Tavasz, nyár, Jókai bableves

Nyári interjú-sorozat 1. - Horváth Ildikó

irany_eszak_borito_500px.jpg Ismerd meg az Irány Észak - Egy törpecsalád kalandjai című mesekönyv író-illusztrátorát, Horváth Ildit – egy szuperlaza nyári interjún keresztül!

- Hogy telik a nyarad?

 - Idén végre szabadabban, kevés munkát vállaltam. Sokat gondolkodok, kertészkedek, bulikat szervezek, vendégségbe járok és játszok a gyerekeimmel, szóval jól érzem magam. 

- Dolgozol valamin nyáron?

 - Több saját mesekönyv tervem van, ezeken dolgozom, egyelőre elméletben, gyakorlatban meg Keresztesi József: Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza verses meséjén.

-  Hogyan szoktál pihenni?

- Általában tevékenyen, a kertészkedés nagyon kikapcsol és az utóbbi időben a jóga is. 

-  Milyen utazásokat tervezel?

- A közeljövőben a Cseh homokkövek a célpont, egyébként meg a családtól függ nagyban merre tudunk menni, általában a környező országokat látogatjuk.

Hova utaznál a legszívesebben?

- Vissza a gyerekkoromba.

- Mit olvasol nyáron?

- Ami épp foglalkoztat, most épp a mesepszichológia.

- Mit olvasnak a gyerekek nyáron?

- Hogy a gyerekek általában mit, azt nem tudom. Nálunk a nagyobbik lányom most volt elsős, ő gyakorlatilag bármire ráveti magát és olvas. A kisebbik még 5 éves, neki a Julia Donaldson könyvek a kedvencei, ő még csak a képeket olvassa:)

 horvath-ildi-portre.jpg

- Te miket szerettél gyerekkorodban nyáron olvasni?

- Én 16 éves koromig nem olvastam, utána viszont rögtön az orosz realistákkal kezdtem, aztán Tömörkényt, Csáth Gézát stb-t faltam, nyáron is:)

 - Milyen volt a legjobb gyerekkori nyarad?

 - 12 évesen apukámék nyelvtanulási célzattal egy hónapra kiküldtek egy angol üzlettársához Dél-Angliába. Egyedül indítottak neki az útnak, felraktak a repülőgépre, hogy majd vár rám a reptéren egy számomra ismeretlen angol férfi....., aki aztán meg is talált. Eddig még nincs is hiba, csakhogy egy mukkot sem tudtam angolul, és nem is értettem mit beszél a férfi. Hát így indult a nyaralás. Körülöttem senkit nem értettem, senkit nem ismertem, magyar nyelven senkivel nem tudtam beszélni. Mély víz volt, a túlélésre hajtottam, de azóta is visszavágyok, életem legnagyobb kalandja volt:)))

 - Melyik fagyi a kedvenced?

- Gyerekkorom gépi vanilía-puncs csavart fagyija, tele nagy jégdarabokkal :)). Ilyet csak Balatonszepezden lehetett kapni egy utcai bódéban.

 - Mi a kedvenc nyári recepted vagy ételed és hol lehet megkóstolni?

- Jókai bableves. Hogy hol lehet megkóstolni? Azokban az útmenti büfékben, ahol sok kamionos megáll, ott tuti jól főzik.

 - Melyik a kedvenc időszakod, évszakod az évben és miért?

- A tavasz! Beindul a természet, érezni az élet szagát. Akkor születtem.

 - Ha nyár, akkor…

 - Balaton!

Kapcsolódó termékek