„A boszorkánycica folyamatosan inspirál.”

Interjú Bognár Éva Katinkával, A boszorkánycica rajzolójával

2018. február 6. - Zsani cimkék: interjú mesehős mesehős 

Megérkezett a nyomdából Harcos Bálint fordulatokban gazdag, varázslatos verses meséje, melyhez Bognár Éva Katinka a kötet hangulatához illő képvilágot álmodott meg. Az illusztrátor még csak pár éve végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán, ám diplomafilmjével, a Hugo Bumfeldt-tel több rangos díjat is elnyert, illusztrációit pedig több kötetben is megcsodálhatjuk. Munkamódszereiről, a rajzfilmes és illusztrátori munka közti különbségekről, valamint saját szerzőként való bemutatkozási terveiről is mesélt nekünk. Olvass tovább!


Költészet a Facebook-on

Szilágyi Örzsébet e-mailjét megírta

2018. január 11. - Pagony cimkék:

Itt van Lackfi János és Vörös István legmenőbb kötete, ami mellett nem tudsz elmenni, mert már a címe is megüti az ingerküszöbödet. Szilágyi Örzsébet e-mailjét megírta... Fejlődés vagy szentségtörés? Menő vagy ciki? Olvasd el a véleményünk a legnagyobb klasszikusok átiratairól!

Csak verset olvasol? Tegyél rá még egy (szív)lapáttal!

Versek, melyek szíven üt

2017. június 7. - Pagony cimkék: TilosAzÁ 

Mutatunk pár verset (és melléjük Dániel András rajzait) a Szívlapát című verseskötetünkből. 
Ha tetszik, keresd boltjainkban, nincs ennél jobb olvasmány 16 éven felülieknek!

Versek óvodától szalagavatóig és tovább

Ismerd meg a legfrissebb köteteket!

2017. június 8. - Zsani cimkék:

szA versolvasás fejleszti a nyelvi kompetenciákat, a logikát, a zenei érzéket, az önismeretet, érzékennyé tesz és kitartásra ösztönöz, egy olyan térképet ad a gyerekeknek önmagukhoz és a világhoz, ami segít kiigazodni a különböző lelki állapotok között.

Ha te is így gondolod és szeretnéd, hogy a gyermeked már egész kicsi korától meg legyen fertőzve a versekkel, esetleg elakadtatok a matekkal vagy épp a kamaszodnak mutatnád meg új oldaláról az unalmas, klasszikus költőinket, akkor ez a cikk kell neked!


Egy vers a nyúl mellé

Kiss Ottó: Piros

2017. április 12. - Vera cimkék:

Legyen szép, napsütéses, színes (piros!) tojásos a következő pár nap!
Minden kedves Pagonyosnak boldog húsvétot kívánunk - most egy verssel:
Tavaszváró versek

A kortárs líra legszebb zöngéi

2017. február 26. - Zsani cimkék:

nefeljapaSzépen lassan beköszönt a tavasz. Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan ragadja meg az évszakváltást a kortárs gyereklíra, akkor olvasd el ezt a verscsokrot, amit a ismert és kevésbé ismert magyar költők köteteiből válogattunk össze! Így egyben betekintést is nyers a kortárs gyerekversek szíves világába!

Bónuszként egy felnőtt verset is beleraktunk, mert nem bírtuk ki...

Kortárs farsangi versek

Olvasd el őket itt!

2017. január 26. - Zsani cimkék:

Fogadd szeretettel kedvenc farsangi ritmusainkat!

Zenésítsétek meg, táncoljátok és játsszátok el a mókás versikéket! Olvassatok sok kortárs verset! Most egy kattintás és a szezonális termést máris megismerheted!

Fotóalbum helyett verseskötet

Mit kell tudnod Lackfi János Élni hogy kell? - Kisjuli versek című kötetéről

2016. november 28. - Zsani cimkék: 3-6 

elniLackfi János hihetetlen lazasággal bombázza az olvasóit a viccesebbnél viccesebb, ugyanakkor meghatóbbnál meghatóbb verseivel. Minden oka megvan rá. Legújabb kötetét, az Élni hogy kell? - Kisjuli verseket, hatodik gyereke, Kisjuli születése ihlette, a pillanat megélése pedig annyira jól sikerült, hogy egy egész kötetnyi vers született arról, hogy egy kisgyereknek megmutassa: élni hogy kell...

7 állati verseskötet, ami nem hiányozhat a polcodról!

Állatok és versek – mi kell még?

2016. április 7. - Bánáti Anna cimkék:

Van valami megnyugtató és utánozhatatlan az állatos versekben: legyen szó medvékről, sünikről, malacokról, okapikról vagy pelékről, ez az a műfaj, ami gyakorlatilag minden korosztályt szórakoztat. Nem hiszed? Összeszedtünk hét jobbnál jobb állatos verseskötetet, sőt azt is, hogy melyiknek mi a három legjobb tulajdonsága. Ráadásul április 7. és 13. az itt található összes könyvet 20%-os kedvezménnyel találod a webboltunkban, rengeteg másik mellett!

Egy kis segítség, ha versekre vágynál

Összeszedtük a legfontosabb verses ajánlóinkat

2015. október 21. - Vera cimkék: szemle jó könyv 3-6 5-8 

medAnnyiszor írtunk már versekről, verses mesékről, verses könyvekről, lapozókról, babakönyvekről, hogy már mi sem tudjuk számon tartani őket. Most egy kis útmutatót adunk, hogy mindenképp eltalálj a leginkább hozzád való rímekhez.