ez itt a kosarad
a termékeiddel
  • könyv
  • 10-14

David Walliams

Gengszter nagyi

Illusztrátor: Tony Ross

Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft., 2012

288 oldal, Puha borító

A 11 éves Ben rettegve gondol a péntek estékre, amikor a nagymamájánál kell aludnia. Ő ugyanis minden idők legunalmasabb nagymamájának látszik: állandóan szókirakósdit játszik és káposztalevest főz. De van egy dolog, amit Ben nem tud róla... Ben nagyija pontosan olyan, amilyennek az ember a nagyikat elképzeli: - ősz haja van és műfogsora, - a használt zsepit mindig a kardigánja ujjába gyűri, - és nemzetközi hírű ékszer tolvaj. Kalandos és megindító történet egy nagymamáról és az unokájáról, valamint lopott koronaékszerekről

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

2999 Ft
2549 Ft (-15%)

nextprev
David Walliams: Gengszter nagyi

A fordulatokban, érzelmekben, humorban gazdag történet egy kezdetben unalmasnak tűnő nagyiról és a szülei által kissé lenézett, szerelésmániás kiskamaszról. Ben szülei – műkörmös anyuka, biztonsági őr apuka – megőrülnek a péntek esténként futó Táncos lábú sztárok című nagysikerű műsorért, amit semmi pénzért nem hagynának ki. Viszont kiskamasz fiuk, akinek más szenvedélye nincs, mint a Vízvezeték-szerelők hetilapját bújni, útban van kedves, de táncőrült szüleinek. Így Bennek minden péntek estéjét szókirakózással kell eltöltenie nagyinál. Szörnyű és unalmas, talán ez a két legjellemzőbb szó erre a programra. Ám egyszer csak történik valami, amitől Ben véleménye gyökeresen megváltozik unalmas nagyijáról, és megkezdődik kettejük vicces ámokfutása. 

Nyomozz öreg nénikkel!

Nem vicc, de tényleg ugyanerre az alapra (azaz: tíz évesen nyomozzál egy vénséges vén, kicsit bolond nénivel valami teljesen rejtélyes bűnügyben) van felrakva mind a két könyv. Jó, de további hasonlóságok távolról sincsenek, hacsak az nem, hogy mindkettő a borzongató-krimi-családi-humoros vonalat viszi. Szécsi Noémi azért nagyon innen jött belső Pestről, látom magam előtt a házat, az udvart, ennek tényleg minden molekuláját ismerem. Ne aggódjunk, David Walliams brit underclassból szalasztott családja is elég ismerős lesz, a krimi zsánert pedig ezek az írók nem csak kívülről fújják, de még meg is tudják csavarni egyszer-kétszer.

További kapcsolódó cikkek...