Alice Csodaországban

Lewis Carroll

Alice Csodaországban

Mauro Evangelista illusztrációival

Bolti ár: 2500Ft
Kedvezményes ár: 2000 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Holnap Kiadó, 2017
64 oldal, 130x196 mm, Kemény borító  

Egy átlagos, unalmas napon egyszer csak rendkívüli események veszik kezdetüket, miután Alice a Fehér Nyúl után ugrik a nyúlüregbe. A talpraesett kislány a különös szereplőkkel benépesített Csodaországban találja magát. Lewis Carroll klasszikusa dióhéjban azoknak a gyerekeknek, akik már önálló olvasásra vágynak.

Ezt a könyvet 6-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

A viktoriánus Anglia legjellegzetesebb írója. 1832-ben született, Oxfordban tanított matematikát. Két műve őrizte meg a nevét, az Alice Csodaországban, illetve az Alice Tükörországban. Ezeket több mint negyven nyelvre lefordították, magyarul Kosztolányi Dezső révén olvashatjuk. Nem csak tipikus angol volt, hanem korához méltóan rengeteg dologgal is foglalkozott. Azon kívül, hogy író, költő és matematikus volt, fotózott és anglikán pap is volt.

A szerző más könyvei

 • Lewis Carroll
  Sziget Könyvkiadó
  4165 Ft (-15%)
  4900 Ft
  A két közkedvelt klasszikus mese új fordításban, Varró Dániel és Varró Zsuzsa átültetésében.
 • Lewis Carroll
  Ciceró Könyvstúdió
  2542 Ft (-15%)
  2990 Ft
  Lewis Carroll, a tizenkilencedik században élt oxfordi matematika-professzor nevét az Alice-regények őrizték meg. Carroll angolszász humorral megírt alkotásai a korabeli Anglia torzképét adják.
 • Lewis Carroll
  Ciceró Könyvstúdió
  1437 Ft (-15%)
  1690 Ft
  Carroll klasszikusnak számító művében a cserfes Alice egy különös sakkjátszma részese lesz. A 19. századi Anglia gúnyrajza ez a nyelvi humorban gazdag történet.
 • Lewis Carroll
  Typotex Kiadó
  2465 Ft (-15%)
  2900 Ft
  A Gubancmese hőseinek története könnyebb-nehezebb feladványokba torkollik; a hétköznapi valóságos és a képzeletet felülmúló lehetetlen gubancolódik össze vidám matematikai feladványokkal..
 • Lewis Carroll
  Ventus Libro Kiadó
  1032 Ft (-20%)
  1290 Ft
  Ki ne hallott volna az élénk fantáziával megáldott, bájos kislányról, Alice-ról és csodaországi álomutazásáról? Lewis Carrol, a világ több, mint száz nyelvére lefordított történet szerzője, a viktoriánus Anglia kor- és gúnyrajzát rejtette a groteszk humorú mese sorai közé, amely minden korosztály és generáció kedvencévé vált az első megjelenés óta eltelt csaknem százötven évben.
 • Lewis Carroll
  Helikon Kiadó
  849 Ft (-15%)
  999 Ft
  Lewis Carroll világhírű műve, a gyermekirodalmi klasszikusként is számon tartott Alice Csodaországban egyszerre kínálja a képzelet világában való elmerülést és a viktoriánus kori Anglia szórakoztató gúnyrajzát.