Tatok Tatok

Szabó T. Anna

Tatok Tatok

Kárpáti Tibor illusztrációival

Bolti ár: 2490Ft
Neked: 2117 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Magvető Kiadó, 2012
96 oldal, 168x194 mm, Kemény borító  

"Tatok, tatok, hol voltatok? Patakparton mit láttatok? Fütyültetek? Ugráltatok? Tatoktatok." Szabó T. Anna versei nyelvpörgető mondókák, pisszegő dalok, rímes tréfák és ritmikus rögtönzések. Az ünnepekről és a hétköznapokról, a családról és egyéb állatfajtákról szólnak, de vigyázat: a világ nem csupán kacagás és móka, mert ha felbukkannak a sámánok, a boszorkányok, a kalózok meg a vérnyulak, akkor aztán beindul a vadulás! A József Attila- és Vackor-díjas költő verseit az egyedi formavilágot teremtő, összetéveszthetetlen stílusú, nemzetközileg is elismert Kárpáti Tibor illusztrálta.

Ezt a könyvet 4-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerző más könyvei

 • Szabó T. Anna
  Manó Könyvek Kiadó Kft.
  Neked: 2117 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2490 Ft
  "Ezek a mesék a gyűlölködés ellen, a szeretetről szólnak, annak a felismerésnek a fontosságáról, hogy miben vagyunk mások, és miben hasonlítunk egymásra. Arról, hogy a világ csodálatos..."
 • Szabó T. Anna
  Csimota Könyvkiadó
  Neked: 2117 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2490 Ft
  A kötetben szereplő versek segítik óvodás és iskolás gyerekeket az ábécé elsajátításában. A versekben a létező, vagy kitalált állatok neveinek kezdőbetűi megegyeznek a magyar abc negyvennégy betűjével.
 • Szabó T. Anna
  Vivandra Kft.
  Neked: 2542 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2990 Ft
  Az első nagy szerelem örök. Szárnyakat ad, átformál, megtanít a másikra és önmagunkra. De mi történik, ha annak, akit szeretünk, titka van? Ha nem akar egészen a miénk lenni? Ha feláldozza magát értünk, de közben mégis megtartja a szabadságát?
 • Szabó T. Anna
  Pozsonyi Pagony Kft
  Neked: 2933 Ft (-15%)
  Bolti ár: 3450 Ft
  A kalóz nagypapa című meseantológiában legjobb kortárs íróink - Marék Veronikától Szabó Borbálán keresztül Lackfi Jánosig - mesélnek a családról. Zajlik az élet, hol szeleburdin, hol komolyabban, hol sírunk, hol gurgulázva nevetünk.
 • Szabó T. Anna
  Manó Könyvek Kiadó Kft.
  Neked: 842 Ft (-15%)
  Bolti ár: 990 Ft
  Ez a körte-kertészet, rövidebben: körtészet. Ebben járok körbe-körbe, megér egy pár kört a körte.
 • Szabó T. Anna
  Tessloff és Babilon Kiadó
  Neked: 1845 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2170 Ft
  Alfa, a kis robotfiú száguldozik a könyv lapjain: arra programozták, hogy megtalálja tükör-párját. Ismeretlen lényekkel találkozik a dzsungelben, a kalózszigeten, a lufi pályán, a kísértetkastélyban... A rímes mese és az illusztrációk szerves egységet képeznek. A Tükörcicák után méltán várják ezt a tükör-történetet a kis rajongók.
 • Szabó T. Anna
  Tessloff és Babilon Kiadó
  Neked: 1590 Ft (-15%)
  Bolti ár: 1870 Ft
  Püspökkenyér bácsi egy óriási edénytornyot egyensúlyoz a kezében. Cila és Laci, az ikercicák fogócskáznak a konyhában.
 • Szabó T. Anna
  Magvető Kiadó
  Neked: 2392 Ft (-20%)
  Bolti ár: 2990 Ft
  "Bögyöga büszöm!" Így köszöntik egymást Csillámvölgyben. Pertu király két csintalan gyereke, Hanna és Henne állandóan civakodnak, és már nagyon unják, hogy mindennap csak fényt ehetnek. De minden veszekedés elcsitul, amikor valódi veszély fenyeget...
 • Szabó T. Anna
  Manó Könyvek Kiadó Kft.
  Neked: 1992 Ft (-20%)
  Bolti ár: 2490 Ft
  Egy kis zenélődoboz ez a könyv, sok hangjeggyel, négy kiváló író - Balázsy Panna, Kalapos Éva Veronika, Lakatos Levente és Szabó T. Anna - egy-egy elgondolkodtató kisregényével. Jó kézbe venni, kinyitni, hogy meghalljuk a történeteiket, visszacsukni, és újra, meg újra felnyitni. Sorsok, szerelmek, életek ömlenek ki ebből a kis kötetből, ezernyi dallamfoszlány, a szív millió dallama.

Cikkek

Farsangi versestál

ínyenceknek

2017. január 26. - Zsani cimkék:

"Fogadd szeretettel kedvenc farsangi ritmusainkat egy igazi versestálban!

Zenésítsétek meg, táncoljátok és játsszátok el a mókás versikéket! De mindenképpen: olvassatok jó kortárs verseket! Most egy kattintás és megtehetitek!

Tatok Tatok

Szabó T. Anna: Tatok Tatok, Magvető, 2012

2012. július 18. cimkék: olvasósarok 

tSzabó T. Anna gyerekversei mindenfélék: halandzsaversek és varázsversekig, formaversek és formarobbantó versek, vidám versek és andalgós versek, praktikus versek és dilinyós versek - egy teljes költői palettát mutatnak, amelyben a nyelvi játékosság mesteri tudással és mívességgel párosul. A játék vidámsága és szabadsága árad a versekből és a képekből is. Olvassatok belőle pár nyári darabot!

Utazás Halandzsa-ország mélyére

Szabó T. Anna: Tatok tatok, Magvető, 2012.

2012. május 7. - Hanna cimkék: jó könyv 3-6 5-8 

tSzabó T. Anna és Kárpáti Tibor közös munkáját, a Magvetőnél megjelent Tatok Tatok című kötetet már nagyon kíváncsian vártam, mert ami manapság a gyermeklíra körül zajlik, az nem mindennapi. Szellemileg, technikailag kiművelt költőink szorgosan fordulnak ehhez a műfajhoz - szerencsére. - Olvassátok Hajdú Zsanett írását!