Kutyafülű Aladár - Igor Lazin rajzaival

Weöres Sándor

Kutyafülű Aladár - Igor Lazin rajzaival

Igor Lazin illusztrációival

Bolti ár: 2700Ft
Kedvezményes ár: 2295 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Holnap Kiadó, 2013
76 oldal, 212x215 mm, Kemény borító  

A magyar irodalom egyik legnagyobb költője, a magyar gyermekvers klasszikussá nemesült alkotója száz éve született. Ma már nem él közöttünk, de tovább élnek lélekmelengető művei, amelyek gyermeket-felnőttet átitatnak nyelvünk gazdagságával, szépségével, dallamosságával. Legszebb gyermekverseiből kiadónk az évforduló alkalmából nyújt át egy színes válogatáscsokrot, amelyben a legismertebbektől a kevésbé felfedezett darabokig, az óvodásoktól az iskolásokig mindenki találhat kedvére való költeményt. Weöres Sándor napjainkban is időszerű remekeit Igor Lazin képei hozzák még közelebb a gyerekekhez.

Ezt a könyvet 3-6 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Weöres Sándor nevét nem kell bemutatni a magyar olvasóközönség előtt. Egy időben akár az egyszemélyes gyerekirodalomnak is nevezhettük volna. Verseinek zeneisége, a költészethez való újszerű hozzáállása, és az avantgarde jegyek nyugodt beapplikálása a gyerekköltészetbe, mind-mind az ő nevéhez fűzödik. Pécsen filozófia-esztétika szakon végzett, majd rengeteget utazott, Egyiptomban, Indiában és Shanghaiban is megfordult. Az itt tapasztaltak, a hallott és látott motívumok szintén erősen érezhetőek költészetén.

A szerző más könyvei

 • Weöres Sándor
  Helikon Kiadó
  2542 Ft (-15%)
  2990 Ft
  Az Éren-nádon címet viselő kötet ismert és kevéssé ismert állatos versek, mondókák gyűjteménye, Keresztes Dóra rajzaival illusztrálva. Az eddigi szám szerint legteljesebb tematikus válogatás hetven költeményt tartalmaz. Állatfajták szerint összegyűjtve sorakoznak a rigmusok kutyákról, macskákról, na és persze olyan állatokról is, mint Zimzizim, akit a költő teremtett.
 • Weöres Sándor
  Móra Kiadó
  842 Ft (-15%)
  990 Ft
  Weöres Sándor verse Reich Károly illusztrációival a legkisebbeknek.
 • Weöres Sándor
  Móra Kiadó
  1699 Ft (-15%)
  1999 Ft
  Alap verseskötet mindenkinek!
 • Weöres Sándor
  Holnap Kiadó
  2295 Ft (-15%)
  2700 Ft
  Válogatás Weöres Sándor legszebb gyermekverseiből Udvardy Melinda rajzaival.
 • Weöres Sándor
  Móra Kiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Ez aztán a világszám! Csak nyisd ki ezt a különleges könyvet, és máris felgördül a függöny! Dallos Jenő humoros rajzai keltik életre a manézs csodálatos világát: bohócok, légtornászok, késdobálók, bűvészek és állatszelídítők mutatják meg magukat.
 • Weöres Sándor
  Helikon Kiadó
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Hőségben ágyadon fekszel ruhátlan, hajad sötét, bőröd kéken ragyog; moccanni sem merek a szöglet-árnyban, mert rád terülnek mind a csillagok.
 • Weöres Sándor
  Tericum Kiadó Kft.
  1845 Ft (-15%)
  2170 Ft
  A végig színes képekkel illusztrált kötet a Bóbita-versekhez hasonló vidám gyerekverseket tartalmaz. Többek között: Éc, péc, kapuléc, Csimpilimpi, hová mész? Sehallselát Dömötör, buta volt, mint hat ökör...
 • Weöres Sándor
  Helikon Kiadó
  2542 Ft (-15%)
  2990 Ft
  Weöres Sándor művét a kiváló gyermekíró, Berg Judit dolgozta át, Keresztes Dóra grafikái díszítik.
 • Weöres Sándor
  Móra Kiadó
  842 Ft (-15%)
  990 Ft
  A színes képeskönyv lapozóból a legkisebbek megtudhatják, hogy hova fut a kocsi és a vonat. A kiadvány Szántói Krisztián rajzaival jelent meg.
 • Weöres Sándor
  Móra Kiadó
  2124 Ft (-15%)
  2499 Ft
  Weöres Sándor eredetileg nem is gyerekeknek írt versei megújították, kicsik és felnőttek között egyformán népszerűvé tették a magyar gyerekköltészetet. A Száncsengő, a Buba éneke vagy A kutyatár című verseit betéve tudják az óvodások és a kisiskolások, amiben nagy szerepe lehet az elmúlt évtizedekben született számtalan zenei feldolgozásnak is.
Weöres Sándor összes könyve...