Kököjszi és Bobojsza

Török Sándor

Kököjszi és Bobojsza

Kondor Lajos illusztrációival

Bolti ár: 2490Ft
Kedvezményes ár: 2117 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Ciceró Könyvstúdió, 2001
172 oldal, 145x210 mm, Kemény borító  

A reális és a mesevilág motivumait megkapó humorral ötvöző ifjúsági művek kiemelkedő darabja Török Sándor 1939-ben megjelent meseregénye. Két főszereplője a törpe világ két illusztris figurája. Alakjuk egy másik művében is felbukkan (Hahó, Öcsi) de elsőként a jelen kötetben tűntek föl. A vékony hangú Kököjszi és a vastag hangú Bobojsza selyemvitorlás, zászlós, lámpásos kis hajójukon, a Szent Kristófon jelennek meg esténként a történetbeli kisfiúnál, s viszik magukkal csodás kalandok felé. Mert a törpék afféle tündéri keresztapaságot vállaltak a történetbeli kisfiú felett. Már megszületése előtt tevékenykedtek, de akkor még kizárólag a szülőkre terjedt ki gondoskodásuk. A kisgyerek megérkezését követően minden percét figyelemmel kísérték, s ahogy nyiladozik Andris értelme, úgy gazdagodnak az élmények is, amelyekben a törpék jóvoltából részesül. A csodálatos hajó elröpíti utasait az Időkirály birodalmába, eljuttatja az Álomboltba az Emlékezés szigetére. A törpék kisgyermekek mellett teljesített szolgálata az évek múlásával lejár; Andrisnak meg kell állnia már a saját lábán, de hála a törpéknek, minden jel arra mutat, hogy ez sikerülni fog. A két felejthetetlen törpe és kisember barátjuk örökszép története minden gyermekolvasójának felejthetetlen élményt nyújt.

Ezt a könyvet 6-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Török Sándor már életében is kalandozott, nem egy hagyományos életutat járt be, hiszen sosem abban gondolkodott, hogy egy életút csak kétféle lehetne. A középiskolai tanulmányokat otthagyva a Renner bőrgyárban gépszíjgyártó vizsgát tett, majd színész lett a Magyar Színháznál. 1944-től alelnöke volt a Magyarországi Keresztény Zsidók Szövetségének, eljuttatta Horthyhoz az Auschwitz-jegyzőkönyvet. Közel állt szemléletben az antropozófiához, nem véletlenül nevét viseli a Török Sándor Waldorf Pedagógiai Intézet. A sok, remek gyerekkönyv mellett nagyon jó gyerekfilmek forgatókönyvét is ő írta, például a Hahó, öcsi!, Hahó, a tenger, vagy A varázsló.

A szerző más könyvei

 • Török Sándor
  Holnap Kiadó
  2000 Ft (-20%)
  2500 Ft
  Igazi hiánypótló kiadványt tart kezében az olvasó. A máig népszerű Kököjszi és Bobojsza írójának, Török Sándornak alábbi kötetét utoljára 1934-ben adtak ki.
 • Török Sándor
  Ciceró Könyvstúdió
  1992 Ft (-20%)
  2490 Ft
  Török Sándor 1945-ben folytatta Kököjszi és Bobojsza kalandjait, Gilikoti címen, majd 1948-ban megírta Kököjszi és Bobojsza újabb kalandozásait.
 • Török Sándor
  Ciceró Könyvstúdió
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Lehetséges, hogy egy rendes, mindennapi kisfiú máról holnapra királyfi lesz? Méghozzá úgy, hogy tulajdonképpen senki sem veszi észre? Még a mamája sem?

A sorozatról

A Ciceró kiadásában újra megjelennek olyan klasszikusok, mint a Fecskék és Fruskák, a Csudálatos Mary vagy a Tom Sawyer. Klasszikus, izgalmas olvasmányok fiataloknak.
 • Vázsonyi Endre
  Ciceró Könyvstúdió
  1992 Ft (-20%)
  2490 Ft
  A Nyúl, aki bátor és furfangos, lóvá teszi az erdő állatait, de főképpen a rókát. A vidám, rövid történeteket az öreg néger Rémusz bácsi meséli el az amerikai Kisfiúnak.
 • Hugh Lofting
  Ciceró Könyvstúdió
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Az állatbarát Dolittle doktor kedvencei kedvéért az emberek gyógyításáról áttér az állatok gyógyítására. Az állatok nyelvét elsajátító doktor híre még Afrikába is eljut. Az ott élő majmok között járvány pusztít, így Dolittle-nek mennie kell.....
 • Mark Twain
  Ciceró Könyvstúdió
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Tom Sawyer legjobb barátját, Huckleberry Finnt özvegy Douglas-né örökbe fogadja és megpróbálja civilizálni, ami Huck barátunknak nemigen van ínyére. Szerencsére Tom jókor érkezik…
 • Vázsonyi Endre
  Ciceró Könyvstúdió
  1522 Ft (-15%)
  1790 Ft
  Fortélyos mester, a ravaszdi róka az, aki mindig túljár mások eszén, csúfot űz az erdő lakóiból, és végül mégis pórul jár, hiszen fondorlattal sem lehet örökké boldogulni.
 • Fehér Klára
  Ciceró Könyvstúdió
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  A hétéves Zsoli Balatonon nyaral. Bánatára azonban senkitől sem kap levelet, így hát ír egyet saját magának. E levél különös sorsáról szól a történet. A kötetben két további kisregényben követhetjük Zsoli újabb kalandjait.
 • Török Sándor
  Ciceró Könyvstúdió
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Balogh Gyuszi hívására minduntalan betoppan a kedves varázsló, hogy elrendezze színes érdeklődésű, de legtöbbször ferde utakat választó hősünk cselekedeteinek következményeit.
 • Szalay Lenke
  Ciceró Könyvstúdió
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Lassan már nagymama korba lépnek azok az olvasók, akik annak idején szívből szerették Mogyorót, a kockás kabátos, kék sapkás, kék szemű, mosolygós kislányt, akinek mulatságos kalandjait követheti nyomon a kedves olvasó, Réber László illusztrációival.
 • Kenneth Grahame
  Ciceró Könyvstúdió
  1440 Ft (-20%)
  1800 Ft
  Grahame kis hősei - Vakond, Vízipatkány, Borz és Varangy - számos kalandot élnek át szárazon, vízen, folyón és a vad erdőben. A könyvet A. A. Milne bevezetője és Th. Roosevelt, az Egyesült Államok egykori elnökének levele teszi teljessé.
 • Lewis Carroll
  Ciceró Könyvstúdió
  1437 Ft (-15%)
  1690 Ft
  Carroll klasszikusnak számító művében a cserfes Alice egy különös sakkjátszma részese lesz. A 19. századi Anglia gúnyrajza ez a nyelvi humorban gazdag történet.
 • J.M Barrie
  Ciceró Könyvstúdió
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Pán Péter, a madárból emberré lett kisfiú, aki nem akar felnőtté válni!

Cikkek

Aranyalma és csodálatos utazás

Könyvfesztiváli előkészületek a Ciceró Kiadónál

2011. április 4. - Pagony cimkék: interjú 


cicero_aranyalmaAz Alma együttes kottáskönyve és Leiner Laura könyvsorozatának, A Szent Johanna giminek egy újabb része is érkezik a könyvfesztiválra. Az ifjúsági regények sorát egy amerikai szerző érdekes kötete is bővíti. A Ciceró Könyvfesztiváli újdonságairól és könyvheti terveiről Till Katalint, a kiadó főszerkesztőjét kérdeztük.