ez itt a kosarad
a termékeiddel
  • könyv
  • 3-6

Zdeněk Miler

A kíváncsi kutyus

Móra Kiadó, 2009

64 oldal, Kemény borító

Három történet egy kötetben a kis vakond rajzolójának illusztrációival. A könyvben három rövid történet található: Hogyan adta vissza a nap a kutyus vizét? Hogyan kapott kedvet a kutyus a mézre? Hogyan akart a kutyus kölyköket?

Jelenleg nem rendelhető.

1990 Ft
1692 Ft (-15%)

nextprev
Ha kíváncsi egy kutyus...

A Kíváncsi kutyus a Kisvakond mellett Zdenek Miler másik, Magyarországon is klasszikusként ismert figurája. A kutyus történetei elsősorban az olvasni még nem tudó óvodás korú gyerekeknek szólnak, a mesék és a rajzok stílusa is sokban hasonlít a Kisvakondos mesékhez, de azoknál rövidebbek, sokkal kevésbé összetettek. Kevesebb a szereplő, és a szöveg, a képek pedig sokkal jobban mesélik a történetet. - Kovács Tamás ajánlója a két könyvről.

RÉGI-ÚJ ZDENEK MILER REMEK

Zdenek Miler esetében nem egyszerű szétválasztani a rajzfilmet a képeskönyvtől. Ha az ő filmjeit nézem vagy a könyveit lapozgatom, néha teljesen összemosódik a két műfaj. Valljuk be, leginkább a filmes képiség felé tolódnak meséi. Könyvei filmszerűek, rendszerint rövid és egyszerű kísérő szövegekkel. Éppen ezért szinte minden meséje teljesen alkalmas ún. első (azaz második, ha már túl vagyunk a pancsoló- és textilkönyveken) könyvnek. És melyik állat lenne barátságosabb egy kíváncsi kutyusnál?

További kapcsolódó cikkek...