Térbeli hernyócska-könyv

cimkék: #kreatív #Eric Carle #Eszter blog

Már egy ideje tervezem, hogy elkészítem az egyik kedvenc könyvem, A telhetetlen hernyócska pop-up verzióját. Eddig halogattam, de most felbuzdulva a remek híreken (bizonyára ti is olvastátok, hogy a könyv a legkedveltebb estimese lett az angol szülők körében), most nekiálltam a munkának.

Nem csak a rajzolást, de a tervezést is nagyon élveztem, és mindenkit csak bátorítani tudok, hogy vágjon bele. Nem kell hozzá nagy rajztudás, sőt, szerintem annál jobb, minél amorfabb, sokszínűbb a végeredmény. Tessék zsírkrétát ragadni és satírozni, ahol csak éritek, hogy minél jobban hasonlítson az eredetihez!

Helyszűke miatt most csak a könyv első része kerül bemutatásra, a többit a jövő heti posztban olvashatjátok.

Amire szükséged lesz:

A/4-es kartonlapok olló zsírkréta ragasztó vonalzó ceruza

Így készítsd el:

Egy kartonpapírra rajzold fel a felkelő napot. Színezd, majd vágd ki, és hajtsd óvatosan félbe. Kartonból vágj ki két négyzetet (ezek lesznek a napocska talpai, ezeken fog majd "felkelni" a papírról), és ragaszd fel a nap aljára. Hajts félbe egy A/4-es kartonlapot, majd nyisd szét, és belülre ragaszd fel a napocskát a talpainál. Ügyelj rá, hogy a napocska, és a könyved hajtásvonala egybe essen.A lap felső részére ragaszd, hogy ha összecsukod a lapokat, a napocska ne lógjon ki. A napot ne teljesen nyitott állapotban, inkább enyhén behajtva ragaszd fel, különben nem fog felnyílni. A könyv alsó felére rajzold meg a földet, és a nagyon éhes hernyócskát, aki épp most bújt ki a tojásból...

Hajts félbe egy másik A/4-es lapot, és vonalzó, valamint ceruza segítségével rajzolj egy nagyobb és egy kisebb négyzetet a hajtásvonal mentén.

Vágd be a két-két párhuzamos oldalt, hajtsd fel az így kapott négyzeteket, nyisd ki a kartonpapírt, és nyomd át a négyzeteket a belső oldalra, hogy kitüremkedhessen a két kocka (ezen az oldalon megtalálod minden egyes lépés leírását, és a mellékelt fotókat is).


A lap tetejére rajzold fel a napot, alulra pedig a földet. Rajzolj egy hernyócskát egy kartonpapírra, vágd ki, színezd ki, és ragaszd a nagyobb kocka alsó felére. A másik kockára pedig ragassz egy almát.
A hernyócskánk már elindult, hogy teletömje a bendőjét, jövő héten megnézzük mi mindenen rágja keresztül magát, hogy a legvégén majd gyönyörű pillangóvá válhasson.

Kapcsolódó cikkek