Jegyvásárlás0cart
10:00
00'
Dió kávézó
rajzolj_nekem_2022_blogborito.jpeg

Rajzolj nekem!

age_group
3-99 éveseknek
2022. 12. 17.
10:00 - 17:00
Dió kávézó
Regisztráció

program részletei

Mi az a Rajzolj nekem?

Gyerekkönyvek szerzőjeként, kiadójaként, gyerekekhez és irodalomhoz egyaránt közel álló emberekként úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi helyzetben a magunk eszközeivel kell segítenünk minden rászoruló, hátrányos helyzetben élő gyereknek, intézménynek, hogy megfelelő könyvhöz, játékhoz, tudáshoz és ismerethez jusson.

Ezért jött létre 2016-ban Dániel András ötlete nyomán a Rajzolj nekem! jótékonysági rajzolós esemény, melyen a résztvevőknek évek óta lehetősége van egyéni rajzot kérni kedvenc illusztrátorától, és ezzel egy jó ügyet támogatva segítheti akár a kistérségi könyvtárak működését, akár a rászoruló gyerekeket.

Idén közös segítséggel az iskolai könyvtárakat támogatjuk a Könyvtárostanárok Egyesületével együtt, hiszen az iskolai könyvtár az a hely, ahol a 21. század fiataljai még biztosan találkozhatnak könyvekkel. Éppen ezért is fontosnak tartjuk, hogy a könyvtárak egy olyan, friss és a diákok számára izgalmas és vonzó kortárs gyerek- és ifjúsági irodalmi állománnyal rendelkezzenek, ami miatt jó a könyvtárba bemenni.

A Rajzolj nekem! eseménnyel esélyt adunk erre.

2022. december 17-én, szombaton nyolc ismert és népszerű Pagonyos illusztrátor jóvoltából egyedi rajzokkal gazdagodhatsz, így segítve az iskolai könyvtárakat is. 
Az ötletadó házigazda, Dániel András mellett Agócs Írisz, Horváth Ildi, Kőszeghy Csillla, Pásztohy Panka, Metzing Eszter,Baranyai (b) András és Rátkai Kornél névre szóló rajzokat készítenek majd neked.

Az eseményen elkészült rajz karácsonyi ajándéknak is kiváló, és emellett nagy segítséget jelent sok iskolának, tanárnak, gyereknek.

A Rajzolj nekem! idei eseményének helyszíne a nemrég nyílt Pagony Cafe-Dió. A közvetlenül a Bakáts Pagony mellett található új kávézó egy különleges helyszín, ahol egyedi környezetben finom kávék, sütik és szendvicsek mellett lehet töltődni, olvasni, beszélgetni, dolgozni - és december 17-én ajándék képet rajzoltatni.

Helyszín: 1092 Budapest, Bakáts tér 8. - Pagony Cafe-Dió

A támogatás összege az A5 méretű egyedi grafika esetén: 8500 Ft. A támogatást készpénzben lehet majd a helyszínen kifizetni.

Az eseményre regisztráció szükséges, így minden regisztrált személyesen, személyre szabottan kérhet a kiválasztott illusztrátortól rajzot, amit ott, csak neki készítenek el.

Az illusztrátorok, akik december 17-én csak neked rajzolnak:

Agócs Írisz - regisztrálj hozzá itt!

Baranyai (b) András - regisztrálj hozzá itt!

Dániel András - regisztrálj hozzá itt!

Horváth Ildi - regisztrálj hozzá itt!

Kőszeghy Csilla - regisztrálj hozzá itt!

Pásztohy Panka - regisztrálj hozzá itt!

Metzing Eszter - regisztrálj hozzá itt!

Rátkai Kornél - regisztrálj hozzá itt!

Kérdés esetén írjatok a rajzoljnekem@pagony.hu e-mail címre.