő és az Óriásbuborékok! Hajrá Mocorgók!

Táborvezetők: Varga Norbert, Szabó Tamás
4-8 éveseknek ajánljuk
35.000 Ft/hét

>>> JELENTKEZZ ITT! <<<LEGO-TÁBOR
2018. július 9-13.

Minden résztvevőnek hoznia kell egy saját, otthon épített járművet (autó, hajó, repülő, vonat stb.) és egy épületet (ház, bódé, torony, megálló, híd, vár)!
- Ismerkedő vegyes játszóház
- Állatok és lakhelyük tematikus építés
- Járművek világa tematikus építés
- Irányítható autók bemutatása és kipróbálása
- Mixels világ építése
- Épületek, terep, növényzet építése
- Vonatok világa bemutató és játszó
- Technic járművek világa bemutató és játék
- Pneumatikus szerkezetek világa bemutató és játék Végig lesz vegyes játszóház, rajzolósarok, DUPLO sarok, interaktív LEGO-s vitrinek. Saját LEGO-s névkártya és Ajándék Kockabarátok rajongó póló minden résztvevőnek. Minden nap kapnak a gyerekek 1-1db 600-1000 Ft értékű LEGO ajándékot, ami a napi tematikához kapcsolódik.


Táborvezető: Iberpaker Péter
6-14 éveseknek
35.000 Ft/hét

>>> JELENTKEZZ ITT! <<<


GAORI INDIÁNTÁBOR
2018. július 16-20.

Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
ja nem, az egy másik történet. Vágjunk bele újra! Napjainkban, Budapesten él egy rejtélyes indiántörzs: a GAORI indiánok. A tudományos világ egyelőre nagyon kevés információval rendelkezik róluk. Amit eddig tudunk: 
-a GAORI törzs mindennapi életét átszövi a mese világa -
- szokatlan, egyedi kézműves szertartásaik vannak
- saját kezükkel készítik sátraikat, ékszereiket, stb.
- napi rendszerességgel bejárják a GAORI vidéket, hogy a legmagasabb hegycsúcsról hallassák törzsi kiáltásukat De ennél többet egyelőre nem árulhatunk el. Még van hely a tábortűz mellett! Fedezd fel a GAORIK világát! Érdeklődj füstjelekkel, vagy a Gellért téri Pagonyban! 5-7 éves korú indiánokat várunk.

Táborvezető: Szabó Orsi és Bán Gabriella
5-7 éveseknek
35.000 Ft/hét

>>> JELENTKEZZ ITT! <<<GYEREKPSZICHODRÁMA (félnapos tábor)
Időpont: 2018 július 9-13.
Délelőtti turnus 9-13-ig
Délutáni turnus 14-18-ig

Beöltözős, meseírós, rajzolós, együttjátszós terápiás tábor, Kende Hanna-féle gyermekpszichodráma módszerrel.
Körülnézünk a világban, és közös mesénk fonalán vándorútra kelünk. Lesznek köztünk királyok és királylányok, hősök, sztárok, medvék, madarak, tündérek és boszorkányok, tűzokádó sárkányok, mentők, ufók, szarvasbogarak, pitypangok, nindzsák és hableányok. A terápiás tábor része az anamnézisfelvétel és a visszajelzés is. 

Délelőtti turnus 9-13-ig: (ebéd nélkül, egészséges tízóraival) Korosztály: 5-7 éves ovisok és első osztályba készülőknek
Délutáni turnus 14-18-ig: (ebéd nélkül, egészséges uzsonnával) Korosztály: 7-9 éveseknek

Részletek és jelentkezés itt: http://piroskakao.hu

Táborvezetők: Soós Dóra piros kakaó csoport vezetője, gyerekpszichodramatista, metamorphoses meseterapeuta Berényi Márta drámapedagógus, tanár, gyerekpszichodramatista Noszkó Niki pszichológus, pszichodramatista, metamorphoses meseterapeuta

