ez itt a kosarad
a termékeiddel
  • könyv
  • 7-10

Thorbjörn Egner

A három rabló

Scolar Kiadó, 2012

140 oldal, Kemény borító

Kardamóm a világ legnyugodtabb, legkedvesebb városkája. Lakói mind szeretik egymást, sohasem haragszanak senkire. Basztián rendbiztosnak nincsen semmi dolga, csak a környék három rablója, Kaszper, Jeszper és Jonatán zavarják a rendet. Hol a vegyesboltot, hol a hentest, hol a péket látogatják meg éjszaka. Arany életük lenne, ha nem öntené el őket a kosz, ha nem lenne áthatolhatatlan szobáikban a rendetlenség. Ezért hát elrabolják Zsófi kisasszonyt, a remek háziasszonyt, hogy takarítson és főzzön rájuk. Ám a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy a rablók képzelték… Hogyan javul meg és válik Kardamóm városka megbecsült lakosává Kaszper, Jeszper és Jónatán, ezt meséli el a mulatságos, izgalmas fordulatokban gazdag mesekönyv, melynek illusztrációit maga a szerző rajzolta, és tréfás, könnyen megtanulható dalait is ő maga szerezte.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3-6 munkanap

Kosárba teszem

2950 Ft
2360 Ft (-20%)

Norvégföldön víg az élet

Mindig is irigykedve néztem azokat az országokat, főként tőlünk nyugatra, ahol szép, kiegyensúlyozott mederben folyik az élet, semmi sem zavarja meg a mindennapok nyugalmát, és még mosolyogni is képesek az emberek, ha szembejön velük egy ismerős vagy ismeretlen. Döbbenet, hogy ilyen hely is van. Pedig Kardamóm városka, történetünk színtere pont ilyen. A három rabló története megmutatja, hogy lehetünk egy kicsit boldogabbak és könnyedebbek. Mulatságos mese gyerekeknek és szüleiknek.

A három rabló

Élt egyszer vidáman három rabló: Kaszper, Jeszper és Jónatán. Kalandjaik nem csak róluk, szerethető rablásaikról, és lusta házioroszlánjukról szól, hanem egy egész falu eseménydús, sok humorral teli életét mutatja be. A falu becsületes lakossága hamar kitaszítja a játékos rablókat, de ők a legfurább helyzetekben is feltalálják magukat: használatba veszik az állomáson árválkodó villamost, elgondolkodnak azon, hogy miként is lehetne lopni indulni egy tevével. A városka szórakoztató életébe az alábbi meserészlet enged betekintést.

További kapcsolódó cikkek...