Lakatos István

A majdnem halálos halálsugár - Emma és Tesla 1.

Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft., 2015

176 oldal, Puha kötés

Ez a történet a különös Messzi-messzi Nagyvárosban játszódik, egy olyan korban, mikor még nincs mobil, a csatornában viszont hatalmas, veszedelmes kardfogú csigák lesnek áldozatukra, és az égen léghajók cikáznak. A város titkos laboratóriumban eközben pedig testet öltenek Nikola Tesla hihetetlen találmányai... Ebbe a világba a vagány betörőlány, Emma akinek rögtön hatalmas feladat szakad a nyakába: meg kell mentenie a várost a gonosztól. De vajon képes erre? És mihez kezd "csapatával": egy hisztis tudóssal, egy idegesítő okostojással, egy kedves csontvázzal meg egy vízidisznóval? A képregényeiről, az IBBY-díjáról és a Lencsilányról méltán híres Lakatos István megírta-rajzolta "legőrültebb" képesregényét!

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba

2490 Ft
2117 Ft (-15%)

Nem lövöm le a poént!

Annyi mindent akarok egyszerre mondani erről a könyvről, hogy most hirtelen nem tudom, hol kezdjem. Ha most egy rajzfilmben lennék, valószínűleg nagyon erőlködnék, hogy minden egyszerre jöjjön ki, aminek végeredményeként valami nagyon színes, fényes dolgot köhögnék fel, mint macska a szőrgolyót, majd büszkén rámutatnék: "tádám, ez a véleményem a könyvről". És mindenki tapsolna, mert a felköhögés nyálkás, undorító ténye ellenére az a cucc tényleg jól nézne ki. - Milán ajánlója

Nikola Tesla, az önzetlen zseni

Nikola Tesla a XX. század egyik legnagyobb tudósa, azonban közel sem tudunk róla és találmányairól annyit, amennyit érdemes lenne. Luca Novelli Isteni Szikrák című sorozatának harmadik részében azonban utánajárt mindennek, ami Teslával kapcsolatosan izgalmas lehet és végre mi is a kezünkben tarthatjuk a kötetet!
A sorozatban eddig Leonardo da Vinci-ről és Stephen Hawking-ról olvashattatok, most pedig a váltóáram és a távirányító feltalálóján a sor, hogy mókás, könnyen érthető, képregényszerű formátumban elmesélje nektek kalandos élete történetét!

De mi nem értük be ennyivel, mert teljesen rákattantunk Teslára, úgyhogy gyűjtöttünk más hozzá kapcsolható könyveket is, amiket ha elolvastok, egyrészt sokkal okosabbak lesztek, másrészt garantáltan soha többé nem fogjátok azt mondani, hogy a fizika unalmas!

Összes kapcsolódó cikk