ez itt a kosarad
a termékeiddel

Erdős István

Aprótörpe indiánok

Illusztrátor: Pásztohy Panka

Pozsonyi Pagony Kft, 2012

56 oldal, Kemény borító

Az erdő mélyén egy kis indiánfalu húzódik meg. Az apró wigwamok között gyufásdoboznyi indiánok gyűjtik a makkot, ülnek a tűz körül, és ünneplik minden hónapban a teliholdat. Ők az aprótörpe indiánok. Ám hiába aprók, bátorságban és hőstettekben nincs hiány. A legbátrabbak és legleleményesebbek persze a törzs legfiatalabb harcosai: Táncoló Pitypang, a vakmerő indiánfiú és Ásító Felhő, a bölcs indiánlány. Akár csípős bogarak, akár óriási bölények veszélyeztetik a falut, ők ott vannak, és hol csellel, hol jó ötletekkel megmentik társaikat. Ha beteg a törzsfőnök, ők indulnak gyógyító füveket szedni a veszélyes szurdokba. Nem csak nagyóvodásoknak, de első olvasmánynak is kiválóak az akciódús, rövid mesék. Erdős István és az Aprótörpe indiánok nyerték a prae.hu és a JAK könyvtréler versenyét, a kisfilm itt megnézhető: http://www.youtube.com/watch?v=SgdCSuLOReI

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

2590 Ft
2202 Ft (-15%)

Változz át indiánná!

Ha lemaradtál az Aprótörpe indiánok kiváló indiános bemutatójáról a Pagonyban áprilisban, akkor is nyugodtan indiánná változhatsz: íme, két fejdísz-készítő Pásztohy Pankától, a könyv illusztrátorától.

"Séta közben törnek rám az ötletek"

A népszerű Aprótörpe indiánoknak idén megjelenik a második, újabb hat mesét egybegyűjtő kötete, A vándor varázsló. Táncoló Pitypang és Ásító Felhő újabb és újabb ismeretlen vidékekre kalandozik: a mocsárba, a tengerre, és ismeretlen állatokkal ismerkednek meg, a mocsári szörnnyel, a sokkarúakkal, a vándor varázslóval. Kalandjaikat pedig megint Pásztohy Panka indiános rajzai kísérik. Vele beszélgettünk indiánokról, rajzolásról, ihletről. Boczán Bea interjúja.

Kis indiánok a Pagonyban

Április 19-én a Pagonyt és a Pozsonyi utat ellepték a kis indiánok, ugyanis aki a Kis Könyves Éjen betért hozzánk, az rögtön indiánná válhatott Sasohawa segítségével. A jó hangulatot még Szatmári Péter indián fuvolás és Környei Alice bábos garantálta, akik zenés mesét adtak elő az Aprótörpe indiánok Könyvhétre megjelenő új kötetéből, A vándor varázslóból.

További kapcsolódó cikkek...