Mit olvass a szünetben?

tavaszi újdonságok molyoknak

2017. április 6. - Zsani cimkék: toplista regény 

polliHamarosan itt a Könyvfesztivál, és a polcon egyre több az újdonság. Most leszedtük a legmenőbb tavaszi könyveket, amikért minden gyerek rajongani fog, és tuti, hogy egész szünetben alig akarnak majd kibújni a regényekből. 

TOP 3 következik! Klasszikus, kortárs, magyar és külföldi... A legjobbak közt mindent megtalálsz!

Kattints a cikkre!

Minden, amit tudnod kell a Vészkijárat-sorozatról

Úgy érzed, a problémád olyan, mint egy szoba, amin nincsen ajtó?

2017. június 30. - Pagony cimkék: toplista TilosAzÁ Fókuszban 

A felnőttek és a tizenévesek között hatalmas a szakadék, egyik fél részéről a kontrollálhatatlanság, a másik fél részéről talán a megnemértettség a legerősebb hívószavak. Éppen emiatt, a generációk között húzódó fal miatt a tinédzserek nem képesek artikulálni a problémáikat a szüleik felé, de sok esetben még a saját korosztályukkal sem találják meg a közös hangot. Bár minden gond hatalmas a maga nemében, tudnunk kell észrevenni az intő jeleket – nem csak felnőttként, hanem kamaszként is. A Vészkijárat-könyvek arra hivatottak, hogy felhívják a figyelmet azokra a láthatatlan problémákra, amelyek bármelyikőnkkel megtörténhetnek, és amelyek sajnos sokszor meg is történnek, valamint olyan témákat vesznek elő, amelyekről még mindig úgy érezzük, tabu beszélni.

A te könyveid is itt vannak? TOP 10 negyedszer

2014. december 17. - Pagony cimkék: toplista 8-12 

minEzeket a könyveket minden bizonnyal sok-sok felnőtt is olvassa, akár együtt a gyerekkel, akár titokban, a takaró alatt. Nézd meg, hogy mi, Pagonyosok milyen nagyobbaknak szóló könyveket ajánlunk nektek, melyek az idei karácsonyi kedvenceink.

Sulisok karácsonya - TOP 10 harmadszor

ezeket a könyveket ne hagyjátok ki!

2014. december 16. - Pagony cimkék: toplista 

otiAz alábbi listában azokat a kisiskolásoknak szóló nemrégiben megjelent könyveket gyűjtöttük össze, amiket szerintünk el kell olvasnotok nektek is. A sorrend semmilyen értéktrendet nem jelen, ezek egyszerűen csak jó könyvek, mert nem csak nekünk, hanem gyerekeinknek is nagyon tetszettek. Szóval, hajrá, lehet még belőlük esetleg karácsonyi ajándék is...

Ovisok karácsonya - TOP 10 másodszor

folytatjuk a mi listánkat...

2014. december 16. - Hanna cimkék: toplista 

jaMost az ovis könyvek közül válogattunk, keresétek meg benne a saját, otthoni kedvencetekeT, ha meg valami még nincs meg, gyorsan szerezzétek be!

Rövid szemle-sorozatunkban minden korosztálynak ajánlunk pár idén ősszel-télen megjelent könyvet, amit olvastunk, leteszteltünk a gyerekeinken, és szupernek találunk. A tizes lista nem sorrend, ez a tíz könyv ugyanannyira tetszett nekünk, csak egyszerűen beszámoztuk őket!


Legkisebbek karácsonya – TOP 10 először

ez az első lista, a legkisebbeknek szóló idei legjobb könyvekről

2014. december 15. - Hanna cimkék: toplista 

janoRövid szemle-sorozatunkban minden korosztálynak ajánlunk pár idén ősszel-télen megjelent könyvet, amit olvastunk, leteszteltünk a gyerekeinken, és szupernek találunk. A tizes lista nem sorrend, ez a tíz könyv ugyanannyira tetszett nekünk, csak egyszerűen beszámoztuk őket! Azoknak, akik akárcsak mi, ezen a héten intézik a vásárlásaikat!
2011 legnépszerűbb játékai a Pagonyban

2012. január 10. - Hanna cimkék: játék toplista 

lllA két könyves toplista után összegyűjtöttük a kedvenc játékaitokat is, ami nekünk is nagyon tanulságos volt: látjuk, hogy kétféle játékot szerettek legjobban a könyvek mellé venni: olyan apróságot, ami ajándék-kiegészítőnek is megfelel, és azokat a kisebb-nagyobb játékokat, amelyeken kedvenc szereplőitekkel élhettek át újabb, játékos kalandokat. Nem mondanám, hogy meglepő volt, de örömteli volt látni, hogy mennyire sokan keresték a Rumini társast: úgy lett harmadik ezen a listán, hogy csak az év utolsó két hónapjában volt kapható! Reméljük, sokakat kísér hát iskolába-óvodába egy-egy marokba fogható cica, és jól szórakozik az egész család a ruminis, boribonos, babócás társasokkal.

2011 toplistája - Pagony könyvek

2012. január 10. - Vera cimkék: toplista 

pagonlogoKíváncsi vagy, hogy 2011-ben melyik Pagony-könyv volt nálunk a legnépszerűbb?

Még ne olvasd tovább a cikket, hanem tippelj!

Talált!

Bizony, ott vannak Ruminiék, Bogyó és Babócáék, és  persze Csoda és Kósza is. De azért szolgálunk meglepetéssel is. Tessék, íme a mi tizes toplistánk:


BÁTOR KÖNYVEK TÍZ ÉVEN FELÜLIEKNEK

2008. szeptember 8. - Hanna cimkék: szemle toplista Hanna blog hogyan válasszak? Fókuszban Ezt olvassuk most 

Az előző részben kisebbeknak ajánlottunk tabukat döntögető könyveket, most a tizenéveseknek (és akár a felnőtteknek is) szól a válogatásunk. Szokásunktól eltérően nem egy-egy könyvet, hanem egy-egy nagyobb témát emeltünk ki, melyek ritkán jelennek meg a hol rózsaszín, hol menő, hol kalandos ifjúsági irodalomban, ahol alapszabály, hogy a kalandokból kikerülve senki ne sérüljön valamint elnyerje méltó jutalmát/büntetését. Csak éppen nem a hétfejű sárkánnyal, hanem teszem azt egy trollal vagy a gimi legvadabb srácával/legmenőbb csajával kell megküzdenie. Van élet az álproblémákon is túl, erre szeretnék pár példát írni. További válogatásra pedig ajánljuk a bátor témák kategória böngészését a weboldalon.

A LEGJOBB ISKOLÁS KÖNYVEK

2008. szeptember 3. - Hanna cimkék: szemle toplista Hanna blog hogyan válasszak? Fókuszban Ezt olvassuk most 

Az iskolakezdést a magyar (is) nagyarányú színes mintás füzetvásárlással indítja, és ha hihetek a várost megfojtó óriásplakátoknak, akkor minden elsős táskájában ott lapul egy laptop is. Ehhez képest bagatell kutyafuttában pár könyvet is becsempészni a már olvasni tudó generáció csomagjai közé. Hogy legyen valami kis szórakozás is a hipermarketekben megfáradt vibráló szemeknek, támpontul összegyűjtöttem a tíz (szerintem) legjobb iskolás könyvet.