ez itt a kosarad
a termékeiddel
  • könyv
  • 4-8

Janosch

Irány Panama!

Illusztrátor: Janosch

Móra Kiadó, 2012

48 oldal, Kemény borító

Kistigris és Kismackó, a két jó barát nem fél semmitől, hiszen együtt nagyon erősek. Akár egy tigris meg egy medve. Békésen éldegélnek folyóparti házikójukban, aztán egy napon a vízen különös ládát pillantanak meg. "Panama" - díszeleg az oldalán, és banánillat árad belőle. Kismackó úgy gondolja, hogy Panama csakis álmai országa lehet, és barátjával, na meg a négy keréken guruló Tigriskacsával együtt elindul, hogy felkeresse ezt a csodás helyet. Janosch az egyik legismertebb német meseíró, több tucat képes mesekönyvét gyerekek és felnőttek milliói ismerik és szeretik szerte a világon. Az Irány Panama! című meséje 1979-ben elnyerte a német gyermekirodalmi nagydíjat.

Jelenleg nem rendelhető.

1990 Ft
1692 Ft (-15%)

A legjobb könyvek kezdő olvasóknak

Most egy gyakorló anyuka mesél nektek arról, hogy a gyerekei, hogyan és milyen könyvekkel szerették meg az önálló olvasást. Ha van kezdő olvasó a családban, mindenképpen érdemes egy-két trükköt ellesni a cikkből!

Panamában banánillatú minden

Janosch 2011-ben ünnepelte 80. születésnapját, és idén újra megjelent magyarul a Kismackó és Kistigris sorozat két kötete, és hamarosan jön a folytatás is. Janosch körülbelül 300 gyerekkönyv, számos tévéműsor, jó tucat önéletrajzi ihletésű, felnőtteknek szóló könyv szerzője. Könyveit igen hamar több tíz nyelvre lefordították, már a második generáció nő fel rajta német nyelvterületen. A könyvek bemutatása helyett most az alkotót mutatjuk meg Nektek, mert egy kivételes, csodálatos emberről van szó, akinek a szövegei olyan filozofikus mélységeket mutatnak, és olyan derű, kedvesség és humor van bennük, mint senki máséban. Janosch egyszerre nagyon keleti és nagyon német, mindent tud a barátságról és összetartásról, az összetartozás gúzsba kötő és felemelő erejéről. Kismackó és Kistigris elcsetlenek-botlanak a boldogságig, az elbeszélő óvó tekintetétől (értsd: humoros kiszólásaitól) követve.

További kapcsolódó cikkek...