ez itt a kosarad
a termékeiddel
  • könyv
  • 8-14

Erich Kästner

A két Lotti

Fordító: Tóth Eszter

Fordító: Török Sándor

Illusztrátor: Walter Trier

Móra Kiadó, 2005

128 oldal, Kemény borító

A gyermekregény címszereplője két kislány, akik a megtévesztésig hasonlítanak egymásra. Ez a tény nem kis zavart okoz a történetbeli Bühl-tavi üdülő tanárai és diákjai és a nyaraló gyerekek körében, ahova a két új vendég megérkezik. A feltűnő hasonlóság titka az, hogy Luise és Lotte ikertestvérek. De ezt hogyan is gyanítaná a szigorú Ulrike kisasszony és a többi gyerek, ha a két bájos kislány sem tud róla. A szüleik elváltak és a gyermekeiken megosztoztak. Természetesen a feltűnő hasonlóság titkát nem csupán a tábor lakói nyomozzák. Az ikerpár elhatározza, hogy összebékítik szüleiket, erre a célra legalkalmasabbnak a szerepcsere ígérkezik. Ilyen megfontolások után Lotte érkezik meg Bécsbe a karmester papához, Luise pedig Münchenbe, édesanyjához... A könnyes-vidám történet évtizedek óta a gyermekirodalom sikerkönyvei között szerepel. Kästner romantikus meséjében kaland és líra ötvöződik; a 8-10 éves gyermekolvasóknak - elsősorban kislányoknak - igényes időtöltést kínálva.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

1999 Ft
1699 Ft (-15%)

Családcserék

Családot cserélni nem egyszerű dolog: új emberekhez, új szokásokhoz kell alkalmazkodni. Hiányoznak a szüleink, akikkel eddig éltünk. Egyszóval eléggé elkeseredettnek kell lennie egy kiskamasznak, hogy erre adja a fejét, de hát ebben az életkorban azért előfordul, hogy nagyon elege van a gyereknek a szüleiből, és lássuk be, ez érthető, egyedül még nem tud élni, ezért jobb családot kell keresnie. Vagy éppen komolyabb okai vannak: családot akar egyesíteni.

Az én Kästnerem

Újraolvasó vagyok. Ma is mérce számomra, hogy egy szöveg mennyit kopik az újabb és újabb olvasás során. A legjobb szövegek nem kopnak, csak változnak. Gyerekkoromban, amíg nem volt bennem kényszer, hogy lépést tartsak az újabb és újabb könyvekkel, nyugodtan olvashattam akárhányszor, amit szerettem. Így aztán életemben legtöbbször, talán olyan negyvenszer A két Lottit olvastam. Második helyen valószínűleg Az Emberke áll.

További kapcsolódó cikkek...