A kőmajmok háza

Tasnádi István

A kőmajmok háza

Herbszt László illusztrációival

Bolti ár: 2650Ft
Neked: 2120 Ft
Elérhetőség: jelenleg nem rendelhető
Pozsonyi Pagony Kft, 2012
96 oldal, 155x225 mm, Kemény borító  

Kornél tíz év körüli, asztmás fiú, egyedül él az anyjával egy pesti bérházban. Apját nem ismeri. A nyári vakáció ideje alatt összeismerkedik egy különös lánnyal, aki folyton mágikókról, nyambikvarákról, peritonokról és egyéb furcsa lényekről beszél. Kornél nem igazán hiszi el, amiket Iza mond, de az események meglepően iga- zolják a kislányt. Gyuri tizenkét év körüli, vagány és nyughatatlan srác, nem igazán találja a helyét a világban. Nagyszüleinél, egy pesti bárházban tölti a vakációt, leginkább barátjával, a házban lakó Tomival ütik el az időt. Együtt csavarognak a nyolcvanas évek Budapestjén: beszöknek a Szikra moziba, bámulják a légiparádét, fociznak, bandáznak. A két fiú története a könyv végén összefonódik. Hogy hogyan, az kiderül Tasnádi István egy szuszra olvasható ifjúsági regényből, amelyben minden részlet egy nagy kirakós darabja. A már önállóan olvasó gyerekek után remélhetőleg a szülők kezébe is átvándorol a kötet, hogy élvezettel merülhessenek el saját gyerekkoruk tájaiban.

Ezt a könyvet 8-14 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Költő, drámaíró, színikritikus; a kortárs irodalom egyik kiemelkedő írója, aki költőként kezdte, de első verseskötete után figyelme inkább a drámaírás felé fordult. Számára a színpad és a néző között sokkal közvetlenebb a viszony, mint a költő és olvasója között. 1996-tól a Bárka Színház dramaturgja, majd a Krétakör Színház tagja. Drámáit több színházban játsszák, nagy sikerrel. Legismertebb drámái: Bábelna, Finito, Kokainfutár, Titanic vízirevü, Next, Hazámhazám, Nézőművészeti Főiskola, Malacbefőtt, Paravarieté, Világjobbítók, Közellenség, Phaidra, Magyar a holdon, Tranzit és Fédra Fittnesz.
Már a krétakörös darabjaival is a fiatal felnőttek/kamaszok korosztálya felé is fordult, később (Vidovszky Györggyel) újradefiniálták a kamaszoknak szóló színházat, bevitték a popkultúrát és a kortárs kamaszproblémákat a kőfalak közé (East Balkán, Cyber Cyrano).

Könyvei a Pagonynál:
Rozi az égen (Jeli Viktóriával)
A kőmajmok háza, ill. Herbszt László
Időfutár 1. - A körző titka (Jeli Viktóriával és Gimesi Dórával)
Időfutár 2. - A királynő palástja (Jeli Viktóriával, Gimesi Dórával és Vészits Andreával)
Időfutár 3. - A próbák palotája (Jeli Viktóriával, Gimesi Dórával és Vészits Andreával)
Dani és a megkerült születésnap (Jeli Viktóriával)

