A kis ló és a kacsukahal

Menyhért Anna

A kis ló és a kacsukahal

Balogh Andrea illusztrációival

Bolti ár: 2290Ft
Kedvezményes ár: 1947 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Móra Kiadó, 2013
48 oldal, 163x205 mm, Kemény borító  

Anya és Tomi a Velencei-tónál nyaralnak. A parton együtt találják ki a kis ló legújabb meséjét a szörnyvízről, a kacsukahalról és a fekete fejűek gonosz mesterkedéseiről.

Ezt a könyvet 4-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Menyhért Anna író, irodalomtudós, irodalomszervező, szerkesztő. Az ELTE BTK tudományos munkatársa, kutatási területe a női irodalom, a traumaelmélet és a kortárs irodalom. Tanított az Eötvös József Gimnáziumban, a Miskolci Egyetemen, a Balassi Intézetben és az ELTE-n. A gyerekirodalomba A kis ló című képes mesesorzatával lépett be, amelyben a mesehallgató gyerek és a mesemondó anya párbeszédében alakul, formálódik a kis ló története, természetesen a gyerek aktuális problémái körül. Így mutatja meg, hogy a mese egyszerre transzformáció és katarzis, azaz megtisztulás a problémáktól.
Ezt követően a Vándorlány és az elvarázsolt Kisváros című meseregénye jelent meg, amelyben a Vándorlány és Góri, a kisfiú izgalmas útját ismerjük meg, akik megszabadítják városukat a mitikus átoktól.

A szerző más könyvei

 • Menyhért Anna
  Manó Könyvek Kiadó Kft.
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Varázslatos meseregény felolvasásra vagy kezdő olvasóknak.
 • Menyhért Anna
  Móra Kiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Apa megint köhög és tüsszög. Mit csinálhat? Rakosgat valamit, söpör, és megint tüsszög. Először a kisfiú nem is tudja, miért ijed meg ettől, csak azt érzi, hogy összeszorul a torka, kiszárad a szája. Aztán rájön, Gömbinek el kell költöznie. Nem lesz többé tengerimalaca. Apa allergiás rá.
 • Menyhért Anna
  Pozsonyi Pagony Kft
  2287 Ft (-15%)
  2690 Ft
  Vándorlány utazása során váratlanul megpillant egy gyönyörű kisvárost, amely azonnal megigézi, ám a látvány ahogy jött, úgy el is tűnik. Kisvárost titokzatos köd lepi be. Vándorlány és Góri, egy kisfiú a városból elindulnak kideríteni a rejtélyt.

A sorozatról

A kis ló kalandjai ismerős és mégis újszerű mesetípust honosítanak meg az óvodáskorúaknak, kisiskolásoknak szóló meséskönyvek között: leírt fejből mesék - a gyerek és a szülő együtt formálja a történetet.
 • Menyhért Anna
  Csodaceruza Kiadó
  1437 Ft (-15%)
  1690 Ft
  Menyhért Anna író, irodalomtörténész. Kisfiával, Tomival a kis lóról és kalandjairól mesél esténként. Így született ez a mesekönyv.