Webbolt (11)
 • Baranyai András
  Pozsonyi Pagony Kft
  2287 Ft (-15%)
  2690.0 Ft
  A Kerekes család nagy útra indul: bepakolnak kis autójukba, és körbeutazzák Európa nagyvárosait! Budapestről elmennek Rómába, onnan Párizsba, Londonba, Amszterdamba, majd Berlinbe!
 • Gryllus KFT.
  3420 Ft (-5%)
  3600.0 Ft
  Népzene és mese gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek.
 • Berg Judit
  EMI Zenei Kft.
  3325 Ft (-5%)
  3500.0 Ft
  A Panka és Csiribí sorozat harmadik része zenés mesekönyvben!
 • Oram Kelly
  Móra Kiadó
  1869 Ft (-15%)
  2199.0 Ft
  Avery gyakorlatilag születése óta szerelmes a legjobb barátjába. Aidennek ugyan fogalma sincs erről, a lány mégis vígan tervezgeti közös jövőjüket. Egész addig, amíg a srác közli, hogy barátnője van...
 • Bosnyák Viktória
  Ciceró Könyvstúdió
  2117 Ft (-15%)
  2490.0 Ft
  A Csimota Kiadónál megjelent A szomorú kacagány c. mese folytatása, amely azonban önálló történetként is olvasható.
 • Móra Kiadó
  1862 Ft (-15%)
  2190.0 Ft
  Új arculatot kapott a Regék és mondák sorozat. A sorozat tizedik kötete ismét a kelet világába kalauzolja a történelem és az irodalom iránt fogékony olvasót: Thaiföldre, Kambodzsába, Burmába és Laoszba vezeti az olvasót.
 • Muzsikás
  Gryllus KFT.
  2176 Ft (-5%)
  2290.0 Ft
  A Muzsikás ezen a CD-n felidézi, hogyan játszotta a falusi kántor az éjféli misén orgonán a dudálást, hogyan vigadhattak a dunántúli pásztorok hosszúfurulyával, pásztortánccal az örömhír hallatán.
 • Ukulele [CD]
  Gryllus KFT.
  3278 Ft (-5%)
  3450.0 Ft
  Az ukulele kis latin-amerikai pengetős hangszer, melyről egy kedves verset írt Simkó Tibor. Ez a címadó dala ennek a gyereklemeznek, melyen a Kaláka magyar - köztük számos felvidéki - költő versét énekli.
 • Sarah Mlynowski
  Móra Kiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990.0 Ft
  Egyszer volt, hol nem volt, valamikor réges régen az öcsémmel normális gyerekek voltunk. A következő pillanatban egy tükör beszippantott, és átröpített bennünket Hófehérke mesevilágába...
 • Lackfi János
  Móra Kiadó
  2379 Ft (-15%)
  2799.0 Ft
  Mihez kezdjen az ember, ha túl sok a pénze? Ha túl sok a kastélya, lova, tevéje, datolyaligete, oázisa, sivataga, bora, búzája, aranya, egyáltalán mindene?
Blog (22)

Ahol fogasra akaszthatjuk a gondjainkat

Dániel András köszöntője a Pécsi Pagony könyvesbolt megnyitóján

2017. szeptember 18. - Pagony cimkék:

2017. szeptember 16-én nyílt meg a Pagony hatodik könyvesboltja Pécsett, a Széchenyi tér 2. szám alatt. Az ünnepélyes megnyitón rengeteg gyerek és felnőtt vette birtokba az üzletet, Dániel András köszöntője pedig nem csak a boltot nyitotta meg, de azt is hűen kifejezte, mit gondolunk a könyvekről és a könyvesboltokról a Pagonynál.

Nagy nyári író-kvíz

Mennyire ismered kedvenc íróidat? Játssz és nyerj!

2016. július 27. - Pagony cimkék: TilosAzÁ interjú kreatív 

Tudod mit csinálnak kedvenc íróid a nyáron? Hogy mit olvas éppen Kemény Zsófi? Vagy melyik a kedvenc fagyija Harcos Bálintnak? Ha igen, vagy ha szeretnéd megtudni, akkor kvízre fel!  Válaszolj tíz egyszerű kérdésre augusztus 8-ig és nyerj!

Tombol a nyári szünet!

Olvass bele az Amíg olvasunkba!

2016. május 24. cimkék:

amigA Most én olvasok!-sorozatban Berg Judit és Finy Petra után most Gévai Csilla folytatja az Amíg utazunkban már megismert gyerekek, Panni és Doma történeteit, négy különböző nehézségi szinten. Az első kötetben Panni van a főszerepben: éppen most fejezte be az első osztályt, és megkapja a bizonyítványát, mellé pedig egy szép könyvet. Csakhogy az olvasás még nem igazán megy neki. Bali bácsi segít neki: sütibetűt sütnek, szóvárost építenek és persze egy nagyot fagyiznak! Olvass bele az Amíg olvasunkba!

Egy megkapó tavaszi történet (nem csak) szerelmeseknek

Önismeret, humor, boldogság

2016. április 18. - Zsani cimkék: 5-8 8-12 

bszCsodálatos feladat hárult rám! Egy olyan könyv jelent meg nemrég, ami tudom, hogy rengeteg gyereknek és szülőnek lesz a szíve csücske, a Bódog és Szomorilla. Erről fogok nektek egy pár sort írni… Lehet, hogy színpadon már láttátok Bódog és Szomorilla történetét, de ha mégsem, kötelező bepótolni! (Ne aggódjatok, erre hamarabb alkalmatok adódik, mint gondolnátok!)

