ez itt a kosarad
a termékeiddel
  • könyv
  • 6-10

Kiss Ottó

A nagypapa távcsöve

Illusztrátor: Paulovkin Boglárka

Móra Kiadó, 2009

48 oldal, Kemény borító

Kiss Ottó költészete a svéd gyerekversek világával rokon: gyerekhangon, de nem gyerekesen szól a gyerekek gondjairól, örömeiről és bánatairól. A nagypapa távcsöve című új kötetben a gyerek „főhős” távolról érkezett nagyszülei látogatását, és a látogatás apró eseményeit meséli el. Az olvasó számára ismerős érzéseket keltenek a versek a fizikai és a lelki távolságról, amely az egymástól távol élőket, a gyerekeket és az öregeket elválasztja, de ami az együttlét során fokozatosan összezsugorodik, majd eltűnik. A távolságot felváltja a közelség, és egyre fényesebben ragyog az összetartozó felnőtteket és a gyereket összekötő szeretet. A nagypapa távcsöve varázslatos eszköz, belenézve közel kerül a múlt, az emlékek, nagy lesz a kicsiből és kicsi a nagyból.A kötet egyik fő vonzereje a szemszögéből adódó sok-sok humoros felvillanás, amelyet a gyerekolvasók biztosan szívesen fogadnak majd.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

2190 Ft
1862 Ft (-15%)

nextprev
Alvókendő, tűzzománc

Jó tíz éve, amikor egy rutinvizsgálat során a helyi tüdőszűrő állomáson átvilágítottak, a doktornő megkérdezte, ugye tudom, hogy az egyik oldalamon eggyel több bordám van. Addig nem tudtam, mert addig nem okozott bajt, és a doktornő is nyugtatott, hogy ezután se fog, így aztán különösebben nem érintett meg a dolog, gondoltam, ettől még költhetek, egyik kezén Adynak is több ujja volt, mégis egészen jó verseket írt. De attól a naptól kezdve úgy képzeltem, ha valaha gyerekem lesz, csakis lány lehet, különben semmi értelme a plusz bordának.

Új gyerekvers kötetek a polcra!

Idén karácsonyra gyönyörű új gyerekverses kötetek lepték el a boltok polcait. Annyira szépek, hogy időbe tellett, amíg elteltem a képek nézegetésével és eljutottam a versekig. Mindegyik más stílus, mind vizuálisan, mind a verseket tekintve, és mindegyiket érdemes végiglapozgatni, hogy a gyerekét ismerő szülő kiválassza azt, amelyik az ő ízlésükhöz leginkább passzol. Ugyanis egy sincs e kötetek között, melyet borzadva vagy akár csak sajnálkozva tettem volna le - a tisztes, korrekt versektől a kiválóig terjed a sor (a versek minősége természetesen egy köteten belül is változik). És még az alkalmanként kicsit gyengébb szövegért is minden esetben kárpótolnak a rajzok, melyek életre keltik a verset, és a kisebb gyerekeknek legalább akkora élményt jelentenek, mint maga a szöveg - ráadásul mindegyik kötetben nagyon megtalálta a szöveg a hozzá illő illusztrátort. Jó kézbe venni a könyveket, kívül-belül, már tapintásában (az igazi könyvrajongók tudják, hogy a tapintáson és a megfelelő könyvszagon mi minden múlik) vonzó.

További kapcsolódó cikkek...