Iskola a faliszekrényben

Bálint Ágnes

Iskola a faliszekrényben

Bolti ár: 1990Ft
Kedvezményes ár: 1692 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Móra Kiadó, 2012
48 oldal, 170x194 mm, Kemény borító  

Szilvi és Tatuska olyan jól megértik egymást, hogy csuda!" - mondogatja mindig Szilvi édesanyja. A kislány és nagyapja között valóban különleges a kapcsolat: együtt szépítgetik a kertet, jókat beszélgetnek, s néha elgyalogolnak ahhoz az iskolához, ahová Szilvi szeptembertől járni fog. Közösen szerzik be a szükséges tanszereket, és azt is megbeszélik, hogy Tatuska fogja majd Szilvit az első napon iskolába kísérni. Csak az a baj, hogy a kislány már nagyon türelmetlen. Hogyan bírja ki azt a két hónapot az első becsengetésig? Tatuska megtalálja a megoldást. Különleges meglepetést készít: papírdarabokból, régi üvegcsékből, gyufásskatulyából és más holmikból apró iskolát épít a kislánynak a faliszekrényben...

Ezt a könyvet 5-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Az elmúlt évtizedek egyik legnevesebb magyar meseírója, a televíziós gyerekszórakoztatás egyik legismertebb alkotója, szerkesztője, dramaturgja. Nemzedékek nőttek fel Mazsolán, a kismalacon, Kukori és Kotkoda párosán, vagy Frakkon és a kényes macskákon, de neki köszönhetjük úgy a Futrinka utcát, mint a tévémaci ötletét is. Első meseregénye 1936-ban jelent meg, Magyar Úriasszonyok nevű folyóirat mellékletében a Fanni, a modern tündér címmel, az utolsó pedig 2000-ben jelent meg. 1989-ben halt meg férje, ezek után visszavonultan élt, letette a tollat. Mesesorozatait majd minden európai országban és a világ számos más országában is vetítették, töretlen sikerrel és népszerűséggel.

A szerző más könyvei

 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  842 Ft (-15%)
  990 Ft
  Régi nagy kedvenceink lapozóban! Színes, mesés képeskönyv lapozó a legkisebbeknek.
 • Bálint Ágnes
  Holnap Kiadó
  2295 Ft (-15%)
  2700 Ft
  "Az én gyerekszobám a Duna volt." - így kezdődik a könyv, s így is folytatódik, szeretetteljes emlékezéssel. ebben a kötetben is a szerző természet- és gyermekismerete mutatkozik meg a jóízű visszaemlékezések során.
 • Bálint Ágnes
  Holnap Kiadó
  2210 Ft (-15%)
  2600 Ft
  Giduci, a kecskegida kissé akaratos jószág - fő szórakozása, hogy mindent, illetve mindenkit felökleljen, ami vagy aki útjában áll.
 • Bálint Ágnes
  Holnap Kiadó
  2295 Ft (-15%)
  2700 Ft
  A nagy sikerű Mazsola kalandjai folytatódnak! A bájos kismalac és Manócska - no meg kis barátai, Fülöpke, Menyus, Rezsőke - kedves történeteivel találkozhatnak kis olvasóink, valamint a régi mesék iránt nosztalgiát érző szülők és nagyszülők is.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1699 Ft (-15%)
  1999 Ft
  A történet főhőse a rajzfilmről is jól ismert vizsla, Frakk, akiről kiderül, hogy tényleg a macskák réme. E tulajdonsága révén meglehetősen lefárasztja idős gazdáit, Károly bácsit és Irma nénit. A két lusta cicusról nem is beszélve...
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Ki gondolná, hogy egy falatnyi édesség megváltoztathatja egy kisegér életét?
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1699 Ft (-15%)
  1999 Ft
  A boltok ajtaja fölött lógó cégérek élete néha mozgalmasabb, mint hinnénk. A tarka dolmányos, hiú fahuszár belepottyan egy tócsába, és leázik róla a festék.
 • Bálint Ágnes
  Holnap Kiadó
  2125 Ft (-15%)
  2500 Ft
  Labdarózsa ebben az esetben nem egy virág neve, hanem egy bölcs, öreg, gyermekszerető vizsláé, aki szeretettel foglalkozik a kisebb-nagyobb gyermekekkel, és a hozzájuk szegődő állatokkal egyaránt.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1699 Ft (-15%)
  1999 Ft
  Igazi retró-érzés egy kamaszfiú naplójával! Nevetés felsőfokon!
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1699 Ft (-15%)
  1999 Ft
  A nem csak fiúknak szóló, kedves naplóregény a közismert és közkedvelt Szeleburdi család folytatása. Sajdik Ferenc rajzaival ajánljuk az olvasónak.
Bálint Ágnes összes könyve...

Cikkek

A két mumus: a suli és a fogorvos

2012. október 18. - Vera cimkék: ismertető 

rfEz a két dolog, amitől szerintem majdnem minden gyerek szorong, de szerencsére sok mese segíti a legkülönbözőbb félelmek feloldását. Ugyanilyen fontos a legelső mesék mellett az első olvasmányok kiválasztása is, egy rossz könyv sokáig elveheti a kedvet az olvasástól. Az "első olvasós", nagybetűs könyvek száma egyre gyarapszik, és a Móra könyvkiadó is igyekszik minden témával foglalkozni, ki tudja, melyik gyereket mi fog meg? - Talán ez a két könyv segít nektek. Munkácsi Anna ajánlója.