Fahéjas kert

Sopotnik Zoltán

Fahéjas kert

Bolti ár: 2490Ft
Kedvezményes ár: 2117 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft., 2013
112 oldal, 165x208 mm, Kemény borító  

Jártál már a Fahéjas kertben? Azt hiszed, nem? Pedig ott mindenki járt! Mert a Fahéjas kert az a hely, ahol a mai gyerekek és a "régvolt" gyerekek fantáziája megelevenedik: ahol a kastély egy folyton mozgó, barátságos sziklán áll, ahol a félelem a barátok segítségével átalakítható lukas kapuskesztyűvé, és ahol a felnőttek nem csak megértik a gyerekek világát, de épphogy ők a nagy meseteremtők: Nagyapa és Lassú báró. A közelükben megelevenednek a kártyafigurák, megszöknek a lépeklények, oroszlánfejjé változik a csap... Balázs és Sára nap mint nap betér a Fahéjas kert csodalényeihez. Szeretnéd Te is megismerni őket közelebbről? Akkor osonjunk be együtt...

Ezt a könyvet 8-12 éves gyerekek számára ajánljuk.

Cikkek

Nyári kertek mélyén

olvasnivalók nyárra

2013. július 3. - Hanna cimkék: 5-8 8-12 

malA kert kitüntetett toposza az irodalomnak: zárt hely, melynek falai közt másképp telik az idő, mint a falakon túl. A kert lakóit mindig összakapcsolja valamilyen titok: kívülállók. A kertbe bejutni pedig: beavatódás.

A kertben összeér az elképzelt a valóssal, és abban a megálló vagy nagyon lassan folyó időben háttérbe szorul minden, ami lényegtelen, ami látszat, és előtérbe kerülnek a lét alap kérdései. Épp ezért tudnak a kert lakói közel kerülni valamilyen titkos tudáshoz, ami a kerten kívül rejtve marad.

A kert ugyanis mini-világ, amelyben az emberek közti viszonyok és a dolgokhoz kapcsolódó viszonyaik láthatóvá válnak. A kertek visszautalnak egymásra is: minden kert mögött felsejlik az Édenkerttől a Hesperidák kertjén keresztül sok-sok kert képe. - Győri Hanna elemzése.