A kis herceg

Antoine de Saint-Exupéry

A kis herceg

Bolti ár: 2499Ft
Kedvezményes ár: 2124 Ft
Elérhetőség: jelenleg nem rendelhető
Móra Kiadó, 2006
96 oldal, 170x240 mm, Kemény borító  

A szerző barátjának, Leon Werthnek ajánlotta a művét, aki mindent meg tud érteni, még a gyerekeknek szóló könyvet is. Az ajánlásban irónia bujkál, az írói szándék azonban világos: a mű nemcsak gyerekeknek szól. A különös mesefigurák valamennyien a valóság visszásságairól beszélnek. Hat bolygón tett látogatás tanítja meg a kis herceget, miképpen nem szabad élni. A Földön az első kissé keserű figyelmeztetést a kígyótól kapja, amikor magányosságról panaszkodik: Az emberek között is lehetsz egyedül. A nagy titkot a rókától tudja meg, aki elárulja neki, hogy az élet értelme a szeretetben, a kapcsolatteremtésben rejlik. Ez az egyetlen módja, hogy az emberek kitörjenek magányuk börtönéből. A rókától tudja meg azt is, hogy mi köt erős szálakkal az élethez: Örökre felelős leszel azért, mert megszelídítettél. A kis herceg halála jelképes; elhagyja a Földet, hogy visszatérjen bolygójára, miután megtanulta, hogyan kell élni.

Ezt a könyvet 7- éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerző más könyvei

 • Antoine de Saint-Exupéry
  Helikon Kiadó
  849 Ft (-15%)
  999 Ft
  Saint-Exupéry világhírű, megrendítően szép meséje évtizedek óta tanít generációkat a tisztaság, szépség és emberség erejére.
 • Antoine de Saint-Exupéry
  Móra Kiadó
  1104 Ft (-15%)
  1299 Ft
  Egy gyermek utazásának története, aki ártatlan szemével értetlenül figyeli a felnőttek világát.
 • Antoine de Saint-Exupéry
  Alexandra Kiadó
  2549 Ft (-15%)
  2999 Ft
  Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis herceg. Ez a kis herceg egy parányi bolygócskán lakott, olyan parányin, hogy bolygója alig volt nagyobb nála...

A sorozatról

 • Szabó Magda
  Móra Kiadó
  2549 Ft (-15%)
  2999 Ft
  Az Abigél Szabó Magda ifjúsági műveinek sorában viszonylag későn, 1970-ben keletkezett, ám talán a legsikeresebb.
 • Jodi Picoult
  Athenaeum 2000 Kiadó
  3817 Ft (-15%)
  4490 Ft
  A New York Times sikerszerzője, Jodi Picoult ezúttal a lányával, Samantha van Leerrel közösen írt klasszikus tündérmesét - egyedülállóan modern hangnemben. Az olvasót rövid úton elvarázsolja egy olyan kamaszlány története, aki kész átkelni valóság és fantázia határán, hogy a legnagyobb veszedelmek árán is ráleljen a boldogságra.