Kukori és Kotkoda - A nyikorgó daráló

Bálint Ágnes

Kukori és Kotkoda - A nyikorgó daráló

Mata János illusztrációival

Bolti ár: 2490Ft
Neked: 2117 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Móra Kiadó, 2012
48 oldal, 201x260 mm, Kemény borító  

Kukori és Kopasznyakú igazi jó cimborák, akik mindig számíthatnak egymásra. Főleg, ha kerülni kell a munkát. A két vásott kakas együtt indul mustot lopni, tilosban vadászni, közösen írnak dalt, sőt még rablótámadásba is belekeverednek. Sajnos nem mindenki nézi jó szemmel ezt a szép barátságot. A szorgalmas Kotkoda szerint élete párjának inkább otthon volna a helye, ahol kapálhatna a kertben, és darálhatná a kukoricát. Vajon Kukori a fárasztó munkát választja, vagy inkább a vidám semmittevést? Erre is fény derül a könyvből, amely a nagy sikerű rajzfilmsorozat alapján készült!

Ezt a könyvet 8-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Az elmúlt évtizedek egyik legnevesebb magyar meseírója, a televíziós gyerekszórakoztatás egyik legismertebb alkotója, szerkesztője, dramaturgja. Nemzedékek nőttek fel Mazsolán, a kismalacon, Kukori és Kotkoda párosán, vagy Frakkon és a kényes macskákon, de neki köszönhetjük úgy a Futrinka utcát, mint a tévémaci ötletét is. Első meseregénye 1936-ban jelent meg, Magyar Úriasszonyok nevű folyóirat mellékletében a Fanni, a modern tündér címmel, az utolsó pedig 2000-ben jelent meg. 1989-ben halt meg férje, ezek után visszavonultan élt, letette a tollat. Mesesorozatait majd minden európai országban és a világ számos más országában is vetítették, töretlen sikerrel és népszerűséggel.

A szerző más könyvei

 • Bálint Ágnes
  Holnap Kiadó
  Neked: 2125 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2500 Ft
  Labdarózsa ebben az esetben nem egy virág neve, hanem egy bölcs, öreg, gyermekszerető vizsláé, aki szeretettel foglalkozik a kisebb-nagyobb gyermekekkel, és a hozzájuk szegődő állatokkal egyaránt.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  Neked: 1692 Ft (-15%)
  Bolti ár: 1990 Ft
  Nem vagyok közönséges játék mackó. Tévésztár voltam, esténként sok-sok gyereket hívtam a képernyő elé, hogy együtt nézzük a mesét. Amikor fogat mostam, velem gurguláztak a tévénézők, és csutkababámmal meg a gyerekekkel együtt bújtam ágyba.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  Neked: 842 Ft (-15%)
  Bolti ár: 990 Ft
  Régi nagy kedvenceink lapozóban! Színes, mesés képeskönyv lapozó a legkisebbeknek.
 • Bálint Ágnes
  Holnap Kiadó
  Neked: 2295 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2700 Ft
  "Az én gyerekszobám a Duna volt." - így kezdődik a könyv, s így is folytatódik, szeretetteljes emlékezéssel. ebben a kötetben is a szerző természet- és gyermekismerete mutatkozik meg a jóízű visszaemlékezések során.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  Neked: 2117 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2490 Ft
  Ki gondolná, hogy egy falatnyi édesség megváltoztathatja egy kisegér életét?
 • Bálint Ágnes
  Holnap Kiadó
  Neked: 2125 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2500 Ft
  A kis virágtündér, Flórika egy mályvakehelyből pottyan a vonatülések mögé. Hamar barátokra lel, és e titkos rejtekhelyen az ott felejtett sokféle limlomból otthonos lakást rendez be...
 • Bálint Ágnes
  Holnap Kiadó
  Neked: 2295 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2700 Ft
  Mese Manófalvi Manó, és Mazsola, az induri-pinduri malacka minden- és nem mindennapi kalandjairól. Bálint Ágnes humoros, vidám történeteit Bródy Vera bábfotói teszik még vonzóbbá.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  Neked: 1862 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2190 Ft
  Brúnó kapitány, a vén tengeri medve nyugdíjba vonult. Lehorgonyozta hajóját a szárazföldön, és jókat szunyókál a fedélzetén. Egy nap azonban arra ébred, hogy az árvíz kisodorta a hajót a nyílt vízre, ráadásul két potyautas is a fedélzeten rekedt: egy tyúk
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  Neked: 1699 Ft (-15%)
  Bolti ár: 1999 Ft
  A történet főhőse a rajzfilmről is jól ismert vizsla, Frakk, akiről kiderül, hogy tényleg a macskák réme. E tulajdonsága révén meglehetősen lefárasztja idős gazdáit, Károly bácsit és Irma nénit. A két lusta cicusról nem is beszélve...
 • Bálint Ágnes
  Holnap Kiadó
  Neked: 2160 Ft (-20%)
  Bolti ár: 2700 Ft
Bálint Ágnes összes könyve...