Mi is az a kalandséta?


Kedvenc pagonyos íróitok meséire épülő, játékos, nyomozós feladványokból álló városi séta, ahol Budapest csodaszép részein kalandozhattok, sok-sok olyan apró részletet felfedezve, ami egy sietős hétköznapon biztosan nem tűnne fel.

A kalandséták minden esetben a Pagony boltjaiból indulnak, itt kapjátok meg a küldetést, amely minden esetben valamelyik kedvenc könyvetekhez tartozik: elsőként Berg Judit és Kertész Erzsi közös regényéből, A négy madár titkából és Dániel András nem kifli, se nem kukac kuflijainak kalandjaiból csináltunk nektek izgalmas kirándulásokat Budapest ismerős helyszínein, a Pozsonyi út és a Gellért tér környékén.

Sőt a kalandsétához adott felszerelés mellé még egy izgalmas várostörténeti ismeretterjesztő füzetet is kaptok majd, amit a séta végén hazavihettek!

A történet és az útvonal végig leköti majd a család minden tagját, kicsit és nagyot egyaránt, igazi szuper családi kikapcsolódás kikapcsolódásban lesz részetek!

Ki a szabadba!

Nincs is annál szuperebb, mint felkerekedni és a szabad levegőn szervezni programot! 2020-ban rengeteg időt töltötünk mi, felnőttek és a gyerekek is számítógép előtt. De jön a tavasz, és lassan, óvatosan újra kinyílik a világ. Használjátok ki a biztonságos családi szórakozás lehetőségét, és csináljatok most valami egészen újat és emlékezeteset! Ehhez a kalandhoz nem kell se hétmérföldes csizma, se órákig tartó utazás, se hatalmas hátizsákok mindenféle felszereléssel, csak ti!

Minden kelléket, amire szükségetek lehet a játék során, fertőtenítve biztosítunk számotokra, ezeket a séta kezdetekor a könyvesboltban tudjátok átvenni. Ha szeretnétek, a kulacsaitokat is fel tudjátok tölteni vízzel. Amennyiben az időjárás nem kedvez a sétának, akkor sem kell megijednetek, ebben az esetben természetesen egyeztetünk egy másik időpontot.

A jelenlegi helyzetben pedig különösen fontos, hogy szabadtéri programokat tudjunk csinálni, hiszen zárt téri játszóházak, mozi- vagy színházelőadások most kevésbé jönnek szóba. Tökéletes alternatíva ez az interaktív élmény, ahol belecsöppenhettek a mesébe, mégis végig biztonságban vagytok a szabad levegőn.

Foglalj időpontot itt!

Kirándulj felhőtlenül Budapest legszebb helyszínein!

Mivel a csapatok önállóan mozognak, nem kell alkalmazkodnotok senkihez. A saját tempótokban, függetlenül haladhattok a feladványokkal, senki sem fog siettetni titeket, lesz időtök bóklászni a Bartók Pagonyból indulva Buda dimbes-dombos utcáin, és Újlipótvárosban, a Pagony Játékház és Pozsonyi Pagony, valamint a Szent István Park környékén.

Ráadásul a kalandsétákat úgy találtuk ki, hogy ne legyen túlságosan kimerítő a kisebbek számára sem: egy rövidebb útszakaszt fogtok bejárni a játék során, a közelben játszóterekkel és kávézókkal, ahol megpihenhettek egy kicsit. De a könyvesbolthoz is hamar vissza tudtok érni, itt természetesen találtok mosdót, pelenkázót.

Nagyon egyszerű eljutni hozzánk

A kalandséták mindegyike a Pagony boltjaiból indul, és ott is ér véget, így akár autóval, akár tömegközlekedéssel érkeztek hozzánk, sok-sok lehetőségetek van megközelíteni a helyszínt.

Foglalj időpontot egy pillanat alatt!

Az időpontfoglalás online történik, így ez is nagyon kényelmesen és pár perc alatt kivitelezhető. Amikor megérkeztek az üzletbe, már ezzel sem kell bajlódni, indulhat is a kalandséta.

Egy igazi offline családi élmény

A kalandséta kicsiknek és a nagyoknak egyaránt tartogat sok-sok izgalmas élményt: a nyomozásban a család minden tagja részt tud venni. Egy igazi közös kaland, ahol csapatmunkával oldjátok meg a feladványokat, miközben csomó dolgot megtudhattok egymásról.

Annak érdekében, hogy minden résztvevő számára teljes legyen az élmény, a csoportok létszáma 2-8 fős lehet.

Játékos ismeretszerzés

Gyakran felmerül, hogy szükséges-e ismerni a játékhoz azokat a meséket, amikre a kalandséták épülnek. A válasz az, hogy nem, természetesen nem szükséges. A kalandséta mindenki számára egyformán izgalmas és teljesíthető. A mesék szereplőit és szerzőit ismerheted korábbról is, de a történetek mindenki számára újak lesznek!

Emellett sok-sok új infóval, várostörténeti érdekességgel is gazdagodnak a gyerekek. Megismerkednek eddig talán ismeretlen városrészekkel, és megtanulják, hogy kalandozni nem csak távoli vidékeken lehet, hanem a lakóhelyünkön is.

A játéknak részét képezi a formák felismerése, a logikus gondolkodás, az alapos megfigyelés is, így aztán észrevétlenül fejleszt egy csomó fontos készséget is.

Kattints ide, és foglalj időpontot!


Pagony Kalandséta

www.kalandseta.hu