A kék hajú lány

Dóka Péter

A kék hajú lány

Bolti ár: 2490Ft
Kedvezményes ár: 2117 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Móra Kiadó, 2013
88 oldal, 170x210 mm, Kemény borító  

Mindig vámpírokat rajzol, fekete a körme, és kerekes székben ül. Ő Mira, a kék hajú lány, aki éppen várja a csodát. Mert csodára néha szükség van. Főleg egy kórházban. De nem a csoda érkezik, hanem a tizenhárom éves Olivér. A fiúnak nincsenek barátai, a plüsspatkányával alszik, és szeret felmászni a magasba. Kórházba is azért került, mert leesett a fáról. A gyerekosztály a kalandok, a titkok és a furcsa álmok helye, Olivér itt barátokra talál, és sokkal jobban érzi magát, mint odahaza. Mindenkin megpróbál segíteni, aki beteg vagy boldogtalan. De leginkább egyvalakit szeretne megmenteni: a félelmei elől álomvilágba menekülő kék hajú lányt.

Ezt a könyvet 13-99 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerző más könyvei

 • Dóka Péter
  Móra Kiadó
  2542 Ft (-15%)
  2990 Ft
  Hősök, árulók, pökhendi földesurak, vágyakozó szerelmesek és nagy bajuszú pandúrok - ők a szereplői ennek az izgalmas könyvnek.
 • Dóka Péter
  Móra Kiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Vajon kinek van szüksége egy alig féléves kiszsiráfra? Vajon ki lopta el az éj leple alatt az állatkertből? Vajon fel tudja-e göngyölíteni a bűntény szálait egy csapat lakótelepi kissrác?
 • Dóka Péter
  Móra Kiadó
  1124 Ft (-25%)
  1499 Ft
  Nem kell más, csak egy csomag színes ceruza – és máris kezdődhet a kalandozás a színek világában!
 • Dóka Péter
  Móra Kiadó
  2124 Ft (-15%)
  2499 Ft
  Kalandos lovagregény és fantasy egyedi találkozása Dóka Péter új könyve. A szerző jól ismert humora, fantáziája most is magával ragadja az olvasót. Hősei bukott lovagok, szélhámos vitézek, történetíró törpék, jámbor sárkányok...
 • Dóka Péter
  Móra Kiadó
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Mi történik, ha egy sárkány nem a karcsú és szende királylányokat szereti elrabolni, hanem a nagyszájú, káromkodós, kövér hercegnőket? Mit tegyen egy királylány, ha képtelen elengedni a szerelme kezét, és ezért még a mosdóba is elkíséri? És vajon el lehet vágni éles karddal egy igazi érzelmi köteléket? Dóka Péter mesevilágában csupa szerelmes hőssel találkozunk, aki keresi a párját, ezer akadályt legyőz, megküzd az ellenséggel (néha saját magával is), időnként nagyokat nevet, máskor meg a könnyeit törölgeti – akárcsak a kötet olvasója. A mesék, amelyekhez a neves észt grafikus, Anne Pikkov készített illusztrációkat, egyaránt szólnak gyerekhez, szülőhöz, nagyszülőhöz – mindenkihez, aki volt már szerelmes, vagy szeretne szerelmes lenni.