35.000 Ft/hét (a félnapos tábor ára)MŰVÉSZETI KOROK MŰHELYE TÁBOR
2018. július 23-27.

ZENE - MOZGÁS - ALKOTÁS - DRÁMAJÁTÉK

A tábori hét a középkori lovagok, hercegnők életének a kor kultúrájának szellemében történik. Beszélgetünk a kor művészetéről, a korabeli életről, emberekről, szokásokról, könyvek, képek segítségével. Ellátogatunk a Magyar Nemzeti Múzeumba, ahol megtekintjük a korabeli kiállított tárgyakat. Megalkotjuk a saját makett várunkat és a kor hagyományainak megfelelő öltözéket. A hercegnők a kor tánc stílusát, a lovagok a korabeli harci szokásokat sajátítják el. Közösen létrehozunk egy történetet, amit eljátszunk, melyben a lovagok megmentik a hercegnőket a sárkány karmai közül. Továbbá saját hangszert is készítünk és a középkori zenei ritmus és hangzás világát is felfedezzük.
Kezdődhet az időutazás!

Táborvezető: Voloncs Kata művészetterapeuta
5-7 éveseknek ajánljuk
35.000 Ft/hét

>>> JELENTKEZZ ITT! <<<BARANGOLÁS A MŰVÉSZETEKBEN TÁBOR
Időpont: 2018. július 30.-augusztus 3.

A táborozók játékos és kreatív feladatokon
keresztül ismerik meg a Magyar Nemzeti Galéria és a Kiscelli Múzeum állandó gyűjteményét. A tábor alatt meglátogatjuk a Nemzeti Galéria Frida Khalo időszaki kiállítását és az állandó gyűjteményt is, majd ehhez kapcsolódóan készítünk a lányokkal virágos fejdíszt, a fiúkkal pedig mexikói kitűzőt. A múzeumokban a gyerekek saját alkotásokat készíthetnek a Barangoló könyvek segítségével: modern tájképet, kitalált lényeket alkotunk a Galériában megismert tárgyak alapján. A Kiscelli Múzeum gyűjteményének segítségével pedig berendezünk közösen egy régi budapesti utcát. Nemes Anita, a Barangoló könyvek illusztrátora is vendégünk lesz, a tábort Varga Viola, a foglalkoztatókönyvek írója tartja.


Táborvezető: Varga Viola művészettörténész, múzeumpedagógus
7?14 éveseknek
35.000 Ft/hét

>>> JELENTKEZZ ITT! <<<MESÉS GYEREKJÓGA TÁBOR
Időpont: 2017. augusztus 6-10.

Jógázni öröm, feltöltődés és kikapcsolódás, miért ne repülhetnénk el a mesék birodalmába
a jógamatracon? A tábort ajánljuk a már jógázó gyerekeknek, azoknak, akik szeretnének megismerkedni vele, szívesen kalandoznak a képzelet világában, vagy éppen szeretnek álmodozni, netán szükségük van egy kis önbizalomra. A sok ismert jótékony hatása mellett most segítségül hívjuk a dramatizálás és az alkotás pozitív élményeit, hogy átszője a hét minden napját
a mese, és a kaland. Napi két jógafoglalkozáson kívül a szabadban is mozgunk majd, de lesz relaxáció, meseolvasás és sok-sok megerősítő, kapcsolatteremtő játékgyakorlat is, hogy a gyerekek önbizalommal teli, kiegyensúlyozott kis jógikként térjenek haza a hét végére.


Táborvezetők: Hillier-Szalay Enikő gyerekjóga oktató
5–10 éveseknek ajánljuk
35.000 Ft/hét

>>> JELENTKEZZ ITT! <<<CIRRHOPP SZEMLÉLETFORMÁLÓ TÁBOR
Időpont: 2018 augusztus 13-17.

Tudtad, hogy nem érdemes kidobni a megunt, kinőtt pólóidat, mert remek kiegészítőkként kaphatnak új életet? És azt, hogy ha kimosod a PET palackokat, ékszert készíthetsz belőlük? Magazinlapokból pedig szép színes gyöngyöket?
Csökkentsük együtt a hulladékot kreatív alkotással! A tábor végén más szemmel tekintesz majd a PET palackokra, újságpapírra, kinőtt ruháidra, lyukas bicikligumira, tusfürdős flakonokra, kávékapszulákra. 
Mindezekből mutatós, hordható ékszereket, használati tárgyakat, játékokat készítünk majd. A tábor 5 napja alatt otthon is felhasználható tudást és szemléletet nyersz majd, amelyet tovább adva, te is hozzájárulhatsz környezetünk tehermentesítéséhez.

