Autósmesék - mai mesemondóktól

Autósmesék - mai mesemondóktól

Rubik Anna illusztrációival

Bolti ár: 3250Ft
Kedvezményes ár: 2763 Ft
Elérhetőség: jelenleg nem rendelhető
Pozsonyi Pagony Kft, 2010
96 oldal, 215x255 mm, Kemény borító  

"Mi ketten" – mondja az öreg kisasszony az öreg autójának Mosonyi Aliz meséjében. – "Te meg én." És a kötet egészét sem tudnánk ennél jobban jellemezni: az "autó és én". Hiszen kortárs meseszerzőink legjobbjai Berg Judittól Lackfi Jánoson át Kiss Ottóig és Mosonyi Alizig autókról mesélnek. A gyűjteményes kötetben szerepelnek játékautók, igazi autók, kukásautók, locsolóautók, érző és gondolkodó autók, öreg és megbízható autók, fiatal és szemtelen autók – egy a lényeg: minden mesében az AUTÓ áll a középpontban, és az autó nem szimplán használati tárgy, hanem társ, játékszer, rokon, barát, varázseszköz. Talál magának olvasnivalót mindenki, kicsi és nagy, fiú és lány egyaránt. Sőt, nem csak olvasni-, de néznivaló is akad bőven: az Autósmeséket Rubik Anna mulatságos Autósrajzai kísérik.

A kötet szerzői: Berg Judit, Békés Pál, Finy Petra, Mosonyi Aliz, Lackfi János, Kiss Ottó, Kocsis Péter, Lőrincz Judit Lívia, Nógrádi Gábor, Nádori Lídia és Dragomán György

Ezt a könyvet 4-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

Cikkek

Nógrádi Gábor: Ne sírj, ne sírj, kicsi kocsi!

2010. szeptember 30.

autosJártatok már  úgy, hogy kaptatok valami új dolgot, de sajnáltatok megválni a régitől is? Az Autósmesék című mesegyűjteményből most egy ilyen mesét mutatunk.

"Új autónk lesz!" - és ennek mindenki nagyon örül. Tim is, Tom is, Apapa is, Anya is, Nagyi is és Papi is.

De mi lesz a régivel? Aki eddig vitte őket hegynek fel, völgynek le, szorgalmasan, annyi éven keresztül.

Vicces mese Nógrádi Gábortól, Rubik Anna rajzaival.

Autósmesék

2010. június 11. cimkék: Hanna blog ismertető 

Kevés kortárs meseantológiánk van és kevés fiús mesénk. Ezeket a hiányokat pótolja az Autósmesék: 12 kortárs író autós meséje, de nem csak fiúknak, lányoknak, mindenkinek. Ezek a történetek ugyanis nem egyszerűen az autókról szólnak, szinte minden történet túllép az autó témáján és elemi egzisztenciális tapasztaltot mutat meg, gyerek szemszögből.