Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

Michael Ende

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

Bolti ár: 3490Ft
Kedvezményes ár: 2792 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft., 2015
244 oldal, 175x244 mm, Kemény borító  

Gyöngyélet Földjére, erre az aprócska szigetre egy nap egy fekete kisfiút hoz a postás. Jim hamar barátságot köt a sziget lakóival, többek között Lukáccsal és mozdonyával, Emmával, akikkel aztán felkerekednek, hercegnőt szabadítanak és sárkányokkal küzdenek meg. Gombos Jim kalandos és vidám történetét Michael Ende meséli el, akinek neve fogalom a Momo és A Végtelen történet óta. Ez a regény régóta hiányzik a könyvesboltok polcáról. Ezt a tartozást rója le most a kötet a magyar nagyközönség előtt, ráadásul egy gyönyörűen illusztrált Kolibri Klasszikusok-kötet formájában.

Ezt a könyvet 11-14 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

A Gombos Jim, a Momo és a Végtelen Történet szerzője igazán kalandos életutat járt be. Nem volt jó tanuló, többször kicsapták iskoláiból, a háború alatt több bombázást is túlélt és többször került pénzügyileg is csődbe. Gyermekkönyveit Gombos Jim történeteivel kezdte, de az igazán nagy sikert az 1972-es Momo és az 1979-es Végtelen Történet hozta meg. Bár az utóbbiból készült film világsiker lett, az írónak annyira nem tetszett, hogy a nevét is töröltette az alkotók közül. Könyvei Európa és Amerika mellett Japánban is hatalmas sikereket hoztak. 66 éves korában, 1995 szeptemberében hunyt el.

A szerző más könyvei

 • Michael Ende
  Móra Kiadó
  1954 Ft (-15%)
  2299 Ft
  A regény történetének helyszíne egy modern nagyváros, valahol Dél-Európában. Egy kísérteties társaság, a szürke urak csoportosulása hatalmába keríti az embereket, és arra ösztönzi őket, hogy takarékoskodjanak az idővel...
 • Michael Ende
  Európa Könyvkiadó
  2797 Ft (-15%)
  3290 Ft
  Bux Barnabás Boldizsár számára valóra válik minden gyermek álma: egy rejtélyes könyv olvasása közben hirtelen átkerül a mesébe, s ő lesz Fantázia birodalmának legfontosabb lakója.
 • Michael Ende
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  2799 Ft (-20%)
  3499 Ft
  A világhírű Michael Ende újabb meseregénye a Kolibri Klasszikusok sorozatban.

A sorozatról

A 2013-ban indult sorozat olyan nem mindennapi klasszikusokat foglal magába, amelyek mindannyiunk kedvencei lesznek.
 • Otfried Preussler
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  2399 Ft (-20%)
  2999 Ft
  Paprika Jancsi és Vitéz László azon mesterkedik, hogyan tudná fülön csípni Torzonborzot, aki ellopta Nagymama különleges kávédarálóját.
 • Otfried Preussler
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  2392 Ft (-20%)
  2990 Ft
  Megszökött Torzonborz, a rabló! Ráadásul még Nagymamát is elrabolta! Ez a fordulat őszintén megdöbbenti Paprika Jancsit, Vitéz Lászlót és Üstöllési őrmestert is. De vajon most mihez kezdjenek? Azt remélik, hogy a falu jósnőjének biztos lesz egy hasznos tanácsa...
 • Otfried Preussler
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  2399 Ft (-20%)
  2999 Ft
  A Torzonborz, a rabló és a Torzonborz újabb gaztettei után itt a trilógia befejező darabja, a Torzonborz megjavul. Otfried Preußler legeslegutolsó paprikajancsis és vizétlászlós története. Újra felbukkan Torzonborz, a rabló. És ez bizony megrémíti Paprika Jancsit, Vitéz Lászlót, Nagymamát, sőt még Üstöllési századost is. De akkor ijednek meg csak igazán, mikor Torzonborz bejelenti: szögre akasztja széles karimájú kalapját és felhagy a rablómesterséggel. Vajon mihez kezd ezután az egykori héttőrös gazember...?
 • Michael Ende
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  2392 Ft (-20%)
  2990 Ft
  Michael Ende neve fogalom a Momo és A Végtelen Történet óta. Ez az éppen huszonöt évvel ezelőtt született meseregénye groteszk humorával emelkedik ki az életműből.
 • Otfried Preussler
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  2399 Ft (-20%)
  2999 Ft
  A kis boszorka sajnos még csak százhuszonhét esztendős, ezért a nagy boszorkák nem fogadják be maguk közé. Ezért úgy dönt, ha már nagy nem tud lenni, legalább jó lesz.

Cikkek

Klasszikusok újraolvasva

A történelem legnagyobb hatású gyerekkönyvei

2017. március 2. - Zsani cimkék: regény 

maryMindenkinek vannak olyan gyerekkori könyvélményei, amik felejthetetlenek.
Mitől, miért és kiknek jók ezek a régebbi mesék?
Most a legnagyobb klasszikusokat vettük le a poncról és néztük meg közelebbről. Olvass újra te is, megmutatjuk azt is, hogy hogyan!

A másik ok, hogy MOST kezdd el az újraolvasást, hogy március 15-ig 20% kedvezménnyel teheted a kosaradba a legkedvesebb klasszikusainkat!