A biztonságos közlekedésre nevelés alapjai

Játék, mese, biztonság

Elkezdődött az iskola és elkezdődnek a mozgalmas őszi hétköznapok is. Ha szeretnéd, hogy a gyereked abban a bizonyos pillanatban magabiztosan engedje majd el a kezed, miközben képes figyelni a saját biztonságára, akkor kezdd a tudatos közlekedésre nevelést most! Most egy olyan sorozatot mutatok nektek, ami bár a fővárosi tömegközlekedésre koncentrál, de ihletet adhat más településeken élőknek is.
tovább...

Kedves szülő, aki megengedi, hogy önállóan menjen a gyereke az iskolába!

Hogyan engedd el a kezét?

Olyan nagy lett a gyereked, hogy egyedül szeretne útnak indulni szeptembertől? Aggódsz emiatt és ez látszik is rajtad? Dőlj hátra, mert most megmutatjuk neked az önálló közlekedés napos oldalát
Találd meg a megfelelő könyvet és játékot, hogy mindenki számára nyugodt és biztonságos legyen az iskolába járás!
tovább...

A legmenőbb party játékok az egész családnak

Játszd végig a nyarat!

Milyen új családi társasokat kedvelünk? Most Bagossy Laura ajánlja a friss kedvenceit a Pozsonyi úti Pagonyból: csupa olyat, mit még a nyáron érdemes lenne kihasználnotok! Élvezzétek az együtt töltött időt, és szórakozzatok a legmenőbb családi játékokkal!

Rendelj most játékokat 15% kedvezménnyel!
tovább...

A nyüzsis gyerek és a logika

Gyerekszemmel LOGICO

A Logico egy bevált, ismert és szeretett fejlesztő játék, ami már a küllemével megragadja a gyerekek figyelmét. Kisebb és nagyobb ovisok régi kedvence, ezért biztos, hogy már sokaknak nem kell bemutatnom a játékot. Vagy mégis?

Az én kislányom finoman szólva eleven és huncut teremtés (oké, még csak 4 éves), ezért, amikor hazahoztam a LOGICO-t, fel voltam rá készülve, hogy nem fog neki tetszeni a koncentrációt és ücsörgést igénylő fejtörő. Annál nagyobb volt a meglepetés!


tovább...

Közlekedj okosan

Végre úton, de mivel is?

Itt a nyár és kezdetét veszik a nyaralások, utazások. Ha már eddig is a járművek bűvkörében élt a gyereked, akkor a kirándulások és nyaralások alkalmával biztos találkozni fog olyan közlekedési eszközökkel, amikkel eddig még soha. Ha pedig még nincs oda-vissza a járművekért, egy hajózás a Balatonon vagy a zugligeti libegőzés akkor is biztosan óriási élmények lesznek...

A következőkben a legkisebbeknek és ovisoknak szóló járműves, közlekedéses könyvek közül mutatunk nektek néhányat, hogy ne maradjanak megválaszolatlan kérdések egy építkezés láttán vagy egy utazással töltött nap során.tovább...

Budapest újragondolva

Mesélő Budapest című könyvéről mesélünk

Budapestről nem lehet eleget olvasni, látni, hallani. Ezerarcú város, mely folyton változik és mindenki számára kicsit más. Lendületes, friss, történelme és romantikája pedig mindenkit levesz a lábáról. Legyen személyes idegenvezetőd egy könyv, ami humorral, játékkal és mesével ad át rengeteg izgalmas információt.

A Mesélő Budapest óriási sikert aratott és egy pillanat alatt elfogyott a polcokról. De mitől hiánypótló a kötet?

Lapozz a cikkünkre!
tovább...

Nincs párja a turistalétnek Pekingben

Berg Judit útibeszámolója - Dániel András kommentjeivel

A Pekingi Könyvvásáron először vett részt Magyarország, ráadásul díszvendégként! A Pagony két szerzője, Berg Judit és Dániel András is a magyar csapat tagja volt az augusztus végi könyves eseménynek, és izgatottan vártuk, milyen élményekkel térnek haza.
Különleges útibeszámolónk első részében Berg Judit válaszolt kérdéseinkre és Dániel András reagál Judit szavaira. Érdemes elolvasni a roppant szórakoztató beszámoló másik párját is, repülj velünk Pekingbe!
tovább...

Gurulnak a kerekek

szemle utazós könyvekből


A legjobb járműves könyveket válogattuk össze nektek, most, hogy lassan mindenki kocsiba száll, és elindul valamerre.

Ha Budapesten vagy, akkor is sok érdekesség vár, ha szereted a meséket, költözz be Tesz-Vesz városba! A gépóriások szerelmese vagy?  Akkor ismerkedj teherautókkal, markolókkal, traktorokkal!

Győri Hanna szemléje nem csak autómániásoknak.


tovább...

...mert Nógrádit olvasni jó!

Nógrádi Gábor regények: PetePite - Az apu én vagyok, A bátyám zseni, Gyerünk haza!

Válogattam, kerestem és kutattam. Azért nem kellett túl sokat. Azokat a könyveket akartam megtalálni, amelyek a legfordulatosabbak, legviccesebbek, legizgalmasabbak, legkalandosabbak. Aki meghallja a szerző nevét, azonnal rávágja, hogy a Gyerekrablás a Palánk utcában. Pedig mennyi fantasztikus, össze nem téveszthető stílussal megírt, pörgős-forgós, lendületes, lányoknak és fiúknak egyaránt nagyszerű kikapcsolódást ígérő olvasmány került ki Nógrádi Gábor tollából (vagy számítógépe billentyűzetéből). Ezekből szemezgettem, mert Nógrádit olvasni jó.
tovább...