Gyakori kérdések

Pontosan hol fogunk sétálni? Hol indul a séta és hol végződik?

Sétánként változó helyszínen, de mindig a Pagony-boltok környékén, hiszen ott indulnak és ott érnek véget a kalandok.

Hogy tudok időpontot foglalni?

Az időpontfoglalás online működik, hogy ezzel is megkönnyítsük a szervezést számotokra. A Foglalás oldalon tudjátok kiválasztani a tökéletes időpontot, és már foglalhattok is!

Tudok jegyet vásárolni a helyszínen?

Ha éppen senki nem foglalt le arra az időpontra sétát, akkor lehetőséged van akár a helyszínre érve is azonnal elindulni (de ez persze kockázatos, szóval minden esetben ajánljuk, hogy foglalj előre időpontot!). Arra azonban minden esetben szükség van, hogy hivatalosan foglald le az időpontot, ebben az esetben a kollégáink segíteni fognak a helyszínen, és a telefonodról tudsz majd azonnali időpontot foglalni.

Mennyibe kerül a séta?

A kalandséták ára változó. Részletek az Árak menüpont alatt.

Mikor kell odaérni a kezdő helyszínre?

Annak érdekében, hogy kényelmesen el tudjatok indulni és ne legyen semmilyen fennakadás, arra kérünk titeket, hogy legkésőbb 15 perccel az indulás időpontja előtt érkezzetek meg a boltba. Itt kollégáink minden szükséges felszereléssel és tudnivalóval ellátnak benneteket.

Mennyi ideig tart a séta?

Nagyjából 1,5-2 órás programmal számoljatok, az átlagos időtartam változhat sétától függően (részletes leírást a séták oldalán találtok). Ha szeretnétek, persze elidőzhettek egy-egy feladatnál hosszabban, ha pedig extra ügyesek vagytok, hamarabb is befejezhetitek. Arra azonban figyeljetek, hogy zárás előtt mindenképp érjetek vissza a boltba, hiszen a kaland ott ér véget.

Hányan vehetünk részt a sétákon?

Mivel az a lényeg, hogy a csapat minden tagja érvényesülhessen és közösen tudjatok gondolkodni, a játékosok létszáma maximum 8 fő lehet A Gellérthegy titkai sétán, max. 6 fő a Nyomozás a kuflikkal a Pozsonyi úton, max. 8 fő az Illuminátus időkapu sétáján. A játékhoz tartozó kiegészítő elemek miatt jó, ha két felnőtt is van, így nem okoz majd problémát kényelmesen magatokkal vinni.

Milyen ruhában érdemes menni?

Mindenképpen kényelmes ruhában gyertek. Javasoljuk, hogy a legbejáratottabb, legkényelmesebb cipőt húzzátok fel erre a napra, mert bár nem hegyi túrára indultok, 1-2,5 órát biztosan fogtok sétálgatni. És gondoljatok az aktuális időjárásra is, hiszen végig szabad levegőn lesztek! A kalandsétához a nyomozást segítő eszközöket adunk nektek - javasoljuk, hogy hűvösebb napokon legyen nálatok kesztyű, hogy ne fázzon a kezetek, miközben fogjátok a különböző kellékeket.

Mi van, ha esik az eső?

Ez sajnos néha előfordul, de rossz idő esetén természetesen díjmentesen biztosítunk számotokra egy új időpontot.

Le lehet mondani a foglalást?

Igen, és ha a séta időpontja előtt egy héttel mondod le, akkor visszatérítjük az árát is. Ha kevesebb, mint egy hét van az időpontig, lehetőségetek van átruházni más nevére a foglalásotokat.

Fárasztó a séta?

Egy-két órát sétálni egy picit persze fárasztó, de ne úgy képzeljétek el, mint egy nagy erdei kirándulást. Úgy terveztük meg a sétáinkat, hogy a család legfiatalabb tagjai számára is teljesíthetőek és élvezhetőek legyenek, úgyhogy senki sem lesz kimerült a végére, de mindannyian gazdagabbak lesztek egy szuper élménnyel!

Meg tudunk valahol állni enni, inni?

Igen, erre odafigyeltünk, hiszen sosem lehet tudni, mikor éhezik meg egy kisgyerek. A séták útvonalán találtok kávézókat vagy boltot, a Bartók Pagonyban pedig működik a Pagony Café, ahol isteni kávékat és egészséges finomságokat tudtok fogyasztani. És persze ha hoztok magatokkal kulacsot, a boltban szívesen megtöltjük nektek indulás előtt.

Mi van, ha elkésünk?

Mivel utánatok egy órával egy következő csapat indul, így sajnos ha 15 percnél többet késtek, már nem tudtok elindulni a kalandsétán.

Hány éves gyerekekkel érdemes menni?

A kuflis sétánk már 4 éves kortól izgalmas lehet a gyerekeknek, Kiki és Gerda kalandját 6 éves kortól, az Időfutár kalandsétát pedig 12 éves kortól ajánljuk. A séták egészen 10-18 éves korig mindenkinek tartogatnak kihívást. Természetesen idősebbeket is szeretettel várunk, a család apraja-nagyja remekül fog szórakozni!

Kell mennie szülőnek is?

Mivel a séták útvonala helyenként autós forgalomhoz közeli részeket is érint, mindenképpen szükséges legalább 2 felnőtt jelenléte. Ezen kívül a séta vezetői a szülők, felnőtt kísérők lesznek, a sétáknál nem biztosítunk animátorokat.

Babakocsival, kerekesszékkel is lehet menni?

A Pagony Játékházból induló sétánk akadálymentes, a Bartók Pagony és Frankel Pagony környékén azonban lépcsőkön, emelkedőkön kell áthaladnotok, ezért nem ajánljuk babakocsival vagy kerekesszékkel.

Van valahol értékmegőrző?

A Bartók Pagonyban zárható szekrényekbe tehetitek az értékeiteket, de felelősséget nem tudunk vállalni értük, a Pagony Játékházban és a Frankel Pagonyban egyelőre nincs lehetőség értékmegőrzésre.

Mi van, ha elakadunk?

A feladatokat úgy raktuk össze, hogy bár meg fogják dolgoztatni az agytekervényeket, egészen biztosan sikerélménnyel tértek vissza a kaland végén. A mellékelt leírások segítenek, együtt, felnőtt segítséggel a gyerekek meg fogják találni a választ mindenre.

Akkor is érdekes, ha nem ismerjük a meséket?

Persze! Nem szükséges ismerni a meséket ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat és mindent értsetek, de az egészen biztos, hogy a kaland után kedvet kaptok majd a könyvekhez is!

Érdemes akkor is elmenni, ha nem ismerjük Budapestet?

Természetesen! A helyszín tömegközlekedéssel és autóval is könnyen megközelíthető, térképet pedig kaptok tőlünk. Az egészen biztos, hogy nem fogtok eltévedni, az útvonalak pedig mindenkinek izgalmasak lesznek, hiszen olyan apró részletekre hívják fel a figyelmet, amelyekre még egy vérbeli budapesti is rácsodálkozik majd.

Más kérdésem van, mint amik itt szerepelnek, kit és hol keressek?

Írj nekünk a kalandseta@pagony.hu e-mail-címre, kollégáink minden kérdésedre válaszolnak majd!

Sütihasználati beállítások