Sokszor voltam éhes olvasás közben

Interjú Maros Krisztinával

Maros Krisztával beszélgettünk a Mézes cukrászda című meseregény megjelenése kapcsán. Olvasd tovább az interjút!


tovább...

Tavaszi Pagonyfeszt a Bartók Pagonyban

Délelőtti és délutáni programokkal is várunk!

A tavaszi Pagonyfesztet idén a Bartók Pagonyban tartjuk 2 turnusban. Ismerd meg a délelőtti és a délutáni programokat is, kattints!


tovább...

“A bábjátékom a szabadságról, a szolidaritásról és végső soron az egyéni választásokról szól”

Interjú Molnár T. Eszterrel a Mini Textúra sorozatban bemutatott bábjátéka kapcsán

2020-ban ismét a gyerekeké lesz a Magyar Nemzeti Galéria. Egy év kihagyás után újra jelentkezik a Mini Textúra. Idén is kortárs szerzők írnak színpadi jeleneteket a Galériában kiállított festmények nyomán, és ezeket aztán a Budapest Bábszínház művészei állítják színpadra. Idén Bán Zsófia, Gévai Csilla, Kiss Judit Ágnes, Molnár T. Eszter és Nényei Pál választott festményt kiindulópontként. Molnár T. Eszter Paizs Goebel Jenő – Aranykor (Önarckép galambokkal) című képét választotta, mi pedig megkérdeztük őt, miért.


tovább...

„Világos volt, hogy a négy karakter nem fog kijönni egymással”

Interjú Szentendrei Judittal, a Mézes Cukrászda szerzőjével

Hogy kerül négy teljesen különböző ember egy házba, és mit kezdenek ezzel a faramuci helyzettel? Szentendrei Judit háromgyerekes édesanya és az Utazik a család online magazin szerzője, aki most debütál ínycsiklandó meseregényével a Pagony Kiadónál. Olvasd el Gyovai Katalin interjúját a szerzővel!


tovább...

Megnyílt a Mézes cukrászda!

És itt nem csak fenséges sütemények várnak...

Az ember társas lény, azaz élete nagy részét közösségekben tölti, legyen szó természetesen kialakuló vagy mesterségesen létrehozott csoportokról. Ahogy a felnőttek, úgy a gyerekek is tagjai mindenféle emberi közösségnek, pl. az óvodai csoportjuknak vagy a családjuknak. Életünk első szakaszában sok mindent megtanulunk, amire később szükségünk lesz: számolni, írni és olvasni, mik voltak történelmünk legfontosabb eseményei stb., de mi a helyzet életünk azon területével, amelynek néhány éves korunktól halálunkig részesei vagyunk, azaz a közösségi élettel? Cikkünkből minden kiderül, olvasd el ajánlókat a Mézes cukrászdáról!


tovább...

Mézes cukrászda

Olvass bele!

Mihez kezd ez a négy egészen különböző ember, akik véletlenül kerülnek a Méz utca 12-be? Vajon az őrületbe kergetik egymást, vagy békésen meghíznak Katalin anyó finom süteményeitől? Vagy mégis sikerül valamit kitalálniuk közösen? Szentendrei Judit könyvéből ez is kiderül, most olvasd el, hogyan kerültek a szereplők a házba, aztán folytasd tovább történetüket a könyvben, ahol finom süti recepteket is találsz!


tovább...

Süss velünk!

2 finom sütirecept a Mézes cukrászdából

A Mézes cukrászda című könyv szereplői, azaz Katalin anyó, Valér, Karola és Paula nagyon hasonlítanak egy-egy süteményfajtára, olyan finomságokra, amelyek a Méz utca 12-es számú ház műhelyében nap mint nap készülnek. Ha meseolvasás után kipróbálnátok ezeket a finomságokat, akkor hajrá, mert most 2 olyan receptet mutatunk nektek, amitt együtt is le tudtok készíteni!


tovább...

Megjelent az Életem első könyve!

Lackfi János különleges kötete nosztalgikus pillanatokra

Emlékszel még az első szavaidra? Esetleg az első bilizés, az első bábszínház-látogatás vagy az első ovinap beugrik? Ha a saját emlékezetünk talán nem is a legtisztább ezekkel a korai élményekkel kapcsolatban, biztosan van a rokonok között, aki örömmel emlékeztet néhány szórakoztató húzásunkra saját felfedező időszakunkból. Lackfi János legújabb kötete, az Életem első könyve biztosan sok-sok emlékezetes élményt idéz majd fel saját gyerekkorodból, és készít fel a család új tagjainak első élményeire!


tovább...

Cerkarajzok festetlenül

Agócs Íriszt kérdeztük Lackfi János kötetéhez készült illusztrációi kapcsán

Egy igazi ajándékkönyv jelent meg Lackfi János humoros szövegeivel és Agócs Írisz rajzaival. A téma pedig minden, ami első... Ebben az interjúban az illusztrátort kérdeztük a kötet kapcsán, hogy milyen volt megrajzolni az Életem első könyvét, olvass tovább!


tovább...