Táborvezető: Balogh Kinga, a Cirrhopp alkotója
9–14 éveseknek ajánljuk
35.000 Ft/hét

>>> JELENTKEZZ ITT! <<<GYEREKFILM AKADÉMIA -Filmjátszó tábor
Időpont: 2018. augusztus 21-24.

Forgass mobillal! A Filmjátszó nyári táborában közös kisfilmet, zenés klipeket, tematikus videókat készítünk. Egyszerű eszközökkel, mobillal, tablettel forgatunk, ami úgyis a gyerekek kezében van, de most eszközként, aktívan használják majd kreativitásuk kibontakoztatására ahelyett, hogy passzívan játszanának csak a mobilon. A táborban csapatokban, stábokban dolgoznak együtt a gyerekek.
Minden nap más helyszínen forgatunk a gyerekek által kitalált forgatókönyvek alapján. A tábor utolsó napján premier! A szülőknek, barátoknak levetítjük az elkészült alkotásokat,amiket bármikor visszanézhettek a filmjátszó youtube csatornáján. online jelentkezés itt.

Táborvezető: Lakos Nóra
10-13, 14-16 éveseknek ajánljuk
30.400 Ft/hét (négynapos hét)ANGOL TÁBOR
2018 augusztus 27-31.

PEEKABOO... Angol tábor kicsiknek és nagyoknak, kezdőknek és haladóknak, kor és tudásszint szerinti csoportokban. Ha érdekel az angol, szeretnél megismerni egy más kultúrát, használni egy másik nyelvet, itt a helyed! Gyere, tanulj játszva angolul! Let?s have fun!
Miért válaszd a Helen Doron English-t? Mert figyelembe veszi a gyermekek hatékony tanulási mechanizmusait; mert személyiség- és tevékenység központú pedagógiájával arra törekszik, hogy a gyermek minél inkább kihasználhassa rejtett és már kialakult képességeit. Ezért dolgoznak a szakértelemmel és nyelvtanítási tapasztalattal rendelkező felkészült Helen Doron tanárok.

Táborvezető: Németh Ági
6–12 éveseknek ajánljuk
35.000 Ft/hét

>>> JELENTKEZZ ITT! <<<TÁBOROK A ZUGLÓI PAGONYBAN 


1145 Bp., Erzsébet királyné útja 20.
JELENTKEZÉS: www.pagony.hu/tabor-jelentkezes
ÉRKEZÉS: 9:00-re, a gyerekekért 16.30-ra kell jönni.
A tábor ára tartalmazza a napi 3 étkezést és egyszeri belépést a Rumini kalandszobába.
10% TESTVÉRKEDVEZMÉNY
e-mail: tabor@pagony.hu 


PROGRAMOZÓ TÁBOR
Időpont: 2018. június 18-22.

A számítógépek elbűvölő világába invitállak öt napra, ahol megismerkedünk az univerzum legkreatívabb mesterségével, a programozással. Szeretnék egy olyan világot mutatni, amiben te lehetsz a szabályok alkotója. Barátkozunk a programozás alapelemeivel, kipróbáljuk számítógépen, és ha már magabiztosak vagyunk, mikrochipeket fogunk rábírni feladatokra: villogunk, csipogunk, kommunikálunk. A legszuperebb, hogy kapsz egy Arduinót amit aztán hazavihetsz, használhatod, akár mást is építhetsz belőle. Nem kell jártasnak lenned a programozásban, ha szeretnél csatlakozni, de ha van előismereted, az remek hír. Együtt segítünk majd másoknak. Fontos, hogy jó legyél matekból, és könnyen átlásd
a logikai összefüggéseket. Szükség lesz erős össz- pontosításra. A táborba hoznod kell egy laptopot, amin dolgozol.


Táborvezető: Bedő Márton
10–14 éveseknek
40.000 Ft/hét

>>> JELENTKEZZ ITT! <<<KUFLI TÁBOR
2018. június 25-29.

