Kukori és Kotkoda - A végtelen giliszta és más történetek

Bálint Ágnes

Kukori és Kotkoda - A végtelen giliszta és más történetek

Bolti ár: 2490Ft
Kedvezményes ár: 1992 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Móra Kiadó, 2009
56 oldal, 203x261 mm, Kemény borító  

Ki ne ismerné Kukorit, a naplopó kakast, és az ő élete párját, a szorgalmas Kotkodát, aki legszívesebben egész nap csak kapirgálna? Kettőjük szórakoztató kalandjairól mesél ez a képes mesekönyv, amely a sikeres rajzfilmsorozat alapján készült. Megtudhatjuk belőle, miért nincs Kukorinak és Kotkodának városi lakása, kiderül, vajon tényleg végtelen-e a végtelen giliszta, és az is elválik, Kukori-e a legjobb bébicsősz.

Ezt a könyvet 4-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Az elmúlt évtizedek egyik legnevesebb magyar meseírója, a televíziós gyerekszórakoztatás egyik legismertebb alkotója, szerkesztője, dramaturgja. Nemzedékek nőttek fel Mazsolán, a kismalacon, Kukori és Kotkoda párosán, vagy Frakkon és a kényes macskákon, de neki köszönhetjük úgy a Futrinka utcát, mint a tévémaci ötletét is. Első meseregénye 1936-ban jelent meg, Magyar Úriasszonyok nevű folyóirat mellékletében a Fanni, a modern tündér címmel, az utolsó pedig 2000-ben jelent meg. 1989-ben halt meg férje, ezek után visszavonultan élt, letette a tollat. Mesesorozatait majd minden európai országban és a világ számos más országában is vetítették, töretlen sikerrel és népszerűséggel.

A szerző más könyvei

 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1599 Ft (-20%)
  1999 Ft
  Frakk, a macskák réme mindannyiunk jó ismerőse. Mitörtént vele azóta, hogy móresre tanította Irma néni kövér kedvenceit? Addig rágta Károly bácsi fülét, míg beíratta a kutyaiskolába, és addig könyörgött Irma néninek, míg kapott tőle egy labdát.
 • Bálint Ágnes
  Holnap Kiadó
  2000 Ft (-20%)
  2500 Ft
  ez a kötet a Labdarózsa című könyv folytatása. A mesebeli kertben játszódó történet főszereplője a bölcs, öreg vizsla, aki a gyermekek és állatok sorsát igazgatja nagy szeretettel
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1592 Ft (-20%)
  1990 Ft
  Nem vagyok közönséges játék mackó. Tévésztár voltam, esténként sok-sok gyereket hívtam a képernyő elé, hogy együtt nézzük a mesét. Amikor fogat mostam, velem gurguláztak a tévénézők, és csutkababámmal meg a gyerekekkel együtt bújtam ágyba.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1522 Ft (-15%)
  1790 Ft
  Emmike és népes családja a külvárosi Gőzmozdony utcai lakásból költözött a lakótelepre, ahol végre nem kell többé lavórban mosakodni, jut hely a gyerekeknek és a játékoknak, csak éppen a nagyszülők, a papagáj, a kutya és a jóleső felfordulás hiányzik.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Szilvi és Tatuska olyan jól megértik egymást, hogy csuda!" - mondogatja mindig Szilvi édesanyja. A kislány és nagyapja között valóban különleges a kapcsolat.
 • Bálint Ágnes
  Holnap Kiadó
  2160 Ft (-20%)
  2700 Ft
  Mese Manófalvi Manó, és Mazsola, az induri-pinduri malacka minden- és nem mindennapi kalandjairól. Bálint Ágnes humoros, vidám történeteit Bródy Vera bábfotói teszik még vonzóbbá.
 • Bálint Ágnes
  Holnap Kiadó
  2080 Ft (-20%)
  2600 Ft
  Giduci, a kecskegida kissé akaratos jószág - fő szórakozása, hogy mindent, illetve mindenkit felökleljen, ami vagy aki útjában áll.
 • Bálint Ágnes
  Holnap Kiadó
  2160 Ft (-20%)
  2700 Ft
  A nagy sikerű Mazsola kalandjai folytatódnak! A bájos kismalac és Manócska - no meg kis barátai, Fülöpke, Menyus, Rezsőke - kedves történeteivel találkozhatnak kis olvasóink, valamint a régi mesék iránt nosztalgiát érző szülők és nagyszülők is.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1992 Ft (-20%)
  2490 Ft
  Ki ne ismerné Kukorit, a naplopó kakast, és az ő párját, a szorgalmas Kotkodát, aki legszívesebben egész nap csak kapirgálna? Kettőjük szórakoztató kalandjairól mesél ez a képes mesekönyv, amely a sikeres rajzfilmsorozat alapján készült.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1104 Ft (-15%)
  1299 Ft
  Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy Tévé-Maci, aki minden este szépen rendesen megmosta a fogát, s akit ezért mindenki nagyon tisztelt. Tévé-maci soha de soha le nem feküdt fogmosás nélkül!...
Bálint Ágnes összes könyve...