Babar és a Télapó

Jean de Brunhoff

Babar és a Télapó

A szerző illusztrációival

Bolti ár: 1980 Ft
Neked: 1683 Ft
Elérhetőség: jelenleg nem rendelhető
Móra Kiadó, 2002
38 oldal
, 205x290 mm, Kemény borító  

Egyszer csak az elefántgyerekek számára kiderül, hogy télen mindenkihez elmegy a Mikulás és ajándékokat visz. Babar persze, mint az egy jó apához és jó királyhoz illik, azonnal felkerekedik és megkeresi a valódi Télapót, akinél nem is akármilyen műhelyre bukkan. Ezután már csak azt kell kitalálni, ki legyen a Télapó Elefántországban, és azt is megláthatjuk, hogyan pihen egy igazi Télapó, ha van rá lehetősége.

Ezt a könyvet 3-6 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerző más könyvei

 • Babar lakodalma
  Jean de Brunhoff
  Móra Kiadó
  Neked: 712 Ft (-20%)
  Bolti ár: 890 Ft
  A gazdagon illusztrált színes képeskönyv lapozgatása közben a legkisebbek megnézhetik Babar és Celesztína esküvőjét. A Babar-lapozók további kötetei: Babar, a családapa; Babar udvarában.
 • Babar udvarában
  Jean de Brunhoff
  Móra Kiadó
  Neked: 712 Ft (-20%)
  Bolti ár: 890 Ft
  A gazdagon illusztrált színes képeskönyvből a legkisebbek megtudhatják, hogyan készülnek egy ünnepségre Babar udvarában. A Babar-lapozók további kötetei: Babar lakodalma; Babar, a családapa.
 • Babar, a családapa
  Jean de Brunhoff
  Móra Kiadó
  Neked: 712 Ft (-20%)
  Bolti ár: 890 Ft
  A gazdagon illusztrált színes képeskönyv lapozgatása közben a legkisebbek megismerhetik Babar családapává válásának rövidke történetét. A Babar-lapozók további kötetei: Babar lakodalma; Babar udvarában.

A sorozatról

Van valahol egy ország, lehetne Franciaország is, de ez most éppen nem az - legfeljebb egy kicsit franciás -, hanem Elefántország a neve. Persze a történet nem ezzel kezdődik, hanem egy kiselefánttal, akinek meghal az anyukája és egy öreg néni ezért meghívja magához teázni, majd olyan segítséget ad neki, amivel később országot alapíthat, és így megszülethet Babar király története. Babar szinte nemzeti gyerekeposz lett Franciaországban, de már Magyarországon is ismertté vált a 70-es években.

Cikkek

MILYEN TÉLAPÓT HOZZON A MIKULÁS?

2008. november 27. - Eszti cimkék: esszé 

Természetesen nem előírás, hogy Mikulásra Mikulásos-könyvet kell a kiscsizmába rejteni, mert kitűnő mikulás-ajándék a Boribon, a Kippkopp és a Tündéri Lonka is – ám van jó néhány kifejezetten mikulásos mesekönyv, miért ne ajándékozzunk hát olyat, amiből kiderül valami az ünnepről, meg arról, miféle szerzet is ez a Mikulás. Mi derül ki, miféle szerzet?
(1 hozzászólás)