Végre egy lapozó, amivel valóban játék a lefekvés előtti rituálé!

Kisnyuszi fürödni majd aludni megy

A gyerekek élete valójában nem olyan egyszerű és varázslatos, mint amilyennek elsőre tűnik, hiszen minden egyes nap végén unalmas, kötelező feladatok sora várja őket: meg kell fürdeniük, és utána ágyba bújniuk. Ez általában a szülő és a gyerek részére is kihívást jelent, rendszerint mindkét fél tortúraként éli meg az esti lefekvés körüli teendők elvégzését. A frankfurti illusztrátor-szerző, Jörg Mühle számára sem lehettek idegenek a lefekvést megelőző kötelező körök, ezért egy rendkívül frappáns megoldással állt elő a kisnyusziról szóló könyvsorozatában!
tovább...

Osztálytalálkozó a Négyszögletű Kerek Erdőben

Játssz velünk és nyerj!

Egy kis szabad barangolás Bálint Ágnes, Bodó Béla, Csukás István, Janikovszky Éva, Lázár Ervin, Szepes Mária világában. - Fekete András kollégánk - akinek  egyébként hamarosan saját meseregénye jelenik majd meg, Tüsi és Lobonc néven -  idézi fel gyerekkorunk nagy kedvenceit sajátos stílusban, különleges helyszínen, egy osztálytalálkozó keretén belül. Olvasd végig a különleges történetet, és a végén játssz velünk egy pagonyos könyvcsomagért! 

A FELADAT: Hány könyvcímet találsz ebben az írásban? Írjál  meg nekünk minél többet, a beküldők között kisorsolunk egy Pagony-könyvcsomagot!  

A címeket 2019. szeptember 18-ig küldd ide: jatek@pagony.hu!


tovább...

LapozóLEG

Ismerd meg a legszuperebb lapozókat!

Melyek a leglegleg lapozók most a könyvesboltokban? Ismerd meg az újdonságokat és a régi, utánozhatatlan lapozókat, és rendeld meg a legviccesebb, legszínesebb, legújabb, legrímesebb, legapróbb lapozókat most 20% kedvezménnyel!


tovább...

Bezzeg Soma szívsajgása

Olvasd el a könyv első meséjét itt!

Ismerd meg legújabb könyvünk főszereplőjét, Bezzeg Somát, aki Csák-Nagy Kriszta első könyvéből lép elő, hogy örökre szívetekbe zárjátok - szívfájdalmával együtt...
tovább...

Pagony Krétakiállítások 1.

Agócs Írisz kiállítása a Jurányi Galériában

Ismered Maszatot? Akkor biztos tudod, kicsoda Sári és Pötyi baba – a Sári kalandjait feldolgozó sorozat első részének képeit most megtekintheted a Jurányiban is, sőt lesz itt még sok minden más is, olvass tovább!
tovább...

Vágj bele Dániel András alkotófüzetével!

Különleges alkotófüzet jelent meg, amely az eddigieknél is jóval több lehetőséget nyújt arra, hogy a kuflik a mindennapjaitok részévé váljanak!


tovább...

TÖRTÉNETÍRÓ PÁLYÁZAT KISISKOLÁSOKNAK

HOGYAN ÍRTAM VÉLETLENÜL EGY KÖNYVET? – 4-5-6. osztályosoknak

Nyerj magadnak, vagy akár az egész osztályodnak egy könyvcsomagot! Hogy mit kell tenned hozzá? Tudd meg itt, olvass tovább!
tovább...

Rá is gondoljatok!

Könyvek a válásról

Minden harmadik magyar gyerek életében megtörténik, mégse könnyű jó segítséget találni hozzá. A válás pedig rengeteg kérdést és szorongást vet fel, bizonytalanságot okoz, ugyanazokat, de korosztályonként máshogy.

 

tovább...

Nagyszülők a kispadon?

Nemcsak más ma nagyszülőnek lenni, mint 30-40 évvel ezelőtt, hanem sokszínűbb is. Sokkal többféle nagymama és nagypapa van, nagyot változtak a szerepek – nagyon gyakran éppen javukra, még mielőtt valaki belekezdene a húrok pöngetésibe, hogy bezzeg régen minden – miközben egy kicsit avítt nagyszülő-képnek próbálnának sokan megfelelni. Sok gondolkodni- és megbeszélnivalónk van a nagyszülőkkel, a nagyszülőkről, a szerepükről. És olvasnivalónk. Ezek közül válogattunk.


tovább...