Mit olvass a szünetben?

tavaszi újdonságok molyoknak

Hamarosan itt a Könyvfesztivál, és a polcon egyre több az újdonság. Most leszedtük a legmenőbb tavaszi könyveket, amikért minden gyerek rajongani fog, és tuti, hogy egész szünetben alig akarnak majd kibújni a regényekből. 

TOP 3 következik! Klasszikus, kortárs, magyar és külföldi... A legjobbak közt mindent megtalálsz!

Kattints a cikkre!
tovább...

A te könyveid is itt vannak? TOP 10 negyedszer

Ezeket a könyveket minden bizonnyal sok-sok felnőtt is olvassa, akár együtt a gyerekkel, akár titokban, a takaró alatt. Nézd meg, hogy mi, Pagonyosok milyen nagyobbaknak szóló könyveket ajánlunk nektek, melyek az idei karácsonyi kedvenceink.
tovább...

Sulisok karácsonya - TOP 10 harmadszor

ezeket a könyveket ne hagyjátok ki!

Az alábbi listában azokat a kisiskolásoknak szóló nemrégiben megjelent könyveket gyűjtöttük össze, amiket szerintünk el kell olvasnotok nektek is. A sorrend semmilyen értéktrendet nem jelen, ezek egyszerűen csak jó könyvek, mert nem csak nekünk, hanem gyerekeinknek is nagyon tetszettek. Szóval, hajrá, lehet még belőlük esetleg karácsonyi ajándék is...
tovább...

Ovisok karácsonya - TOP 10 másodszor

folytatjuk a mi listánkat...

Most az ovis könyvek közül válogattunk, keresétek meg benne a saját, otthoni kedvencetekeT, ha meg valami még nincs meg, gyorsan szerezzétek be!

Rövid szemle-sorozatunkban minden korosztálynak ajánlunk pár idén ősszel-télen megjelent könyvet, amit olvastunk, leteszteltünk a gyerekeinken, és szupernek találunk. A tizes lista nem sorrend, ez a tíz könyv ugyanannyira tetszett nekünk, csak egyszerűen beszámoztuk őket!


tovább...

Legkisebbek karácsonya – TOP 10 először

ez az első lista, a legkisebbeknek szóló idei legjobb könyvekről

Rövid szemle-sorozatunkban minden korosztálynak ajánlunk pár idén ősszel-télen megjelent könyvet, amit olvastunk, leteszteltünk a gyerekeinken, és szupernek találunk. A tizes lista nem sorrend, ez a tíz könyv ugyanannyira tetszett nekünk, csak egyszerűen beszámoztuk őket! Azoknak, akik akárcsak mi, ezen a héten intézik a vásárlásaikat!
tovább...

2011 legnépszerűbb játékai a Pagonyban

A két könyves toplista után összegyűjtöttük a kedvenc játékaitokat is, ami nekünk is nagyon tanulságos volt: látjuk, hogy kétféle játékot szerettek legjobban a könyvek mellé venni: olyan apróságot, ami ajándék-kiegészítőnek is megfelel, és azokat a kisebb-nagyobb játékokat, amelyeken kedvenc szereplőitekkel élhettek át újabb, játékos kalandokat. Nem mondanám, hogy meglepő volt, de örömteli volt látni, hogy mennyire sokan keresték a Rumini társast: úgy lett harmadik ezen a listán, hogy csak az év utolsó két hónapjában volt kapható! Reméljük, sokakat kísér hát iskolába-óvodába egy-egy marokba fogható cica, és jól szórakozik az egész család a ruminis, boribonos, babócás társasokkal.
tovább...

2011 toplistája - Pagony könyvek

Kíváncsi vagy, hogy 2011-ben melyik Pagony-könyv volt nálunk a legnépszerűbb?

Még ne olvasd tovább a cikket, hanem tippelj!

Talált!

Bizony, ott vannak Ruminiék, Bogyó és Babócáék, és  persze Csoda és Kósza is. De azért szolgálunk meglepetéssel is. Tessék, íme a mi tizes toplistánk:


tovább...

BÁTOR KÖNYVEK TÍZ ÉVEN FELÜLIEKNEK

Az előző részben kisebbeknak ajánlottunk tabukat döntögető könyveket, most a tizenéveseknek (és akár a felnőtteknek is) szól a válogatásunk. Szokásunktól eltérően nem egy-egy könyvet, hanem egy-egy nagyobb témát emeltünk ki, melyek ritkán jelennek meg a hol rózsaszín, hol menő, hol kalandos ifjúsági irodalomban, ahol alapszabály, hogy a kalandokból kikerülve senki ne sérüljön valamint elnyerje méltó jutalmát/büntetését. Csak éppen nem a hétfejű sárkánnyal, hanem teszem azt egy trollal vagy a gimi legvadabb srácával/legmenőbb csajával kell megküzdenie. Van élet az álproblémákon is túl, erre szeretnék pár példát írni. További válogatásra pedig ajánljuk a bátor témák kategória böngészését a weboldalon.
tovább...

A LEGJOBB ISKOLÁS KÖNYVEK

Az iskolakezdést a magyar (is) nagyarányú színes mintás füzetvásárlással indítja, és ha hihetek a várost megfojtó óriásplakátoknak, akkor minden elsős táskájában ott lapul egy laptop is. Ehhez képest bagatell kutyafuttában pár könyvet is becsempészni a már olvasni tudó generáció csomagjai közé. Hogy legyen valami kis szórakozás is a hipermarketekben megfáradt vibráló szemeknek, támpontul összegyűjtöttem a tíz (szerintem) legjobb iskolás könyvet.
tovább...