A pecsenyehattyú és más mesék

Parti Nagy Lajos

A pecsenyehattyú és más mesék

Banga Ferenc illusztrációival

Bolti ár: 2490Ft
Kedvezményes ár: 2117 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Magvető Kiadó, 2008
64 oldal, 223x230 mm, Kemény borító  

Tizenhárom történetet választott ki különféle országok meséiből Banga Ferenc, a kitűnő grafikus, és ugyanazzal a lendülettel szemet-szívet gyönyörködtető képeket is rajzolt hozzájuk. A történeteket Parti Nagy Lajos, a virtuóz nyelvművész írta át vadonatúj, tanulságos és mulatságos, bölcs és huncut mesékké. Könyvükből gyerekek és tanulni vágyó felnőttek egyaránt megtudhatják, mire jó egy bolhabőr cipellő, valójában mitől sós a tenger vize, és hogy mi történt a portugál csibével a liszboai villamoson…

Ezt a könyvet 8-12 éves gyerekek számára ajánljuk.

Cikkek

A PECSENYEHATTÚ ÉS MÁS MESÉK

2008. november 10. - Eszti cimkék: esszé jó könyv 

Igazi irodalmi csemege Parti Nagy Lajos író és Banga Ferenc illusztrátor közös mesekönyve - rég olvastam, rég láttam ilyen jót!
Már a keletkezése sem mindennapi - előbb voltak meg a rajzok, és csak azután a mesék. Illetve, ez így nem egészen pontos: adva volt 13 mese, egy japán, egy finn, egy portugál, egy magyar, és így tovább, alapmesék mind, hasonlóan furfangos és tanulságos meséket ismerünk a magyar népmese kincsből is, máshonnan is bőven - eredetileg ezekhez a népmesékhez készültek Banga rajzai, jó húsz évvel ezelőtt. Aztán eltelt jó néhány év - közben Banga és Parti Nagy többszörösen, több könyvben is egymásra találtak (legutóbb A vak murmutér című könyvben).