A kis ló és a szívbeszélő

Menyhért Anna

A kis ló és a szívbeszélő

Bolti ár: 1690Ft
Kedvezményes ár: 1437 Ft
Elérhetőség: jelenleg nem rendelhető
Csodaceruza Kiadó, 2011
36 oldal, 163x203 mm, Kemény borító  

Régen meséltünk a kis lóról - kezdte anya. - Mi van most vele? - A kis ló elveszett az erdőben - jelentette be Tomi. - Elveszett? - döbbent meg anya. - El. Most bolyong.

Ezt a könyvet 3-6 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Menyhért Anna író, irodalomtudós, irodalomszervező, szerkesztő. Az ELTE BTK tudományos munkatársa, kutatási területe a női irodalom, a traumaelmélet és a kortárs irodalom. Tanított az Eötvös József Gimnáziumban, a Miskolci Egyetemen, a Balassi Intézetben és az ELTE-n. A gyerekirodalomba A kis ló című képes mesesorzatával lépett be, amelyben a mesehallgató gyerek és a mesemondó anya párbeszédében alakul, formálódik a kis ló története, természetesen a gyerek aktuális problémái körül. Így mutatja meg, hogy a mese egyszerre transzformáció és katarzis, azaz megtisztulás a problémáktól.
Ezt követően a Vándorlány és az elvarázsolt Kisváros című meseregénye jelent meg, amelyben a Vándorlány és Góri, a kisfiú izgalmas útját ismerjük meg, akik megszabadítják városukat a mitikus átoktól.

A szerző más könyvei

 • Menyhért Anna
  Manó Könyvek Kiadó Kft.
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Varázslatos meseregény felolvasásra vagy kezdő olvasóknak.
 • Menyhért Anna
  Pozsonyi Pagony Kft
  2287 Ft (-15%)
  2690 Ft
  Vándorlány utazása során váratlanul megpillant egy gyönyörű kisvárost, amely azonnal megigézi, ám a látvány ahogy jött, úgy el is tűnik. Kisvárost titokzatos köd lepi be. Vándorlány és Góri, egy kisfiú a városból elindulnak kideríteni a rejtélyt.
 • Menyhért Anna
  Móra Kiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Apa megint köhög és tüsszög. Mit csinálhat? Rakosgat valamit, söpör, és megint tüsszög. Először a kisfiú nem is tudja, miért ijed meg ettől, csak azt érzi, hogy összeszorul a torka, kiszárad a szája. Aztán rájön, Gömbinek el kell költöznie. Nem lesz többé tengerimalaca. Apa allergiás rá.

A sorozatról

A kis ló kalandjai ismerős és mégis újszerű mesetípust honosítanak meg az óvodáskorúaknak, kisiskolásoknak szóló meséskönyvek között: leírt fejből mesék - a gyerek és a szülő együtt formálja a történetet.
 • Menyhért Anna
  Móra Kiadó
  1947 Ft (-15%)
  2290 Ft
  Anya és Tomi a Velencei-tónál nyaralnak. A parton együtt találják ki a kis ló legújabb meséjét a szörnyvízről, a kacsukahalról és a fekete fejűek gonosz mesterkedéseiről.

Cikkek

Meséld tovább!

Három képeskönyv a Könyvhétről

2011. június 14. - Hanna cimkék: szemle Hanna blog 

kHárom olyan képeskönyvet vettem kézbe az Ünnepi Könyvhét terméséből, amelyekben a kép és a szöveg is nagyon hangsúlyos szerepet kap, és egymással összeforrva gyönyörű könyvtárgyat adnak. Nem titkolom, hogy mind az illusztráció, mind a szöveg tekintetében A kis ló sorozat újabb darabja ragadott magával leginkább, de Finy Petra meséjének képekben gazdag, fantáziát beindító nyelve és tudatos megformáltsága is kiemelkedik a legtöbb mese tengeréből.