Kamilla érkezése

Olvass bele a Maszat karácsonyába!

Szupercuki, ünnepi résszel bővült a Maszat-sorozat! Itt a Maszat karácsonya, melyben Maszat és unokatestvére, Kamilla együtt készülnek az ünnepekre. Olvasd el Berg Judit egyik meséjét a kötetből!

tovább...

Mesék kíváncsiskodó gyerekeknek

Ismerd meg az egyik kedvenc sorozatunkat!

Biztosan minden szülő fel tudja idézni azt az érzést, amikor a gyereke valami olyasmit kérdez tőle, amitől kicsúszik a lába alól a talaj és hirtelen azt sem tudja, hogy ez hogyan jutott utódja eszébe, nem hogy értelmes választ adjon rá. Ha veled is előfordult már ilyesmi, olvass tovább, és ismerkedj meg a legkedvesebb és legmókásabb ismeretterjesztő sorozatunkkal!

tovább...

"Ezt a játékot a gyerekek ihlették"

Csordás Krisztina játékszerzővel beszélgettünk

Matekos játékot keresel? Vagy éppen unikornisrajongó van a családban? A Mágikus erdővel egyik esetben sem lőhetsz mellé! Ismerd meg ezt a gyönyörű, lapkalerakós, nyugis játékot és a tervezőjét, Csordás Krisztinát! Olvass tovább!

tovább...

"Kőkemény üldözés, menekülés és megtévesztés"

Ismerd meg az Időfutár kártyajáték tervezőjét, Szauer Istvánt!

Fantasztikus társasjátékkal gazdagodott az Időfutár-sorozat. Egy kártyajáték, ami sokkal több, mint kártyajáték! Szauer Istvánnal, a társas tervezőjével beszélgettünk. Ismerd meg te is az Időfutár kártyajátékot, és merülj bele A körző titka világába! Olvass tovább!

tovább...

Miért ünnepeljük meg a karácsonyt?

Olvass el egy karácsonyi mesét!

Egy szuper, karácsonyi mesét hoztunk nektek a nemrég megjelent, Miért nincs mindennap karácsony? című mesegyűjteményből. A Történetek kíváncsi gyerekeknek című sorozatban megjelent kötetből minden karácsonnyal és Mikulással kapcsolatos kérdésetekre választ kaptok, ráadásul szórakoztató, mesés formában, vidám illusztrációkkal! Olvasd el az első mesét!

tovább...

Kíváncsi gyerekek karácsonya

Ebből a könyvből mindent megtudhattok a karácsonyról!

A gyerekek néha a legmeglepőbb kérdéseket teszik fel. Számtalan olyan dolog van, amit mi, felnőttek már annyira megszoktunk, hogy el sem gondolkozunk a miértjükön. A kicsik viszont még mindenre rácsodálkoznak, és az ő kíváncsiságuknak hála mi is rengeteg új dolgot tanulhatunk. Különösen igaz ez az olyan csodákkal övezett időszakra, mint a december. A Miért nincs mindennap karácsony? a gyerekek minden ünneppel kapcsolatos kérdésére választ ad! Kattints ide és ismerd meg ezt a szuper könyvet!

tovább...

Helló, itt Julia Donaldson!

Szerzőportré sok-sok izgalommal

Julia Donaldson az egyik legmagasabb eladási arányokkal rendelkező gyerekkönyvszerző. Mi a titka? Milyen érdekességeket érdemes az eszedbe vésni vele kapcsolatban? Olvass tovább!

tovább...

A Tölgyerdő legújabb meséi

A legjobb első mesekönyvek

Új részekkel bővült a Tölgyerdő meséi-sorozat! A legapróbbak legnagyobb örömére két vadonatúj, szupercuki lapozó érkezett a világhírű Julia Donaldson – Axel Scheffler párostól! Számodra is fontos, hogy a picik már az első pillanatoktól kezdve szeressék a könyveket? Szeretnéd, ha a meseolvasás interaktív, közös élmény lenne az egész családnak? Akkor a Tölgyerdő meséi praktikus, kicsi, elnyűhetetlen könyvecskéivel nem lőhetsz mellé! Ismerd meg a sorozatot ebből a cikkből!

tovább...

Így készült a Manóváros

A játék tervezőivel, Jesztl Józseffel és Lencse Mátéval beszélgettünk

Szerettétek a Jól játszanit és a Lovagi ujjtornát? Szívesen játszotok a szabadban, a természettel? Akkor a játékszerzőpáros, Jesztl József és Lencse Máté legújabb társasos könyvét, a Manóvárost imádni fogjátok! Ebből az interjúból megtudhatod, hogyan született ez a szuper kötet, melyik játék volt az ötletadó és hogy miért is jó a szabadban társasozni. Olvass tovább!

tovább...