Mindannyian ismeritek a kuflikat, nem? Itt az idő, hogy egy szórakoztató hetet tölts el velük az Elhagyatott réten!
A hét során minden nap egy-egy kuflis történetet dolgozunk fel. Lesz sok-sok kézműveskedés, megalkotjuk az elhagyatott rét makettjét, textil rétlakókat készítünk, továbbgondoljuk a különleges növényeket és agyagfigurákat is gyúrunk! Fejtörők, vetélkedők, dramatikus játékok és csapatverseny is lesz, de természetesen nem maradhat el a nagy zsákban ugráló verseny sem! A móka és a kacagás biztos, a sok játék és mozgás kötelező! Melyik szereplő áll legközelebb a szívedhez? Gyere, változzunk át egy hétre mi is egy kupac kuflivá!


Táborvezető: Hillier-Szalay Enikő
5–8 éveseknek ajánljuk
35.000 Ft/hét

>>> JELENTKEZZ ITT! <<<


MESÉS GYEREKJÓGATÁBOR
2018. július 2-6.

Jógázni öröm, feltöltődés és kikapcsolódás, miért ne repülhetnénk el a mesék birodalmába
a jógamatracon? A tábort ajánljuk a már jógázó gyerekeknek, azoknak, akik szeretnének megismerkedni vele, szívesen kalandoznak a képzelet világában, vagy éppen szeretnek álmodozni, netán szükségük van egy kis önbizalomra. A sok ismert jótékony hatása mellett most segítségül hívjuk a dramatizálás és az alkotás pozitív élményeit, hogy átszője a hét minden napját
a mese, és a kaland. Napi két jógafoglalkozáson kívül a szabadban is mozgunk majd, de lesz relaxáció, meseolvasás és sok-sok megerősítő, kapcsolatteremtő játékgyakorlat is, hogy a gyerekek önbizalommal teli, kiegyensúlyozott kis jógikként térjenek haza a hét végére.

Táborvezető: Hillier-Szalay Enikő gyerekjóga oktató
35.000 Ft/hét
5–10 éveseknek ajánljuk

>>> JELENTKEZZ ITT! <<<MŰVÉSZETI KOROK MŰHELYE TÁBOR
2018. július 9–13.

ZENE – MOZGÁS – ALKOTÁS – DRÁMAJÁTÉK
 A tábori hét a középkori lovagok, hercegnők életének a kor kultúrájának szellemében történik. Beszélgetünk a kor művészetéről, a korabeli életről, emberekről, szokásokról, könyvek, képek segítségével. Ellátogatunk a Magyar Nemzeti Múzeumba, ahol megtekintjük a korabeli kiállított tárgyakat. Megalkotjuk a saját makett várunkat és a kor hagyományainak megfelelő öltözéket. A hercegnők a kor tánc stílusát, a lovagok a korabeli harci szokásokat sajátítják el. Közösen létrehozunk egy történetet, amit eljátszunk, melyben a lovagok megmentik a hercegnőket a sárkány karmai közül. Továbbá saját hangszert is készítünk és a középkori zenei ritmus és hangzás világát is felfedezzük.
Kezdődhet az időutazás!


Táborvezető: Voloncs Kata művészetterapeuta
5-7 éveseknek ajánljuk
35.000 Ft/hét

>>> JELENTKEZZ ITT! <<<SMARTS NYÁRI FILMKÉSZÍTŐ TÁBOR
2018. július 23–27.

A gyerekek az okosgeneráció eszközeivel (okostelefonok, iphone, ipad, tablet) forgatnak, saját kreativitásukat feltérképezve telefonos applikációk használata segítségével készítenek kisfilmeket, filmtrailereket, animációkat vagy videóklipet főként társadalmi célú témákban.
Az Amnesty International Magyarországgal összefogva szeretnénk a gyerekekkel a filmezésen keresztül a gyerekek figyelmét felhívni az elfogadás- ra, a hátrányos helyzetben lévők segítésére. A Greenpeace kampányai pedig motiválnak minket arra, hogy még több stop-motion animációt, kisfilmet csináljunk a környezetvédelemről, az egészséges vegyszermentes étkezésről, élelmiszerekről stb.
A tábor végén vetítést tartunk!


Táborvezető: Szabó Timka
10-14 éveseknek ajánljuk
35.000 Ft/hét

>>> JELENTKEZZ ITT! <<<Kapcsolódó cikkek