Várd a Mikulást Janóval és Jankával!

Velük könnyebben telik az idő...

A gyerekkor talán legszebb adománya a feltétlen hit a csodában. Egy pici gyereknél teljesen hiányzik a kétely. A világ legtermészetesebb dolga például, hogy jön a Mikulás: a nagyszakállúnak érkeznie kell, mert az a dolga, hogy örömet okozzon a kölyköknek, hogy megteremtse a várakozás, az ünnep örömét, függetlenül attól, hogy minden kultúra más és más történetekkel, szokásokkal ruházza fel a személyét. Janó és Janka esetében a holland verzióról olvashatunk, ami a magyar hagyományainkkal sokban egyezik – bár ember legyen a talpán, aki nincs összezavarodva az angolszász télapós hagyományok domináns jelenléte miatt.

tovább...

5 ok, hogy miért a Szofi és a Mikulás várjon a csizmában

Mikulásváró huncut gyerekeknek

Ajjajj! Szofi segíteni szeretne a Mikulásnak! Ugye ez nem meg­lepő? Hiszen melyik huncut kislány ne szeretne személyesen gondoskodni a saját és mások ajándékairól? Csakhogy ha Szofi elkezd segíteni, akkor minden a feje tetejére áll… Kalandozz, nevess és segíts Szofival együtt te is a Mikulásnak!

tovább...

Korosztályos játékok

A gyerek nem felnőtt!

Ősszel, télen több időt töltünk a lakásban, hamarabb sötétedik - de ezt mind tudod. Azt is, hogy az otthon, együtt töltött idő minősége nagyon is számít egy család életében. Segítünk, hogy ez az idő méginkább izgalmas és sokszínű legyen! Hiszünk a közös fejlődésben és abban, hogy a játék minden korosztálynak sokat tud adni.

Ebben a cikkben a Pagony Játékház munkatársai adnak pár tippet, hogyan válassz olyan társast, ami biztosan megfelel a gyerek életkorának, és hogy hogyan vezesd be az egészen aprókat is a társasok nagyszerű világába!

tovább...

Pagony-könyvek a fa alá

Ismerd meg a legújabb karácsonyi Pagony-könyveket!

A legszuperebb karácsonyi ajándékot keresed? Megtaláltad! Ebben a szemlében összegyűjtöttük neked a legújabb Pagony-könyveinket, melyek mind-mind az adventtel és a karácsonnyal kapcsolatosak. Van itt Babaróka, Boribon, Mandulka, időutazás, de még krumplirajzolás is Agócs Írisszel. A legkisebbektől egészen az alsós korosztályig mindenkinek van egy jó könyvünk! Nem hiszed? Kattints, és járj utána!

tovább...

Minden, amit tudnod kell a Vészkijárat-sorozatról

Úgy érzed, a problémád olyan, mint egy szoba, amin nincsen ajtó?

A felnőttek és a tizenévesek között hatalmas a szakadék, egyik fél részéről a kontrollálhatatlanság, a másik fél részéről talán a megnemértettség a legerősebb hívószavak. Éppen emiatt, a generációk között húzódó fal miatt a tinédzserek nem képesek artikulálni a problémáikat a szüleik felé, de sok esetben még a saját korosztályukkal sem találják meg a közös hangot. Bár minden gond hatalmas a maga nemében, tudnunk kell észrevenni az intő jeleket – nem csak felnőttként, hanem kamaszként is. A Vészkijárat-könyvek arra hivatottak, hogy felhívják a figyelmet azokra a láthatatlan problémákra, amelyek bármelyikőnkkel megtörténhetnek, és amelyek sajnos sokszor meg is történnek, valamint olyan témákat vesznek elő, amelyekről még mindig úgy érezzük, tabu beszélni.

tovább...

Minden Tilos az Á-könyv valaha

Regények, versek, novellák kamaszoknak és felnőtteknek

Fogalmad sincs, mit olvasna szívesen a kamaszod? Vagy magadnak is néznél valami érdekeset? Jó helyen jársz! A Tilos az Á Kiadó könyvei között van könnyed szerelmes regény, elgondolkodtató disztópia, menő irodalom-feldolgozás, letehetetlen nyomozós történet, de mély, komoly regények is skizofréniáról, veszteségről vagy függőségről, hogy csak néhány témát említsünk. Van itt időutazós sorozat, krimi, fantasy de vers- és novellaantológiákat is találsz. Olvass tovább, és ismerd meg a Tilos az Á könyveket!

tovább...

Erna Sassen: Nem vagyok elég

Pál Mónika pszichológus utószava

Újabb kötettel bővült a Tilos az Á könyvek Vészkijárat-sorozata! Ezek a könyvek kemény témákat dolgoznak fel, láthatatlan problémákról szólnak és talán segítenek megtalálni a vészkijáratot az adott helyzetből. Erna Sassen legújabb magyarul megjelent könyvének középpontjában a tanár-diák viszony áll. Olvassátok el Pál Mónika pszichológus utószavát!

tovább...

Rajzolj nekem - és az InDaHouse-nak!

Illusztrátorok és olvasók a rászoruló gyerekekért

Neked ajándék - másnak segítség!

Kérj egyedi illusztrációt kedvenc illusztrátoraidtól karácsonyra, és segíts december 12-én, vasárnap! A Rajzolj nekem! eseményen hét ismert és népszerű Pagonyos illusztrátor vár minden előzetesen regisztrált érdeklődőt a Bartók Pagonyban vagy a kamerák előtt, hogy egyedi rajzokkal lepje meg őket. A jótékonysági eseményen az ötletadó házigazda, Dániel András mellett Agócs Írisz, Bernát Barbara, Rutkai Bori, Baranyai (b) András, Igor Lazin és Mayer Tamás pontosan azt a képet rajzolják meg neked, ami hiányzik a szobád faláról! Kattints a részletekért!

tovább...

Majorság palotája

Olvass bele a Harmóniába!

Találd meg te is a saját zenédet! Indulj varázslatos utazásra Melódia királykisasszonnyal a zenék birodalmában! Lapozz bele a Harmónia című ismeretterjesztő mesekönyvbe!

tovább...