A kéményseprő zsiráfok

Móra Ferenc

A kéményseprő zsiráfok

Reich Károly illusztrációival

Bolti ár: 1990Ft
Neked: 1692 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Móra Kiadó, 2012
16 oldal, 200x290 mm, Kemény borító  

Ha jártál már az állatkertben, biztosan ismered a kopasznyakú afrikai marabukat. Segédjük, a kelekótya fülesbagoly nagy galibát okoz: a téli hidegben úgy befűti a marabuvár kályháit, hogy csupa korom lesz az összes kémény. Itt már csak a zsiráfok segíthetnek!

Ezt a könyvet 4-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Szegény parasztcsaládból származott, az 1879-ben született író, aki ennek ellenére egyetemet tudott végezni Budapesten. Újságíróként került Szegedre, de volt könyvtáros és múzeumigazgató is. Pályáját versírással kezdte, de prózai műveit tartjuk jelentősebbnek.amit kitűnő mesélőkészség, higgadt humor és az élőbeszédhez közelálló világos magyaros stílus jellemez. Ifjúsági művei, (Kincskereső kisködmön, Dióbél királyfi, dtb.) amelyeknek ihlető anyagát gyermekkori élményei szolgáltatták a magyar ifjúsági irodalom klasszikusává tették. Több művéből film is készült.

A szerző más könyvei

 • Móra Ferenc
  Holnap Kiadó
  Neked: 1785 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2100 Ft
  A Kincskereső kisködmön, az immár klasszikussá vált történet Móra Ferenc gyermekek számára írt művészi önéletrajza.
 • Móra Ferenc
  Móra Kiadó
  Neked: 1182 Ft (-15%)
  Bolti ár: 1390 Ft
  Bálba készül a zsiráf, ahol ő akar lenni a legeslegszebb. Az állatkert lakói csúfolódva a tudtára adják, hogy gallér nélkül nem lesz gavallér. A zsiráf szégyenében ezért elmegy a városba, hogy gallért vegyen magának...
 • Móra Ferenc
  Móra Kiadó
  Neked: 1522 Ft (-15%)
  Bolti ár: 1790 Ft
  Verses mesék a legkisebbeknek is.
 • Móra Ferenc
  Móra Kiadó
  Neked: 2379 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2799 Ft
  Móra Ferenc nagy szeretettel és értő figyelemmel fordult az állatokhoz, négylábú, szárnyas vagy zümmögő barátainkhoz, és hol bűbájos mesét, hol tanulságos ismereteket mondott el róluk.
 • Móra Ferenc
  Móra Kiadó
  Neked: 1607 Ft (-15%)
  Bolti ár: 1890 Ft
  Csilicsaliról és igen tisztelt családjáról, Csalavérné asszonyságról, Cselefendi úrfiról, Csalarózsi kisasszonyról meg a többiekről szól Móra Ferenc mindig újraolvasható, mulatságos meseregénye. Reich Károly közkedvelt rajzai díszítik a kötetet.
 • Móra Ferenc
  Diafilmgyártó
  Neked: 1607 Ft (-15%)
  Bolti ár: 1890 Ft
  Mese Seholnincs ország királyáról, aki mindig fázik.
 • Móra Ferenc
  Holnap Kiadó
  Neked: 1955 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2300 Ft
  Móra Ferenc a szeretet derűjével mond nekünk mesét az erdélyi fejedelmek korának hányattatásairól éppúgy, mint a Világos utáni, embert próbáló időkről.
 • Móra Ferenc
  Móra Kiadó
  Neked: 1522 Ft (-15%)
  Bolti ár: 1790 Ft
  Verses ABC.
 • Móra Ferenc
  Móra Kiadó
  Neked: 1607 Ft (-15%)
  Bolti ár: 1890 Ft
  Mikor Dióbél megszületett, nagyon kicsi volt. Apját azzal csúfolták a szomszédok, hogy nem lesz gondja bölcsőre, megteszi a dióhéj is. Így lett a kisfiú neve Dióbél. Minthogy szülei nagyon szegények voltak, Dióbél a kastélyba került kisinasnak.
 • Móra Ferenc
  Scolar Kiadó
  Neked: 1271 Ft (-15%)
  Bolti ár: 1495 Ft
  Móra Ferenc klasszikus verses meséje, A didergő király legújabb kiadásához a több rangos hazai és nemzetközi szakmai díjjal elismert illusztrátor, Békés Rozi készített vadonatúj, színes rajzokat.
Móra Ferenc összes könyve...