Kukori és Kotkoda - Születésnapi szemétdomb és más történetek

Bálint Ágnes

Kukori és Kotkoda - Születésnapi szemétdomb és más történetek

Mata János illusztrációival

Bolti ár: 2490Ft
Kedvezményes ár: 2117 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Móra Kiadó, 2010
57 oldal, 205x260 mm, Kemény borító  

Kukori, a széltoló kakas mindent megtesz, hogy kivonja magát a ház körüli munkákból: karatetanfolyamra jár, mûmenyéttel hadakozik, sôt még repülô szemétdombot is készít. A nagy munkakerülésben aztán többnyire úgy elfárad, hogy sürgôsen le kell pihennie egy kicsit. És mit csinál közben élete párja, a szorgalmas Kotkoda? Kapirgál, ablakot pucol, tûzifát aprít, és azon töri a fejét, hogyan leckéztesse meg naplopó urát. Ehhez hû szövetségeseket is talál: Hápogi kacsát, a mintaszomszédot, és Mitugrászt, a pimasz szöcskét. Hogy használ-e a lecke a mihaszna Kukorinak? Ez is kiderül ebbôl a vidám könyvbôl, amely a sikeres rajzÞlmsorozat alapján készült.

Ezt a könyvet 3-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Az elmúlt évtizedek egyik legnevesebb magyar meseírója, a televíziós gyerekszórakoztatás egyik legismertebb alkotója, szerkesztője, dramaturgja. Nemzedékek nőttek fel Mazsolán, a kismalacon, Kukori és Kotkoda párosán, vagy Frakkon és a kényes macskákon, de neki köszönhetjük úgy a Futrinka utcát, mint a tévémaci ötletét is. Első meseregénye 1936-ban jelent meg, Magyar Úriasszonyok nevű folyóirat mellékletében a Fanni, a modern tündér címmel, az utolsó pedig 2000-ben jelent meg. 1989-ben halt meg férje, ezek után visszavonultan élt, letette a tollat. Mesesorozatait majd minden európai országban és a világ számos más országában is vetítették, töretlen sikerrel és népszerűséggel.

A szerző más könyvei

 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1699 Ft (-15%)
  1999 Ft
  Igazi retró-érzés egy kamaszfiú naplójával! Nevetés felsőfokon!
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  842 Ft (-15%)
  990 Ft
  Régi nagy kedvenceink lapozóban! Színes, mesés képeskönyv lapozó a legkisebbeknek.
 • Bálint Ágnes
  Holnap Kiadó
  2295 Ft (-15%)
  2700 Ft
  A nagy sikerű Mazsola kalandjai folytatódnak! A bájos kismalac és Manócska - no meg kis barátai, Fülöpke, Menyus, Rezsőke - kedves történeteivel találkozhatnak kis olvasóink, valamint a régi mesék iránt nosztalgiát érző szülők és nagyszülők is.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  2124 Ft (-15%)
  2499 Ft
  Mi újság a Futrinka utcában? Gyertek, nézzünk be, régi ismerősök laknak itt: Morzsa kutya és Egerentyűék, Sün Sámuel, a Csőr című újság főszerkesztője és munkatársai, Liba Leontin és Kuvik Kelemen.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1699 Ft (-15%)
  1999 Ft
  A boltok ajtaja fölött lógó cégérek élete néha mozgalmasabb, mint hinnénk. A tarka dolmányos, hiú fahuszár belepottyan egy tócsába, és leázik róla a festék.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1699 Ft (-15%)
  1999 Ft
  A történet főhőse a rajzfilmről is jól ismert vizsla, Frakk, akiről kiderül, hogy tényleg a macskák réme. E tulajdonsága révén meglehetősen lefárasztja idős gazdáit, Károly bácsit és Irma nénit. A két lusta cicusról nem is beszélve...
 • Bálint Ágnes
  Holnap Kiadó
  2295 Ft (-15%)
  2700 Ft
 • Bálint Ágnes
  Holnap Kiadó
  2125 Ft (-15%)
  2500 Ft
  Labdarózsa ebben az esetben nem egy virág neve, hanem egy bölcs, öreg, gyermekszerető vizsláé, aki szeretettel foglalkozik a kisebb-nagyobb gyermekekkel, és a hozzájuk szegődő állatokkal egyaránt.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Szilvi és Tatuska olyan jól megértik egymást, hogy csuda!" - mondogatja mindig Szilvi édesanyja. A kislány és nagyapja között valóban különleges a kapcsolat.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Kukori és Kopasznyakú igazi jó cimborák, akik mindig számíthatnak egymásra. Főleg, ha kerülni kell a munkát. A két vásott kakas együtt indul mustot lopni, tilosban vadászni, közösen írnak dalt, sőt még rablótámadásba is belekeverednek.
Bálint Ágnes összes könyve...