A Nyolc Forrás és az elveszett miriklók

Berg Judit és Kertész Erzsi közös regénye, A négy madár titka annyira különös körülmények között indult, hogy nem volt kérdés: ennek a történetnek folytatás kell! Először csak könyv formában, és most rendhagyó módon egy különleges kalandséta keretein belül is.

Kiki és Gerda története úgy kezdődött, mint egy teniszjátszma: a két szerző egymásnak dobálta a történetet a Pagony blogján fejezetről fejezetre, amiből egy misztikus, nyomozós, ornitológusokkal, madárrá változó gyerekkel és gazfickókkal teli lebilincselő kalandregény született.
Hőseink azóta már egy időcsavaros kalandon is túl vannak, és most a kalandséta során egy még rejtélyesebb helyzetben segíthetünk nekik: talán hallottatok már róla, hogy a Gellérthegy környékén gyógyerejű források fakadnak, melyekhez az emberek fürdőket építettek. Minden forrásnak van egy-egy titkos őre: nyolc tündér, akik védővarázslattal óvják a vizeiket. Ennek érdekében sok évvel ezelőtt mindannyian készítettek egy-egy különleges gyöngyöt, vagy, ahogy ők nevezik, miriklót, melyeket láncra fűztek. A gyöngyök formáját, mintázatát egy számukra kedves hely vagy épület ihlette. Ez a gyöngysor lett a környék forrásainak és fürdőinek védő talizmánja. A zsinór azonban valahogy elszakadt, és a miriklók mind szétgurultak!
A résztvevők feladata lesz, hogy Kikivel és Gerdával együtt segítsenek a tündéreknek, ám ehhez igazán szemfülesnek kell lenniük: a válasz ott van a budai utcakövek között, a házak falán és az udvarokon!


HIDEGEBB NAPOKON ÖLTÖZZETEK MELEGEN ÉS HOZZATOK KESZTYŰT!

gellert_kalandseta_logo.jpg

Fontosabb tudnivalók:

Indulási és érkezési pont: Bartók Pagony (1114 Budapest, Bartók Béla út 5.)

A sétán kísérő nélkül kell végig mennetek, mi csak a kellékeket biztosítjuk!

Ár: 8 főig 9.900 Ft, kiegészítőjegy vásárlására az üzletben van lehetőség, melynek ára 1.500 Ft/fő!

Ajánlott korosztály: 6-12 év

Táv: kb. 1,3 km

Vizet és rágcsálnivalót hozzatok magatokkal!

A séta kültéri program, ennek megfelelően öltözzetek, kényelmes cipő viselése ajánlott.

<<
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
>>

Sütihasználati beállítások