A kis hableány

Hans Christian Andersen

A kis hableány

Bolti ár: 2490Ft
Kedvezményes ár: 1992 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Ciceró Könyvstúdió, 2013
70 oldal, 172x240 mm, Kemény borító  

A kis hableány mindennél jobban vágyik arra, hogy a szárazföldi világban éljen és hogy szerelméhez, a herceghez közel lehessen. Így hát megkéri a gonosz boszorkányt, hogy tüntesse el a halfarkát. De a boszorkány nagyon nagy árat követel ezért: a kis hableány csodaszép hangját akarja.... A híres Andersen mese egyike a legkedveltebb gyermekeknek szóló történetnek, számos feldolgozása született, így nem hiányozhat a Klasszikusok Kisebbeknek sorozat kötetei közül sem.

Ezt a könyvet 5-12 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Dán költő és meseíró. Szegény családban nőtt fel, királyi zenésznek állt, majd a dán király támogatásával egyetemre is járhatott. Meséiben a dán, német és görög legendákra, a történelemre és a néphitre támaszkodott, így írta meg a XIX. század legismertebb történeteit, A kis gyufaáruslányt, a Császár új ruháját, a Rút kiskacsát vagy a Hókirálynőt. Rengeteget utazott Európában is, meséire a biedermeier is erősen hatott.

A szerző más könyvei

 • Hans Christian Andersen
  Móra Kiadó
  2974 Ft (-15%)
  3499 Ft
  Gazdagon illusztrált kötetünkben nyolc Andersen-történetet mesél újra Mandy Archer.
 • Hans Christian Andersen
  Scolar Kiadó
  2392 Ft (-20%)
  2990 Ft
  A könyv egyben egy új sorozat indító kötete: Békés Rozi fekete-fehér, szecessziós hangulatú tusrajzaival öltözteti művészi köntösbe a világ legszebb meséit...