Egy király, birodalom nélkül

Olvass bele a Bódog és Szomorillába!

2016. április 9. cimkék: 5-8 8-12 meseregény olvasósarok 

bodog"A végenincs vándorúton egy pirospozsgás, pufók fiatalember bandukolt: erről arra. Kissé csalódott volt, mert azt hitte, a vándorút tele van vándorokkal – ez viszont, amin ő poroszkált, teljesen kietlennek tűnt." Még szerencse, hogy a pufók fiatalember, Bódog végül mégiscsak összetalálkozik valakivel a vándorlása során, hiszen így Kolozsi Angéla megírhatta nekünk ezt az egyszerre klasszikus és modern, lírai és humoros mesét. Olvass bele a Bódog és Szomorillába, és közben csodáld meg Szalma Edit szeretnivaló rajzait!

Négy összebújós mesekönyv

Meghitt mesék magyar szerzők tollából

2016. február 25. - Pagony cimkék: szemle 

oregEgy néni és a hűséges öreg autója, egy erdei lány, aki nem beszél, egy bátor baráti páros, aki a kerítés ismeretlen oldalára merészkedett és egy kislány, akit mindennél jobban érdekel a múlt. Elsőre úgy tűnhet, nincs sok közös bennük, de valójában mind a négy történet a képzelet varázslatos tájaira kalauzol minket, ahol eltűnnek a mi világunk törvényei és helyet kap a fantázia.

Amikor az illusztráció is telitalálat!

Zsani és Rozi kedvenc könyvei

2015. március 5. - Zsani cimkék: szemle 8-12 jó könyv 

kepHárom teljesen másra vállalkozó könyv tetszett meg: nem sok közös van bennük, azt leszámítva, hogy mindhárom esetben telitalálat az illusztráció! Zsani és Rozi egyaránt élvezi a tavaszcsalogató madárdalt, a repülést vagy a bölcsesség keresését. Tarst tehát Zsanival, a könyveket keresd a boltokban!

Már a „Tökmagok” is olvasnak!

2014. november 10. - Pagony cimkék: 5-8 

A Pagony új sorozatot indított útjára, melynek címe: Most én olvasok! Az első négy kötet szerzője: Berg Judit. A Tökmagok kalandjai négy különböző nehézségi szinten kínál olvasnivalót a kezdők számára. Mind a négy kötet illusztrátora Mészely Ilka lesz. Idén jelenik meg az első kettő kötet a leginkább kezdő olvasóknak, amelyet hamarosan követ a 3-4. Minden mese szereplője ugyanaz a helyes kis Tökmag-csapat: Minka, Rézi, Benő, Palkó, akikbe már a könyv elején bele lehet szeretni Mészely Ilka irtó helyes rajzain. Velük kalandozhatunk a rövid, de izgalmas fejezetekben. - Berg Judittal Both Gabi készített interjút


A Pagonyban mindig történik valami!

Őszi kínálatunk

2014. augusztus 27. - Hanna

Ugye ti se hiszitek el, hogy itt van az ősz? Még nem is volt igazán nyár, és újra iskola, munka, feszes napirend. Ami ennél még sokkal hihetetlenebb, hogy az ősz CSAK három hónapból fog állni, de a Pagonynál nem kevesebb, mint két tucat könyv jelenik meg ebben a három hónapban! Csak győzzetek választani, mert az a rettenetesen szomorú hírünk, hogy egyszerűen mindegyik JÓ! De legalább van, amit ráér jövőre megvenni, amikor nagyobb lesz a gyerek. Mert készültünk a legkisebbeknek - nekik a legtöbb könyvvel, hiszen a Pagony elsősorban az övék -, a nagyobb ovisoknak, nekik a legfőbb kedvenceikkel, a kisiskolásokkal, akiknek még felolvasunk, de már önállóan is olvasnak, és végre külön kínálatunk van a nagyobbacska, önállóan, jól és lelkesen olvasó iskolásoknak is 9-12 éves korig, három nagyszerű könyvvel, köztük idei legtehetségesebb elsőkötetesünkkel, Kolozsi Angélával. És persze van két családi könyvünk is, mert mi azt szeretnénk, ha együtt nevetne, ámuldozna, beszélgetne, szöszmötölne a család - egy könyv fölé hajolva.

Ezt keresd a Pagony standon!

Könyvheti könyveink, 2013.

2013. június 4. - Pagony cimkék: 0-3 3-6 5-8 12plusz 8-12 

ukhItt mindent, de mindent összegyűjtöttünk, amit az új könyveinkről tudni lehet. Most neked, a tudatos könyvvásárló szülőnek már csak egyetlen dolga maradt: olvasni! Így tökéletesen informálva baktathatsz el a Vörösmarty tér Vigadó utca felőli sarkára, ahol megtalálod a Pagony standját, rajta a könyveket, és biztos kézzel kiveszed, amit kiszemeltél. És persze azt a még tizet, amelyiket az impulzusvásárlás ellenállhatatlan ereje a pagonyos zacsidba kényszerít. Szóval: olvass!