Kukori és Kotkoda - A nyikorgó daráló

Bálint Ágnes

Kukori és Kotkoda - A nyikorgó daráló

Mata János illusztrációival

Bolti ár: 2490Ft
Kedvezményes ár: 2117 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Móra Kiadó, 2012
48 oldal, 201x260 mm, Kemény borító  

Kukori és Kopasznyakú igazi jó cimborák, akik mindig számíthatnak egymásra. Főleg, ha kerülni kell a munkát. A két vásott kakas együtt indul mustot lopni, tilosban vadászni, közösen írnak dalt, sőt még rablótámadásba is belekeverednek. Sajnos nem mindenki nézi jó szemmel ezt a szép barátságot. A szorgalmas Kotkoda szerint élete párjának inkább otthon volna a helye, ahol kapálhatna a kertben, és darálhatná a kukoricát. Vajon Kukori a fárasztó munkát választja, vagy inkább a vidám semmittevést? Erre is fény derül a könyvből, amely a nagy sikerű rajzfilmsorozat alapján készült!

Ezt a könyvet 8-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Az elmúlt évtizedek egyik legnevesebb magyar meseírója, a televíziós gyerekszórakoztatás egyik legismertebb alkotója, szerkesztője, dramaturgja. Nemzedékek nőttek fel Mazsolán, a kismalacon, Kukori és Kotkoda párosán, vagy Frakkon és a kényes macskákon, de neki köszönhetjük úgy a Futrinka utcát, mint a tévémaci ötletét is. Első meseregénye 1936-ban jelent meg, Magyar Úriasszonyok nevű folyóirat mellékletében a Fanni, a modern tündér címmel, az utolsó pedig 2000-ben jelent meg. 1989-ben halt meg férje, ezek után visszavonultan élt, letette a tollat. Mesesorozatait majd minden európai országban és a világ számos más országában is vetítették, töretlen sikerrel és népszerűséggel.

A szerző más könyvei

 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1699 Ft (-15%)
  1999 Ft
  Igazi retró-érzés egy kamaszfiú naplójával! Nevetés felsőfokon!
 • Bálint Ágnes
  Holnap Kiadó
  2295 Ft (-15%)
  2700 Ft
  Bálint Ágnes Duna mellett játszódó történeteinek szereplői Vivike, a vízitündér, Valdi, a vízimanó, valamint barátaik, a békák, darazsak, tücskök és egyéb kis rovarok...
 • Bálint Ágnes
  Holnap Kiadó
  2295 Ft (-15%)
  2700 Ft
  A nagy sikerű Mazsola kalandjai folytatódnak! A bájos kismalac és Manócska - no meg kis barátai, Fülöpke, Menyus, Rezsőke - kedves történeteivel találkozhatnak kis olvasóink, valamint a régi mesék iránt nosztalgiát érző szülők és nagyszülők is.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Ki ne ismerné Kukorit, a naplopó kakast, és az ő párját, a szorgalmas Kotkodát, aki legszívesebben egész nap csak kapirgálna? Kettőjük szórakoztató kalandjairól mesél ez a képes mesekönyv, amely a sikeres rajzfilmsorozat alapján készült.
 • Bálint Ágnes
  Holnap Kiadó
  2295 Ft (-15%)
  2700 Ft
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1522 Ft (-15%)
  1790 Ft
  Emmike és népes családja a külvárosi Gőzmozdony utcai lakásból költözött a lakótelepre, ahol végre nem kell többé lavórban mosakodni, jut hely a gyerekeknek és a játékoknak, csak éppen a nagyszülők, a papagáj, a kutya és a jóleső felfordulás hiányzik.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1699 Ft (-15%)
  1999 Ft
  Frakk, a macskák réme mindannyiunk jó ismerőse. Mitörtént vele azóta, hogy móresre tanította Irma néni kövér kedvenceit? Addig rágta Károly bácsi fülét, míg beíratta a kutyaiskolába, és addig könyörgött Irma néninek, míg kapott tőle egy labdát.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Ki gondolná, hogy egy falatnyi édesség megváltoztathatja egy kisegér életét?
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  792 Ft (-20%)
  990 Ft
  Régi nagy kedvenceink lapozóban! Színes, mesés képeskönyv lapozó a legkisebbeknek.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1862 Ft (-15%)
  2190 Ft
  Brúnó kapitány, a vén tengeri medve nyugdíjba vonult. Lehorgonyozta hajóját a szárazföldön, és jókat szunyókál a fedélzetén. Egy nap azonban arra ébred, hogy az árvíz kisodorta a hajót a nyílt vízre, ráadásul két potyautas is a fedélzeten rekedt: egy tyúk
Bálint Ágnes összes könyve...