Egy téma - több forma

Versíró pályázat középiskolások számára

Írj verset! Aztán írd meg újra - hosszabban! Vagy rövidebben. Versíró pályázatunkban arra hívunk, hogy kísérletezz a költemény hosszával, írd meg ugyanazt a témát több formában. Bontsd ki a haikudat egy ódába, vagy sűrítsd a balladádat egyetlen szóba!

tovább...

Üveggolyózás

Így kell üveggolyókkal játszani

Most végre megtudhatjátok, hogyan kell gojzizni és klikkerezni: vagyis üveggolyókkal csatázni.

tovább...

Matricás Laci: a rabló, aki a szívünkbe lopta magát

Megjelent Vadadi Adrienn teljes sorozata!

Végre megérkezett Vadadi Adrienn Most én olvasok!-sorozatának utolsó darabja, a Matricás Laci kerítést lop! Ezzel teljes az 5 részes sorozat, amivel a gyerekek belevághatnak az önálló olvasás egyedülálló élményébe. Sőt, már társasjáték formájában is találkozhattok a szereplőkkel! Matricás Laci tökéletes társ ehhez, hiszen egy izgalmas, vicces, fordulatokkal teli történetet olvashatnak a kicsik. Számos visszajelzést kapunk arról, mennyire megszerettétek ezt a fifikás rablót, és bár a hatóságnak nehezére esik kézre keríteni őt, néhány adatot már sikerült begyűjteni róla, amiből ti is látjátok majd, nem semmi fickóról van szó!

tovább...

Matricás Laci - Kapj el!

Velem vagy, vagy ellenem?

Ha a Most én olvasok! sorozattal tanultatok olvasni, és Vadadi Adrienn könyveit is szeretitek, akkor nem ismeretlen számotokra Matricás Laci neve. A híres rablóval most már társasjáték formájában is találkozhattok! Szeretitek a blöffölős játékokat? A Matricás Laci - Kapj el! egy vicces, pörgős, titkosszerepes partijáték, amely már nyolc éves kortól élvezhető, de a legedzettebb pókerjátékosokat is megizzasztja majd! Kezdők és profi játékosok is bőven találhatnak benne kihívásokat. Tudj meg mindent a legújabb Pagony-játékról!

tovább...

Minden Tilos az Á-könyv valaha

Regények, versek, novellák kamaszoknak és felnőtteknek

Fogalmad sincs, mit olvasna szívesen a kamaszod? Vagy magadnak is néznél valami érdekeset? Jó helyen jársz! A Tilos az Á Kiadó könyvei között van könnyed szerelmes regény, elgondolkodtató disztópia, menő irodalom-feldolgozás, letehetetlen nyomozós történet, de mély, komoly regények is skizofréniáról, veszteségről vagy függőségről, hogy csak néhány témát említsünk. Van itt időutazós sorozat, krimi, fantasy de vers- és novellaantológiákat is találsz. Olvass tovább, és ismerd meg a Tilos az Á könyveket!

tovább...

Üdvözöllek Anyaverzumban!

Egy különleges vásárlói beszámoló

A Pagony-boltokban kiemelt figyelmet szentelünk annak, hogy a vásárlás és a boltban töltött idő egyaránt élvezetes legyen szülőknek és gyerekeknek. Amellett, hogy minőségi olvasnivalóval lássuk el a kicsiket, az is nagyon fontos számunkra, hogy a vendégeink kellemes élményekkel távozzanak, és örömmel térjenek vissza hozzánk. Nemrégiben kaptunk egy elképesztően kedves vásárlói levelet, ami ismételten bizonyította számunkra, hogy jó úton járunk. Olvassátok el ti is!

tovább...

Új tanév – új Kapuk

Az irodalom újból visszavág

Itt van az ősz, itt van újra, s nyílnak az újabb Kapuk a kortárs irodalomra. Csatlakozz az online találkozónkhoz szeptember 15-én!

tovább...

"Egy kovászos kenyér házi vajjal néha bőven elég a boldogsághoz."

Kalas Györgyivel beszélgettünk

Mi imádjuk a Sandwich grófja és a nápolyi pizzát, és úgy látjuk, ti is szívesen olvastok az ételek történetéről. Most bepillanthattok a kulisszák mögé! Ismerjétek meg a könyv szerzőjét, Kalas Györgyit, és tudjatok meg mindent arról, hogy született ez a szuper könyv!

tovább...

Trikó és Nyamm, meg az UNICEF

Mindannyian tudunk segíteni - Interjú Berg Judittal

Hogyan segíti Trikó és Nyamm az UNICEF munkáját? A következő interjúból megtudhatod! Berg Judit, a Két kis dínó sorozat írója mesél az UNICEF-fel közös munkájáról, arról, hogyan lett a két kiéhezett időutazóból világjáró kalandor, és arról, hogyan segíthet bárki, hogy egy jobb világban éljünk. Olvass tovább!

tovább...