Versek óvodától szalagavatóig és tovább

Ismerd meg a legfrissebb köteteket!

A versolvasás fejleszti a nyelvi kompetenciákat, a logikát, a zenei érzéket, az önismeretet, érzékennyé tesz és kitartásra ösztönöz, egy olyan térképet ad a gyerekeknek önmagukhoz és a világhoz, ami segít kiigazodni a különböző lelki állapotok között.

Ha te is így gondolod és szeretnéd, hogy a gyermeked már egész kicsi korától meg legyen fertőzve a versekkel, esetleg elakadtatok a matekkal vagy épp a kamaszodnak mutatnád meg új oldaláról az unalmas, klasszikus költőinket, akkor ez a cikk kell neked!


tovább...

Csak verset olvasol? Tegyél rá még egy (szív)lapáttal!

Versek, melyek szíven üt

Mutatunk pár verset (és melléjük Dániel András rajzait) a Szívlapát című verseskötetünkből. 
Ha tetszik, keresd boltjainkban, nincs ennél jobb olvasmány 16 éven felülieknek!
tovább...

Egy vers a nyúl mellé

Kiss Ottó: Piros

Legyen szép, napsütéses, színes (piros!) tojásos a következő pár nap!
Minden kedves Pagonyosnak boldog húsvétot kívánunk - most egy verssel:
tovább...

Tavaszváró versek

A kortárs líra legszebb zöngéi

Szépen lassan beköszönt a tavasz. Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan ragadja meg az évszakváltást a kortárs gyereklíra, akkor olvasd el ezt a verscsokrot, amit a ismert és kevésbé ismert magyar költők köteteiből válogattunk össze! Így egyben betekintést is nyers a kortárs gyerekversek szíves világába!

Bónuszként egy felnőtt verset is beleraktunk, mert nem bírtuk ki...
tovább...

Kortárs farsangi versek

Olvasd el őket itt!

Fogadd szeretettel kedvenc farsangi ritmusainkat!

Zenésítsétek meg, táncoljátok és játsszátok el a mókás versikéket! Olvassatok sok kortárs verset! Most egy kattintás és a szezonális termést máris megismerheted!
tovább...

Fotóalbum helyett verseskötet

Mit kell tudnod Lackfi János Élni hogy kell? - Kisjuli versek című kötetéről

Lackfi János hihetetlen lazasággal bombázza az olvasóit a viccesebbnél viccesebb, ugyanakkor meghatóbbnál meghatóbb verseivel. Minden oka megvan rá. Legújabb kötetét, az Élni hogy kell? - Kisjuli verseket, hatodik gyereke, Kisjuli születése ihlette, a pillanat megélése pedig annyira jól sikerült, hogy egy egész kötetnyi vers született arról, hogy egy kisgyereknek megmutassa: élni hogy kell...
tovább...

7 állati verseskötet, ami nem hiányozhat a polcodról!

Állatok és versek – mi kell még?

Van valami megnyugtató és utánozhatatlan az állatos versekben: legyen szó medvékről, sünikről, malacokról, okapikról vagy pelékről, ez az a műfaj, ami gyakorlatilag minden korosztályt szórakoztat. Nem hiszed? Összeszedtünk hét jobbnál jobb állatos verseskötetet, sőt azt is, hogy melyiknek mi a három legjobb tulajdonsága. Ráadásul most az itt található összes könyvet 20%-os kedvezménnyel találod a webboltunkban, rengeteg másik mellett!
tovább...

Válogatás a Válogatósból

Olvasd el a hat legjobb verset a kötetből!

A Válogatós kétségkívül a LEGJOBB versválogatás, ami az elmúlt időszakban a kezembe került. Versek dudorászásra, éneklésre, gagyogásra, motyogásra, betűzésre, Mikulásvárásra, anyák napjára… Gyakorlatilag mindenféle alkalomra találunk benne valamit! Szédítően sok vers több mint 70 költőtől, a legnagyobb gyerekszakértőktől: Varró Danitól, Lackfi Jánostól, Bartos Erikától, Tandori Dezsőtől, Nemes nagy Ágnestől… Következzen a 300 magával ragadó vers közül a legeslegjobb hat!
tovább...

Hangolódás az őszi szünetre

most verssel

Ezzel a Gryllus Vilmos verssel kívánunk szép, napsütéses őszi szünetet!
Olvassatok, kiránduljatok!


tovább...