A szerző más könyvei

 • Tasnádi István
  Pozsonyi Pagony Kft
  Neked: 2392 Ft (-20%)
  Bolti ár: 2990 Ft
  Kalandos és vicces meseregény hatéves szülinaposoknak, betegeknek és izgalomra vágyóknak!
 • Tasnádi István
  Tilos az Á Könyvek
  Neked: 2542 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2990 Ft
  A Gimesi–Jeli–Tasnádi–Vészits kvartett rádiójátékából született regény 3. része! LETEHETETLEN, IZGALMAS, VICCES, MAI!
 • Tasnádi István
  Tilos az Á Könyvek
  Neked: 2542 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2990 Ft
  A Gimesi - Jeli - Tasnádi - Vészits rádiójátékból született regény 4. része! Újabb kalandok térben és időben.
 • Tasnádi István
  Pozsonyi Pagony Kft
  Neked: 2600 Ft (-20%)
  Bolti ár: 3250 Ft
  Tasnádi István és Jeli Viktória meseregényében Rozi elveszettnek vélt születésnapját keresve végigjárja a csillagos eget. A Skorpió, azaz saját jegye elől menekülve megismerkedik a többi csillagjeggyel, és a hozzájuk tartozó alapvető tulajdonságokkal.
 • Tasnádi István
  Tilos az Á Könyvek
  Neked: 2967 Ft (-15%)
  Bolti ár: 3490 Ft
  A Gimesi-Jeli-Tasnádi-trió rádiójátéka végre regényformában is! Letehetetlen, izgalmas, vicces, mai!
 • Tasnádi István
  Tilos az Á Könyvek
  Neked: 2542 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2990 Ft
  „Nem emlékszem az utazásra. Az utolsó kép, ami megmaradt, hogy behúzom a mattot a sakktáblán, aztán minden elsötétül...” Az Időfutár folytatódik!
 • Tasnádi István
  Tilos az Á Könyvek
  Neked: 2392 Ft (-20%)
  Bolti ár: 2990 Ft
  Jól ismert hőseink térben és időben végképp szétszóródva igyekeznek újra megtalálni egymást, és ami talán még ennél is fontosabb: életben maradni.
 • Tasnádi István
  Tilos az Á Könyvek
  Neked: 2792 Ft (-20%)
  Bolti ár: 3490 Ft
  „A mennyezeten Széth isten képe díszelgett: tátott szájával a föld felé fordult, és e hatalmas nyílásba úgy repültek a holt lelkek, mint bogarak a gyertya lángjába. A falak mellett nagy, fonott kosarak pihentek, bennük tucatnyi különféle színű és méretű, tekergőző kígyó. A kígyók alattomos sziszegése elkeveredett a hadron halk búgásával, mely a templom közepén állt a maga nemes egyszerűségében.”
 • Tasnádi István
  Pozsonyi Pagony Kft
  Neked: 2760 Ft (-20%)
  Bolti ár: 3450 Ft
  A kalóz nagypapa című meseantológiában legjobb kortárs íróink - Marék Veronikától Szabó Borbálán keresztül Lackfi Jánosig - mesélnek a családról. Zajlik az élet, hol szeleburdin, hol komolyabban, hol sírunk, hol gurgulázva nevetünk.
 • Tasnádi István
  Tilos az Á Könyvek
  Neked: 1832 Ft (-20%)
  Bolti ár: 2290 Ft
  A lány körülnézett, hogy nem hallja-e őket valaki, aztán a házra mutatott, amelynek épp a kapujában álltak. – Látod ezt a két szárnyas majmot a kapu két oldalán? Ők védik a bejáratot a rossz szellemektől. A peritonoktól, a mágikók legnagyobb ellenségeitől. És ebben a házban kizárólag üldözött mágikók laknak.

Cikkek

Akinek gyorssegély a vers

interjú Gubás Gabival, a Kőmajmok háza című film női főszereplőjével

2014. augusztus 29. - Vera cimkék: interjú TilosAzÁ 

gubasgIzgalmas időszakon van túl Gubás Gabi, aki most fejezte be a Kőmajmok háza című film forgatását. A Tasnádi István regényéből készülő filmet Fonyó Gergely rendezi, a színésznő a főszereplő fiú, Kornél mamáját alakítja. A filmet karácsonykor tűzi műsorára az MTV.

Gubás Gabit  Dallos Máté kérdezte a könyvekről, pályakezdésről, gyerekekről és persze a forgatásról.

IBBY-díjas A kőmajmok háza!

Gratulálunk Tasnádi Istvánnak!

2013. június 6. - Vera cimkék: 8-12 12plusz 

kmIBBY-díj. Ezt a díjat a Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsának Magyar Szekciója ítéli oda az előző év legjobb magyar gyerekkönyveinek.

Örömmel jelentjük, hogy ismét egy Pagony könyv lett a legjobb!

A tavalyi év könyvterméséből Tasnádi István regénye, A kőmajmok háza lett az Év gyermekkönyve.

És hogy miért, azt olvassátok el Gombos Péter laudációjában!

Olvastad A kőmajmok házát?

Író-olvasó találkozó

2013. január 28. - Hanna cimkék:

kTasnádi István a FSZEK Budafoki Könyvtárában járt, ahol egy egész osztálynyi gyerekkel beszélgetett. A Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános ötödikes osztályai magyartanárukkal, Szabóné Egervári Ágnessel dolgozták fel A kőmajmok házát, és beszélgettek az íróval is. A találkozó mind a két félnek nagy élmény volt. A hajtás után az eseményről készült fotókat nézhetitek meg. És ha bármelyik Pagony-könyvet szeretnétek feldolgozni, akkor hajrá! Az írók szívesen mennek, mi szívesen közvetítünk és ajánlunk osztálykönyveket, amelyeket természetesen kedvezményesen rendelhettek meg tőlünk.