Irány Panama!

Janosch

Irány Panama!

A szerző illusztrációival

Bolti ár: 1990Ft
Kedvezményes ár: 1692 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Móra Kiadó, 2012
48 oldal, 170x242 mm, Kemény borító  

Kistigris és Kismackó, a két jó barát nem fél semmitől, hiszen együtt nagyon erősek. Akár egy tigris meg egy medve. Békésen éldegélnek folyóparti házikójukban, aztán egy napon a vízen különös ládát pillantanak meg. "Panama" - díszeleg az oldalán, és banánillat árad belőle. Kismackó úgy gondolja, hogy Panama csakis álmai országa lehet, és barátjával, na meg a négy keréken guruló Tigriskacsával együtt elindul, hogy felkeresse ezt a csodás helyet. Janosch az egyik legismertebb német meseíró, több tucat képes mesekönyvét gyerekek és felnőttek milliói ismerik és szeretik szerte a világon. Az Irány Panama! című meséje 1979-ben elnyerte a német gyermekirodalmi nagydíjat.

Ezt a könyvet 4-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerző más könyvei

 • Janosch
  Móra Kiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Kistigris épp gombászni indul az erdőbe, amikor találkozik Kismalaccal. Egész álló nap bújócskáznak a réten, másnap fürdeni mennek, harmadnap Kistigris már haza sem tér Kismackóhoz, hanem ott marad Kismalac óljában. De hamarosan csalódnia kell új barátjában, és elfogja a honvágy. Amikor hazakullog, most ő nem találja Kismackót sehol. Vajon hová tűnhetett? Janosch meséi és rajzai mára legendássá váltak. Közel 300 mesekönyve eddig több mint 12 millió példányban kelt el. A Szevasz, Kismalac! megható történet hűségről és barátságról - a szerzőtől megszokott humorral.
 • Janosch
  Móra Kiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Kismackó békésen horgászik a csónakjában, amikor barátja, Kistigris elhatározza, hogy szülinapi bulit szervez magának. Az ötletet lázas készülődés követi: otthon összeállítják a meghívottak listáját, elküldik a leveleket, libapezsgőt rendelnek Lúd nénétől, majd izgatottan várják a vendégeket. Érkeznek is a barátok a szélrózsa minden irányából, és kezdetét veszi a fergeteges buli. Csak nehogy szétessen a ház...

A sorozatról

Klasszikus német mesesorozat a szeretnivaló két jóbarátról, Kistigrisről és Kismackóról.
 • Janosch
  Móra Kiadó
  1437 Ft (-15%)
  1690 Ft
  A német gyerekek kedvenc mesehősei, Kistigris és Kismakó történetei végre magyarul is olvashatók! Janosch, a zseniális író-grafikus tüneményes történetei a két elválaszthatatlan barátról és hol hétköznapi, hol nagyon is különleges kalandjaikról...
 • Janosch
  Móra Kiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Történet arról, hogyan indult Kistigris és Kismackó a nagy kincs vadászatára...
 • Janosch
  Móra Kiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Janosch meséi és rajzai mára legendássá váltak. Közel 300 mesekönyve eddig több mint 12 millió példányban kelt el. A Kismackó Mentőszolgálat elolvasása után egy gyerek sem fog többé rettegni a betegségektói és a kórházi kezeléstől.
 • Janosch
  Móra Kiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Janosch legendás mesesorozatának újabb része!

Cikkek

Panamában banánillatú minden

Kismackó-sorozat, Móra, 2012.

2012. október 30. - Hanna cimkék: interjú jó könyv 3-6 

pJanosch 2011-ben ünnepelte 80. születésnapját, és idén újra megjelent magyarul a Kismackó és Kistigris sorozat két kötete, és hamarosan jön a folytatás is. Janosch körülbelül 300 gyerekkönyv, számos tévéműsor, jó tucat önéletrajzi ihletésű, felnőtteknek szóló könyv szerzője. Könyveit igen hamar több tíz nyelvre lefordították, már a második generáció nő fel rajta német nyelvterületen.

A könyvek bemutatása helyett most az alkotót mutatjuk meg Nektek, mert egy kivételes, csodálatos emberről van szó, akinek a szövegei olyan filozofikus mélységeket mutatnak, és olyan derű, kedvesség és humor van bennük, mint senki máséban. Janosch egyszerre nagyon keleti és nagyon német, mindent tud a barátságról és összetartásról, az összetartozás gúzsba kötő és felemelő erejéről. Kismackó és Kistigris elcsetlenek-botlanak a boldogságig, az elbeszélő óvó tekintetétől (értsd: humoros kiszólásaitól) követve.