Cerkarajzok festetlenül

Agócs Íriszt kérdeztük Lackfi János kötetéhez készült illusztrációi kapcsán

Egy igazi ajándékkönyv jelent meg Lackfi János humoros szövegeivel és Agócs Írisz rajzaival. A téma pedig minden, ami első... Ebben az interjúban az illusztrátort kérdeztük a kötet kapcsán, hogy milyen volt megrajzolni az Életem első könyvét, olvass tovább!


tovább...

Könyvek leendő és friss szülőknek

Épp a babavárás varázslatos időszakában jártok, vagy nemrég érkezett meg a család legújabb tagja? Esetleg ajándékot keresel egy kismamának? Akkor ezek közül válogass!


tovább...

Pillanatcsalogató könyv Lackfi Jánostól

Interjú a szerzővel

Lackfi Jánossal arról beszégettünk frissen megjelent könyve kapcsán, hogy miért fontosak az elsők, kinek szólnak ezek és hogyan lehet végtelen humorral kezelni a gyerekkor számalan emlékezetes pillanatát. Az Életem első könyve kapcsán készült interjúnkból azt is megtudod, hogy mi a legelső mókás élménye a szerzőnek (elárulom, hogy egy triciklihez van köze).


tovább...

“Ez a festmény illatokból, színekből, sejtelmekből van összeszőve"

Interjú Gévai Csillával a Mini Textúra sorozatban bemutatott bábjátéka kapcsán

Idén tavasszal ismét Mini Textúra előadásokkal várjuk a gyerekeket és a szüleiket a Magyar Nemzeti Galériában. Ahogy eddig, most is kortárs szerzők választottak egy-egy festményt az MNG állandó kiállításáról, és ezek alapján írtak gyerekeknek szóló drámai jeleneteket, amelyeket aztán a Budapest Bábszínház művészei ültettek színpadra. A szerzők: Bán Zsófia, Gévai Csilla, Kiss Judit Ágnes, Molnár T. Eszter és Nényei Pál. Gévai Csilla Gulácsy Lajos Rózsalovag című titokzatos képét választotta, és interjúnkban azt is elmondja, milyen könnyű dolga volt a választásnál.


tovább...

Találkozz Dániel Andrással!

Dedikálás, felolvasás, bárcsakbokor-ültetés a Kecskeméti Pagonyban

Kufli-őrült vagy? Minden este elolvasol egy Kicsibácsit? Vagy tudod mit keresett Jakab az ágy alatt? Akkor Kecskeméten a helyed február 15-én, hiszen ellátogat a boltba Dániel András író, illusztrátor!


tovább...

Öltözz be Julia Donaldson mesehősnek!

Egyszerű és nagyszerű ötletek farsangra

Mivel éppen hiperszuper Julia Donaldson meséit megelevenítő farsangi bulit szervezünk nektek, gondoltuk, hogy adunk nektek pár ötletet! Szívesen beöltöznétek Graffalónak, Bot Benőnek vagy Zognak, a sárkánynak? Akkor kattintsatok az ötletekhez!


tovább...

Újra Mini Textúra

Elindult a jegyvétel is!

Márciusba harmadszor is megrendezésre kerül a Mini Textúra rendezvénysorozat, amely a már jól ismert, felnőtteknek szóló Textúra gyermekváltozata 7-12 éves iskolásoknak és családjaiknak. Idén összesen 8 előadás várja a gyerekeket délelőtti, illetve délutáni időpontban.


tovább...

Süss velünk!

2 finom sütirecept a Mézes cukrászdából

A Mézes cukrászda című könyv szereplői, azaz Katalin anyó, Valér, Karola és Paula nagyon hasonlítanak egy-egy süteményfajtára, olyan finomságokra, amelyek a Méz utca 12-es számú ház műhelyében nap mint nap készülnek. Ha meseolvasás után kipróbálnátok ezkeket a finomságokat, akkor hajrá, mert most 2 olyan receptet mutatunk nektek, amitt együtt is le tudtok készíten!


tovább...

“A Körhinta kapcsán egy szabadság-ódát írtam drámai jelenetté”

Interjú Kiss Judit Ágnessel a Mini Textúra sorozatban bemutatott bábjátéka kapcsán

Idén tavasszal újra Mini Textúra várja a gyerekeket és szüleiket a Magyar Nemzeti Galériában. Ismét kortárs szerzők írtak bábjátékos jeleneteket a Galériában kiállított festmények kapcsán, és ezeket aztán a Budapest Bábszínház művészei állították színpadra. Idén Bán Zsófia, Gévai Csilla, Kiss Judit Ágnes, Molnár T. Eszter és Nényei Pál választott festményt. Kiss Judit Ágnes Aba-Novák Miklós Körhinta című alkotását választotta, interjúnkban pedig azt is elárulja, hogyan lett a festményből drámai jelenet.


tovább...