ez itt a kosarad
a termékeiddel
  • könyv
  • 10-14

Timothée de Fombelle

Lilia szeme

Illusztrátor: Francois Place

Móra Kiadó, 2009

344 oldal, Kemény borító

Amikor három év múltán Tóbiás visszatér a tölgyre, szomorú kép tárul a szeme elé. Furkó Döme és Türkiz Leó zsarnoksága alatt a fa sorvadásnak indult. Az ágakon sűrű zuzmótelepek és moha, a kéreg kiszáradt és felrepedezett, a lombozat megritkult. A közeledő tél talán a parányi falakók pusztulását hozza. A fafőtanács tudósait és a pőréket munkatáborokba hurcolták, Liliát egy tojásbörtönben tartja fogva Leó. Ám a három fiatal, Tóbiás, Lilia és Leó származását olyan titok övezi, amely mindent megváltoztat, és mire beköszönt a tavasz, új időszámítás kezdődik a fán. Egy felejthetetlen liliputi világot tár elénk az utóbbi évek legnépszerűbb francia kalandregénye. A számos nemzetközi díjjal kitüntetett könyv meghódította Európát, új, izgalmas hangon szól barátságról, harcról, szerelemről, természetről, családról, emberségről.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3-6 munkanap

Kosárba teszem

3490 Ft
2967 Ft (-15%)

Az IBBY díjazottjai a 2010-es évben

Életműve és munkássága elismeréseképpen a zsűri posztumusz díjban részesítette Békés Pált, melyet gyermekei és szülei vettek át. Az Év Gyerekkönyve díjban Máté Angi részesült Volt egyszer egy című mesekönyvéért, melyet Sulyovszky Sarolta remek festményei kísérnek, s a Pozsonyi Pagony kiadásában jelent meg. Illusztrátorként a díjat Szalma Edit kapta Módra Ildikó Trapp című kötetének illusztrálásáért. Elekes Dóra és Greskovits Endre a műfordítóknak járó díjat vehették át Rudyard Kipling Hogyvolt-mesék című könyvének (újra)fordításáért. Új kategóriaként ismeretterjesztő tevékenységéért az elismerésben a Csodaceruza folyóirat részesült. Az IBBY Honour List okleveleket idén Czigány Zoltán vehette ás a Csoda és Kószáért (harmadik része Könyvhétre várható!) Békés Rozi a Muzi című kötetéért és Pacskovszky Zsolt az Ágról szakadt Tóbiás fordításáért.

Vango, Unika és a régi kedvencek

A Móra Kiadó, hagyományaiból következően, sok korábbi könyvét is új vagy felújított formában jelenteti meg a Könyvfesztiválra, de szerepel a kínálatban olyan könyv is, amivel eddig nem találkozhattunk. Két lapozót, Kiss Ottó és Takács Mari közös munkáit, valamint két, most először megjelenő kaland- és sci-fi regényt, a Vango-t és az UNIKA-t is a figyelmünkbe ajánlotta Merényi Ágnes, aki a Móra Kiadó Könyvfesztiváli újdonságairól mesélt.

Egyke Tóbiás kalandjai folytatódnak

Rég volt már rám meseregény olyan hatással, mint Timothée de Fombelle Tóbiás-könyve. Több szempontból is az elevenembe talált. Rögtön sikerült lenyűgöznie a zseniális történetvezetéssel, felpiszkálnia bennem a szociológust, hogy aztán adjon egy kicsit az öko-, és szociális érzékenységemnek is. A végső csapást pedig sikerült a fordítónak, Pacskovszky Zsoltnak bevinnie, kinek munkáját azóta már az IBBY is jutalmazta. Ráadásul, Timothée de Fombelle nem átallott úgy befejezni az első kötetet, hogy az azóta eltelt egy évben sem bírtam kiverni a fejemből a záró képsort, és ugrásra készen vártam a második részt, csak hogy minél előbb lecsaphassak rá.

További kapcsolódó cikkek...