„Két legyet egy csapásra!”

Interjú Horváth Ildivel, a Hédi és Totó böngészője szerzőjével

„A Hédi és Totó alapötlete egy csehországi nyaralás után jött, ahol elég abszurd emberekkel ismerkedtem meg. Aztán itthon elindult az ötletelés, tervezgetés, amit addig gyúrtam, míg a végeredménye a Hédi és Totó lett.” A most megjelent böngésző kapcsán beszélgettünk a kötet kitalálójával, alkotójával, Horváth Ildivel. Olvass tovább!

tovább...

Színezd ki Kicsimackót!

Hoztunk nektek egy nyári színezőt

Mi úgy gondoljuk, minél kicsimackósabb a nyár, annál jobb! Éppen ezért készítettünk nektek egy szuper, letölthető színezőt Egri Mónika egyik illusztrációja alapján. Elő a színes ceruzákkal! Kattints ide!

tovább...

Kihagyhatatlan könyvek a nyárra

Ovitól a középiskoláig

Tudjuk, hogy közhelyes, de őszintén, egy igazi könyvmoly számára van pihentetőbb annál, mint amikor egy vízparti fa árnyékában hűsölhet a kedvenc könyvével? Ugye, hogy nincs! Mutatunk egy csomó könyvet, ami a nyáron nem maradhat le az olvasmánylistádról!

tovább...

Az Óperenciás tengeren is túl...

Mutatjuk a legvagányabb meséket királyfiakról és királylányokról!

Csipkerózsika, Hamupipőke, legkisebb királyfi, Borsószem hercegkisasszony... A klasszikusok telis- tele vannak királyfiakkal és királylányokkal. És, valljuk be, nagyon sokszor ugyanaz történik velük: a királyfik elindulnak a nagy útra, megszelídítik a táltos lovat, megmentik a királylányt, kicselezik a testvéreiket vagy a gonosz boszorkányt, boldogan élnek, amíg meg nem halnak. A királylányok pedig változatos nehézségeket élnek át: macskává vagy hattyúvá változtatják őket, megmérgezik, elrabolják őket, boszorkányok és ördögfiókák barlangját takaríthatják egész álló nap, várva a megmentőjükre. Ezek a mesék jók és időtállóak, de jogos az igény, hogy felfrissítsük, vagy akár meg is fordítsuk ezt a felállást a mesékben is. Mutatjuk a legmenőbb királyfis és legvagányabb királylányos könyveinket!

tovább...

Itt a legújabb Abszolút-regény!

El fogom mesélni neked, hogyan lettem láthatatlan, és hogyan fedeztem fel egy csomó másik dolgot is...

,,Minden kamasz életében eljön az az idő, amikor úgy érzi, hogy láthatatlan a többiek számára” – mondja a nagyi halálosan nyugodtan a telefonba, amikor a tizenkét éves Ethel a pánik szélén felhívja egy vasárnap reggel. Hogy hogyan történt mindez? Olvass tovább, és kiderül!

tovább...

Tudomány, dínók vagy építkezés?

Bármelyik érdekli a gyereked, az Első 100 szavam sorozatból mindent megtudhat róla!

Majdnem minden gyerek keresztülmegy azon a korszakon, amikor csak és kizárólag a dinoszauruszok érdeklik. Vagy amikor nem lehet a kezéből kiimádkozni a műanyag kalapácsot és fűrészt, és a szülők fejében is a Bob az építőmester főcímdala jár. Másokat a tudomány vonz már egész fiatal koruktól, és a fürdőszobai szappanarzenálból keverik ki a titkos receptjeiket. Számukra tökéltes választás a sorozat– Nélkülözhetetlen szavak kis géniuszoknak! Olvass tovább, és nézd meg, mi mindent tanulhat a gyereked a HVG könyveiből!

tovább...

Lehet még újat mondani a királylányokról?

Szakács Eszternek sikerült! Itt A zsémbes királylány!

A királyi kórházban fehérköpenyes androidok dolgoznak. Amikor egy veszélyes szörnyeteg fenyegeti a várost, a király kinyitja a laptopját és körüzenetben kéri fel a kóbor hercegeket, hogy álljanak ki a rettentő rém ellen. A királylány a munkaközvetítőben keres új alattvalót magának. Aki azt hitte, hogy királyfiakról és királylányokról már nem lehet friss, modern hangnemben újat mondani, azoknak ajánljuk Szakács Eszter legújabb mesegyűjteményét, A zsémbes királylányt! Olvass tovább, és tudj meg mindent erről a szuper mesekönyvről!

tovább...

Borgóbefogó királyfi vagy szegénylegény kerestetik

Olvass bele A zsémbes királylány című mesekönyvbe!

Aki azt hiszi, hogy királyfikról és királylányokról már nem lehet újat mondani, bátran olvasson bele Szakács Eszter legújabb mesekönyvébe! A négy mese tökéletesen kiegészíti egymást, legyen szó hörcsögfóbiás királyfiról, könyvtáros királykisasszonyról, vagy akár a címadó zsémbes királylányról. Ebben a cikkünkben az A rettenetes borgó című mesébe olvashattok bele!

tovább...

A Tölgyerdő legújabb meséi

A legjobb első mesekönyvek

Új résszel bővült a Tölgyerdő meséi-sorozat! A legapróbbak legnagyobb örömére egy vadonatúj, szupercuki lapozó érkezett a világhírű Julia Donaldson – Axel Scheffler párostól! Számodra is fontos, hogy a picik már az első pillanatoktól kezdve szeressék a könyveket? Szeretnéd, ha a meseolvasás interaktív, közös élmény lenne az egész családnak? Akkor a Tölgyerdő meséi praktikus, kicsi, elnyűhetetlen könyvecskéivel nem lőhetsz mellé! Ismerd meg a sorozatot ebből a cikkből!

tovább...

Sütihasználati beállítások