Ismered Benedek Eleket?

összefoglaló a mesegyűjtőről

Benedek Elek halálának évfordulója augusztus 17.

Ez alkalomból a Pagonyon a népmesés kötetekből is válogathattok, és persze sok-sok Benedek Elek kötetből.

Hiszen Benedek Elek munkássága olyan hatalmas szövegmennyiséget és földrajzi távokat ölel fel, mint kevés mesemondóé rajta kívül.

Érdekességek, tudnivalók a nagy mesegyűjtőről.


tovább...

Jön, jön, jön a Százhold!

a Pagony gyerekkönyves magazinja

A 83. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg a Pagony Kiadó első, ingyenes magazinja, Százhold címmel. A kiadó ezzel a kezdeményezéssel szeretné közelebb hozni a kortárs gyermekirodalmat az olvasóközönséghez.

Az újságot péntektől keressétek boltunkban, vagy hétvégén a Vörösmarty téren!

 

A jelszó mostantól: Százhold!


tovább...

Jutalomkönyvek a Pagonytól az egész osztálynak

mert a könyv a legjobb ajándék

Lassan vége a sulinak, ideje tehát újra elővenni és kibővíteni az osztálykönyvek listáját.

Ha tehetitek, akkor irányítsátok a tanító néniket, hogy milyen könyveknek örülnének tényleg a gyerekek. Rendeljétek meg nálunk az osztálykönyveket, hiszen ha a bármely Pagony könyvből 15 példány felett rendeltek, akkor 30%-os kedvezményt kaptok! A tavalyi listánkat bővítettük ki, a sor elején az azóta megjelent kötetketet találjátok!


tovább...

Böngésszünk együtt!

Nagyon hasznos és a hazai könyvpiacon hiánypótló könyv jelent meg a Naphegy Kiadó jóvoltából a nagysikerű Böngésző-sorozat mellé. A játékos feladatgyűjteményt a hosszú hétvégén Várnai Zsuzsa tesztelte, aki maga is sokoldalú művészeti órákat tart általános iskolákban.Tapasztalatai alapján bátran mondhatom, hogy a most megjelent könyv nemcsak a kicsikkel foglalkozóknak ad majd ötleteket, hanem például a nyelvtanárok is a kreativitás oázisába érkeznek meg a sablonfeladatok futóhomokos sivatagából.

tovább...

Ez nem Semmi!

így született a könyvből színdarab

Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola falai között minden tavasszal Diákszínjátszó fesztivál zajlik, idén először egy nagyszabású színházterem-építő projektnek hála az iskola profin felszerelt saját színpadán mutatták meg magukat a gyerekek, óriási sikerrel. Jane Teller sokakat megosztó Semmi című könyvét két osztály is színpadra állította, a 8.c osztály ráadásul úgy formálta át a darabot, hogy még most is kiráz a hideg, ha belegondolok abba, mi zajlik egy 15 éves kamasz lelkében. Lovász Bori, az egyik szereplő mesélt arról, hogyan állt össze az ő saját Semmijük.


tovább...

Ha tudsz már olvasni...

könyvajánló kezdő olvasóknak

Bizony nagy dilemma, hogy mit adjunk az elsős, betűzgető gyerekekünk kezébe, hogy ráérezzen az olvasás ízére és aztán, kicsit később sem lesz könnyebb, hogy megtaláljuk az épp aktuális olvasási szintjéhez igazodó könyvet.

Összegyűjtöttük nektek a szerintünk leghasznosabb és legjobban használható sorozatokat és Pagony-könyveket, a listát pedig kedvetek szerint ti is folytathatjátok!

 

Kommenteljetek!


tovább...


tovább...

Tovább is költhető!

Pagony-Noha versíró találkozó

Olvassátok Dobosi Mária írását a hétvégén (újra)induló Pagony-Noha írószemináriumról. A cikk végén pedig verseket is találtok, hogy kedvet csináljunk azoknak, akik szintén szeretnének írni!
tovább...

Hősök és bűnök

Komjáthy István – Dóka Péter: Betyárvilág

Gyerekkoromtól fogva izgatnak a betyárok, illetve a betyár-jelenség, már ha van ilyen. Hogy van az, hogy tulajdonképpen bűnözőkről van szó, mégis mindenki nekik szurkol, hogy van az, hogy szomorkodunk, ha elfogja őket a pandúr, de senki nem szeretné, ha őt rabolnák ki ezek a szimpatikus fiatalemberek. Betyárok az iskolai vagány rosszcsontok is, akiket valami félelemmel vegyes tisztelet és népszerűség övez, és az utóbbi évek magyar betyárja volt a Viszkis rabló is, akiről különböző legendák keringtek, és a gyerekek ugyanolyan érdeklődéssel követték ténykedését, mint a felnőttek. Lehetett tudni, hogy bűnöző, és nem szép dolog az, amit csinál, de kicsit mindenki örült, mikor sokadszorra is túljárt a rendőrök eszén. Talán éppen ez, a hatalom kijátszása hozza közel a betyárokat a közemberhez, aki jóllehet, saját védelmét ettől a hatalomtól várja, de azért örömmel tölti el, mikor azt látja, hogy egy közülünk való lyukat tud ütni a rendszeren.


tovább...