Program
age_group
3-99 éveseknek
rajzolj_nekem_2022_blogborito.jpeg

Rajzolj nekem! - Metzing Eszter

Illusztrátorok és olvasók az iskolai könyvtárakért, azaz egy jótékonysági esemény, ahol egyedi illusztrációt kérhetsz kedvenc Pagonyos illusztrátorodtól akár karácsonyra. Neked ajándék - egy iskolai könyvtárnak segítség!

Dió kávézó

program részletei

Mi az a Rajzolj nekem?

Gyerekkönyvek szerzőjeként, kiadójaként, gyerekekhez és irodalomhoz egyaránt közel álló emberekként úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi helyzetben a magunk eszközeivel kell segítenünk minden rászoruló, hátrányos helyzetben élő gyereknek, intézménynek, hogy megfelelő könyvhöz, játékhoz, tudáshoz és ismerethez jusson.

Ezért jött létre 2016-ban Dániel András ötlete nyomán a Rajzolj nekem! jótékonysági rajzolós esemény, melyen a résztvevőknek évek óta lehetősége van egyéni rajzot kérni kedvenc illusztrátorától, és ezzel egy jó ügyet támogatva segítheti akár a kistérségi könyvtárak működését, akár a rászoruló gyerekeket.

Idén közös segítséggel az iskolai könyvtárakat támogatjuk a Könyvtárostanárok Egyesületével együtt, hiszen az iskolai könyvtár az a hely, ahol a 21. század fiataljai még biztosan találkozhatnak könyvekkel. Éppen ezért is fontosnak tartjuk, hogy a könyvtárak egy olyan, friss és a diákok számára izgalmas és vonzó kortárs gyerek- és ifjúsági irodalmi állománnyal rendelkezzenek, ami miatt jó a könyvtárba bemenni.

A Rajzolj nekem! eseménnyel esélyt adunk erre.

2022. december 17-én, szombaton nyolc ismert és népszerű Pagonyos illusztrátor jóvoltából egyedi rajzokkal gazdagodhatsz, így segítve az iskolai könyvtárakat is. 
Az ötletadó házigazda, Dániel András mellett Agócs Írisz, Horváth Ildi, Kőszeghy Csillla, Pásztohy Panka, Metzing Eszter,Baranyai (b) András és Rátkai Kornél névreszóló rajzokat készítenek majd neked.

Metzing Eszter 2018-ban diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán. Az autonóm művészeti tevékenysége mellett néhány éve szabadúszó illusztrátorként dolgozik – azóta kettévált a munkássága. "Az emlékezés pszichológiájával, a tudat és tudatalatti kapcsolatával, a gyermekkori, múltbeli emlékek életünkre gyakorolt behatásainak megfigyelésével foglalkozom képzőművészeti tevékenységem során". A Göröngyös úti iskola sorozat kapcsán vált ismertté, a Pagonynál többek között Kerékgyártó István és Révész Emese köteteit illusztrálta.

Az eseményen elkészült rajz karácsonyi ajándéknak is kiváló, és emellett nagy segítséget jelent sok iskolának, tanárnak, gyereknek.

A Rajzolj nekem! idei eseményének helyszíne a nemrég nyílt Pagony Cafe-Dió. A közvetlenül a Bakáts Pagony mellett található új kávézó egy különleges helyszín, ahol egyedi környezetben finom kávék, sütik és szendvicsek mellett lehet töltődni, olvasni, beszélgetni, dolgozni - és december 17-én ajándék képet rajzoltatni.

A támogatás összege az A5 méretű egyedi grafika esetén: 8500 Ft. A támogatást készpénzben lehet majd a helyszínen kifizetni.

Az eseményre regisztráció szükséges, így minden regisztrált személyesen, személyre szabottan kérhet a kiválasztott illusztrátortól rajzot, amit ott, csak neki készítenek el.

Kérdés esetén írjatok a rajzoljnekem@pagony.hu e-mail címre.

Hol, mikor?

loader
Az időpontok betöltése folyamatban...

Sütihasználati beállítások