Világjárás

Hogy tanulj másképp?

Az iskolai tananyagok újragombolva, avagy mi minden a tálalás

2017. január 5. - Zsani cimkék: ismeretterjesztő 

angolÚjra itt a január, megint be kell ültetni a gyerekeket az iskolapadba, amit ma már a legjobb tanulók is nehezen viselnek. Hiába vannak a sulisok tele érdeklődéssel, nyitottsággal és lelkesedéssel, amit átlépik a tanintézmény küszöbét, mindez gyakran elszáll. Talán mert, hiába lennének fontosak az ismeretek, jók a témák (legalábbis egy részük tuti), nem pont úgy kapják meg a válaszokat, hogy aztán az információkat integrálni is tudják. Most mutatok pár könyvet, ami a sulis anyagot egészen új köntösben tudja megszerettetni a gyerekekkel.
 • Európai böngésző
  Baranyai András
  Pozsonyi Pagony Kft
  Neked: 2152 Ft (-20%)
  Bolti ár: 2690 Ft
  A Kerekes család nagy útra indul: bepakolnak kis autójukba, és körbeutazzák Európa nagyvárosait! Budapestről elmennek Rómába, onnan Párizsba, Londonba, Amszterdamba, majd Berlinbe!
 • Kukucskálj bele! - Milyen a világ?
  Emily Bone
  Sanoma Kiadó
  Neked: 2720 Ft (-15%)
  Bolti ár: 3200 Ft
  Utazd körbe a Földet ezzel a csodálatos képeskönyvvel! Tudd meg, milyen a szerkezete, tudd meg, kik lakják a párás esőerdőket, hogyan ömlenek a folyók a tengerbe, és még sok-sok más érdekességet!
 • Ízes bolygó
  Manó Könyvek Kiadó Kft.
  Neked: 4667 Ft (-15%)
  Bolti ár: 5490 Ft
  Fedezd fel a világ legfinomabb, legfurcsább és legérdekesebb ételeit!
 • Meglepő, de igaz - Vad és varázslatos világunk
  HVG Kiadó
  Neked: 3570 Ft (-15%)
  Bolti ár: 4200 Ft
  A könyvben található furcsa állatok, lenyűgöző helyek, különös jelenségek és fantasztikus természeti képződmények, bármilyen meglepő, de valóban léteznek.
 • Indiai tudományok és találmányok nagy könyve
  Emmanuel Cerisier
  Móra Kiadó
  Neked: 2549 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2999 Ft
  Ez a könyv az indiai civilizáció gazdag történetét a tudományos felfedezéseken és találmányokon keresztül mutatja be. Indiában a matematikai problémákat versbe szedett költeményben fogalmazták meg, a táncot tudománynak tartották, és a meghalt hitves iránti szerelemből gyönyörű palotát építettek.
 • A mi bolyunk ...és más mesék
  Erika Frekot
  Ventus Libro Kiadó
  Neked: 2117 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2490 Ft
  A szórakoztató, kedves, szépen illusztrált történetek mellé a gyerekek tárgyi tudást is kapnak: megismerhetik az apró bogarak élőhelyét, viselkedését, szokásait.
 • Gyerek Világatlasz - Természet, országok és rekordok
  Andrea Schwendemann
  Scolar Kiadó
  Neked: 3358 Ft (-15%)
  Bolti ár: 3950 Ft
  A német Ravensburger gyerekkönyvkiadó által készített kötet megismerteti a gyerekekkel a földrészeket, országokat, hegyeket, folyókat és nagyvárosokat. A figyelemfelkeltő szöveg, a rengeteg fénykép és színes illusztráció fontos, érdekes vagy meglepő tényeket mutat be a világ különböző tájairól. A kvízkérdések és a térképészeti alapismeretek segítségével a gyerekek játszva megtanulják a térképek használatát.
 • Kis természetjáró atlasz - Matricás foglalkoztató az állatvilág játékos felfedezéséhez
  Barbara Taylor
  Móra Kiadó
  Neked: 2974 Ft (-15%)
  Bolti ár: 3499 Ft
  Gyere, fedezd fel bolygónk pazar állatvilágát ezzel a fantasztikus atlasszal! Ismerd meg a legizgalmasabb és legmeghökkentőbb állatokat, találd meg élőhelyüket a térképen, és fejtsd meg a természetjáró napló talányait – így te is a vadon nagy felfedezője leszel!
 • Mi és hol van a világon? - A Föld, ahogy még sosem láttad
  HVG Kiadó
  Neked: 3570 Ft (-15%)
  Bolti ár: 4200 Ft
  Több mint 80 látványos térkép szemlélteti a legizgalmasabb földrajzi, természeti, történelmi és technikai csodákat.
 • Világlátó - térképkönyv
  Aleksandra Mizielinska
  Manó Könyvek Kiadó Kft.
  Neked: 5517 Ft (-15%)
  Bolti ár: 6490 Ft
  A Világlátó nem csupán egy atlasz, annál sokkal több! Szemet gyönyörködtető térképkönyv, melynek gazdagon illusztrált oldalpárjai nemcsak földrajzi elnevezéseket tartalmaznak, hanem rengeteg egyéb információt.