Egy új játékcsalád a Pagony kínálatában

Ismerd meg az Orchard Toys-t!

Vadonatúj játékcsaláddal bővült Pagonyos kínálatunk. Most olyan társasokat és kártyajátékokat ajánlunk, amikkel már bölcsis-ovis kortól is elszórakozhatunk a gyerekekkel – ennek a bezártság alatt pedig nagy hasznát fogod venni te is!


tovább...

A cél, hogy a gyerekek érezzék jól magukat!

Interjú Lencse Máté játékpedagógussal, a Tökmagok – Kincsvadászat tervezőjével

A játék eredeti koncepcióját egy kávézó asztalán ismerette pár papírdarabka segítségével Lencse Máté játékpedagógus, az Igazgyöngy Toldi Tanodájának vezetője, aki egy nagyon vicces, de egyúttal nagyon szigorú tanár bácsi. Meggyőződése, hogy a társasok a legjobb indirekt fejlesztő eszközök, hiszen koncentrációt igényelnek, kombinálást, és a problémákra adott megoldásaink folyamatos felülvizsgálatát, javítását. Olvasd el interjúnkat!


tovább...

Bendl Vera: Berci nem megy iskolába - 3. fejezet

Remsey Dávid rajzaival

Bendl Vera a Pagony egyik legújabb szerzője, Mihályi Csongor és az időgyurma című meseregényét nemsokára megismerhetitek! Most viszont Berciről ír, aki, hozzátok hasonlóan, most nem mehet iskolába – és, valljuk be, Berci ennek igencsak örül. De aztán kiderül, hogy azért mégiscsak van iskola, csak nem úgy, ráadásul Mamóval sem lehet találkozni – csak grannykype-on. Hogy erről még sohasem hallottál? Mi sem. Bercinek ugyanis nem mindennapi nagymamája van, hanem olyan, aki sokkal többet tud, mint hinnéd. Lehet, hogy még varázsereje is van?

Az előző részért kattints ide, ha pedig már tűkön ülve vártad a folytatást, olvass tovább!


tovább...

Hogyan foglalja le magát a gyerek a négy fal között?

Önállóan játszható játékok

Ismerd meg azokat a játékokkat, amik tartalmasan foglalnak le egy gyereket, amíg ti a másikkal tanultok, dolgoztok, megbeszéltek, vagy elcipelitek az ellátmányt a nagyszülőkhöz. Innen biztosan fogsz tudni választani, olvass tovább, most Hunor ajánl neked az Óbudai Pagonyból!


tovább...

Nincs ovi, mihez kezdjünk a gyerekkel?

Tuti tippek a bezártság idejére

A nagyobb tesókat könnyű leültetni egy jó könyv elé, na meg – hiába is tagadjuk – a telefon is gyakorta ott van a kezükben (erre egy másik cikkünkben adunk nektek jó tippeket), de a kicsik rengeteg energiáját nehéz lekötni a négy fal között. Összeszedtünk nektek rengeteg ötletet, hogy mivel köthetitek le őket. Óvónők, akik szeretnék támogatni a szülőket otthon is, és szülők, akik már kifogytatok az átlagos napokon jól működő ötletekből – most figyeljetek!


tovább...

Luna, a csillagtündér

Olvass el egy 3 perces mesét!

Megjelent a 3-5-8 perces mesék tündéres-királylányos része – olvass most egy rendhagyó mesét egy csilagtündérről, aki hatalmas útra indul a világűrben!


tovább...

Most figyeljen minden tündér és hercegnő!

Itt az új 3-5-8 perces-könyv!

Tündéres és hercegnős mesékből viszonylag széles a paletta a gyerekkönyvpiacon. Viszont ezek főleg a kisiskolás korosztálynak íródtak, már saját olvasásra, vagy gyönyörű művészi mesekönyvek, amikben egyetlen rövid történetet találtok csak.

Pedig az egyértelmű, hogy a tündérmesékkel lehetetlen betelni! Úgyhogy nagy-nagy örömmel jelentjük, hogy a 3-5-8 perces, szuper népszerű könyvsorozatunk legújabb darabja egy szuper mesegyűjtemény.


tovább...

Boldog születésnapot, Sári!

Megérkezett az új Sári-mese!

A Pagonyban elég sok Sári van, akiket nagyon szeretünk (gondoljatok csak Szutyoksárira, vagy a Sárikra a Sári és Berci vagy a Matyi és Sári könyvekből), de van köztük valaki, akire most különösen nagy szeretettel gondolunk, ugyanis születésnapja van! Berg Judit új sorozatának főszereplőjéről, a kis Sáriról van szó, akit eredetileg még a Maszat-könyvekből ismerhettetek meg.


tovább...

Segíts regényt írni Wéber Anikónak, Az osztály vesztese szerzőjének!

Most egy nagyon különleges játékot indítunk 9-14 éves gyerekeknek! Olvasd el a részleteket!


tovább...