Webbolt (4)
Blog (9)

Panelország hősei

Aranyvackor díj!

2017. október 17. - Pagony cimkék:

A 2017-es Aranyvackor Gyerekirodalmi és Illusztrációs Pályázaton a 9 éven felülieknek szóló mese kategóriában a zsűri fődíját BECSKEI GÁBOR nyerte Panelország hősei című szövegével, valamint GÓGA BERNADETT a Panelország hőseihez készült illusztrációival. Gratulálunk!

Foglalkozzunk a foglalkoztatókkal!

Könyvek a nyári unalom ellen

2017. június 22. - Pagony cimkék: szülőknek 

foglItt a nyár, ha épp nem táborban, vagy strandon töltik az időt,sokszor igazi kihívás hogyan kössük le a gyerekeket. Sokuknak probléma, hogy a hosszú nyári szünet alatt kiesnek az iskolau ritmusból, így nehezen indul majd az új tanév. Van néhány újdonságunk, amik a legkevésbé sem „tankönyvszagúak”, ám mégis teli vannak hasznos és fejlesztő feladatokkal. Ha épp a hűvös szobába menekültök a kánikula elől, a legjobb megoldás egy szuper foglalkoztatófüzet. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt találtok megfelelőt, és nektek szülőknek is felszabadít néhány órát a nyárból.

Közlekedj okosan

Végre úton, de mivel is?

2017. június 15. - Zsani cimkék: utazás 3-6 

kukItt a nyár és kezdetét veszik a nyaralások, utazások. Ha már eddig is a járművek bűvkörében élt a gyereked, akkor a kirándulások és nyaralások alkalmával biztos találkozni fog olyan közlekedési eszközökkel, amikkel eddig még soha. Ha pedig még nincs oda-vissza a járművekért, egy hajózás a Balatonon vagy a zugligeti libegőzés akkor is biztosan óriási élmények lesznek...

A következőkben a legkisebbeknek és ovisoknak szóló járműves, közlekedéses könyvek közül mutatunk nektek néhányat, hogy ne maradjanak megválaszolatlan kérdések egy építkezés láttán vagy egy utazással töltött nap során.


Jó reggelt mindenkinek!

Így lesz jó tanéved

2016. augusztus 18. - Zsani cimkék: 8-12 jó könyv 

dVannak dolgok, amiket csak a suliban lehet megtanulni. Vannak élmények, amiket csak egy osztályban lehet megtapasztalni. Egyes gyerekek rajonganak érte, de valljuk be, azokat, akik nem elsőbe készülnek leggyakrabban a hideg rázza a tanévtől. 

Most összeszedtem egy olyan évkezdő könyvcsokrot, amiben minden alsós megtalálja a neki való könyvet habitustól, érdeklődési körtől függően. 

Akár elsős vagy, akár nem, az iskola lehet szuper!

Ismeretterjesztés felsőfokon!

Nézd meg, mik az újdonságok!

2016. január 28. - Pagony cimkék: ismeretterjesztő 

childIsmeretterjesztőkből sosem elég! A fehérvári pagonyosok most összeválogatták nektek a legfrissebbeket. Olvasd Helga, Dóri, Niki és Kriszta ajánlóját, utána pedig nézd meg, miben különbözik a Tudás 30 másodpercben a klasszikus Mi Micsodától, vagy pillants bele ebbe a szemlébe, ahol arról írunk, hogy milyen ismeretterjesztőket ajánlunk az ovis korosztálynak.

Ismerd meg a kezeddel!

2012. március 7. - Hanna cimkék: szemle 

pA tanulás legjobb módja, ha sokféleképpen tálaljuk a gyerekeknek azokat az információdarabkákat, amikkel szeretnénk, ha megismerkednének. Legyen valami, amit a kezükkel kell csinálni, valami, amire rá kell jönniük az eszükkel, valami, amit keresgélni kell a szemükkel – így nem csak élvezetes a tanulás, de hatékony is. Nem mintha a kicsiket tanítani kéne. Csak ha érdekli őket, ha jó könyveket adhatunk a kezükbe, akkor miért ne lehetne benne szó éppenséggel Párizsról vagy Brazíliáról vagy éppen a dinókról. És közben mindenféle készségeket is fejlesztünk, ami jól jön majd az olvasás, írás és szövegértés elsajátításakor. Új foglalkoztató-ismeretterjesztőket ajánlunk most nektek.

Svédek, franciák és magyarok

Ágoston Alexandrát, a Vivandra kiadó vezetőjét kérdeztük

2010. július 14. - nikisze cimkék: interjú Nik blog 

Akár azt mondjuk, tabudöntögető, bátor témák (kakilásról, halálról, szerelemről), akár azt mondjuk, finom humorú, intellektuális francia képeskönyvek, akár azt, hogy Marék Veronika, a Vivandra kiadó juthat eszünkbe. Ha pedig azt, hogy mind a három együtt, az csakis a Vivandra lehet. A kiadó vezetőjével, Ágoston Alexandrával beszélgetettünk.