Aprótörpe indiánok

Erdős István

Aprótörpe indiánok

Pásztohy Panka illusztrációival

Bolti ár: 2590Ft
Kedvezményes ár: 2202 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Pozsonyi Pagony Kft, 2012
56 oldal, 195x225 mm, Kemény borító  

Az erdő mélyén egy kis indiánfalu húzódik meg. Az apró wigwamok között gyufásdoboznyi indiánok gyűjtik a makkot, ülnek a tűz körül, és ünneplik minden hónapban a teliholdat. Ők az aprótörpe indiánok. Ám hiába aprók, bátorságban és hőstettekben nincs hiány. A legbátrabbak és legleleményesebbek persze a törzs legfiatalabb harcosai: Táncoló Pitypang, a vakmerő indiánfiú és Ásító Felhő, a bölcs indiánlány. Akár csípős bogarak, akár óriási bölények veszélyeztetik a falut, ők ott vannak, és hol csellel, hol jó ötletekkel megmentik társaikat. Ha beteg a törzsfőnök, ők indulnak gyógyító füveket szedni a veszélyes szurdokba. Nem csak nagyóvodásoknak, de első olvasmánynak is kiválóak az akciódús, rövid mesék. Erdős István és az Aprótörpe indiánok nyerték a prae.hu és a JAK könyvtréler versenyét, a kisfilm itt megnézhető: http://www.youtube.com/watch?v=SgdCSuLOReI

Ezt a könyvet 5-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Író, animációs filmkészítő, operatőr.

Könyvei a Pagonynál:
Aprótörpe indiánok, ill. Pásztohy Panka
A vándor varázsló, ill. Pásztohy Panka
Rajkó

A szerző más könyvei

  • Erdős István
    Tilos az Á Könyvek
    1692 Ft (-15%)
    1990 Ft
    A varázslatos hangulatú történetben egy tizenkét éves fiú szemszögéből ismerünk meg egy szabad, szegény, de saját törvényeit komolyan vevő világot, és egy ezzel szemben álló kényelmesebb, de túlszabályozott társadalmat.

Cikkek

"Séta közben törnek rám az ötletek"

Interjúnk Pásztohy Panka illusztrátorral

2013. május 22. - Pagony cimkék: interjú 5-8 

pankaA népszerű Aprótörpe indiánoknak idén megjelenik a második, újabb hat mesét egybegyűjtő kötete, A vándor varázsló. Táncoló Pitypang és Ásító Felhő újabb és újabb ismeretlen vidékekre kalandozik: a mocsárba, a tengerre, és ismeretlen állatokkal ismerkednek meg, a mocsári szörnnyel, a sokkarúakkal, a vándor varázslóval. Kalandjaikat pedig megint Pásztohy Panka indiános rajzai kísérik. Vele beszélgettünk indiánokról, rajzolásról, ihletről. Boczán Bea interjúja.

Kis indiánok a Pagonyban

Kis Könyves Éj 2013

2013. április 24. - Hanna cimkék:

hÁprilis 19-én a Pagonyt és a Pozsonyi utat ellepték a kis indiánok, ugyanis aki a Kis Könyves Éjen betért hozzánk, az rögtön indiánná válhatott Sasohawa segítségével. A jó hangulatot még Szatmári Péter indián fuvolás és Környei Alice bábos garantálta, akik zenés mesét adtak elő az Aprótörpe indiánok Könyvhétre megjelenő új kötetéből, A vándor varázslóból.