Labdarózsa

Bálint Ágnes

Labdarózsa

Reich Károly illusztrációival

Bolti ár: 2500Ft
Kedvezményes ár: 2125 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Holnap Kiadó, 2002
92 oldal, 215x215 mm, Kemény borító  

Labdarózsából ugyan nem lett bábfigura, mint Mazsolából, talán kevesebben is ismerik, pedig Bálint Ágnes mesehőse, az öreg kutya (rögtön az első történetből kiderül, miért Labdarózsa a neve) legalább annyira kedves és szerethető figura, mint a Futrinka utca lakói. A történet ezúttal egy nagy kertben játszódik, ahol Labdarózsa, Szidol cica, Baka kutya, tyúkanyó, no és persze a gyerekek, Barbara, Ádámka és Dóra-Réka együtt élnek. Felnőttekről nem esik szó ebben a mesében, itt a gyerekek és az állatok élik együtt mindennapi életüket: Barbara pogácsát süt Labdarózsával, Ádámka autóján elviszi vásárolni tyúkanyót, együtt próbálják megnyugtatni a síró kisbabát, a még járókás Dóra-Rékát. A bájos történeteket Reich Károly feledhetetlen illusztrációi díszítik.

Ezt a könyvet 3-7 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Az elmúlt évtizedek egyik legnevesebb magyar meseírója, a televíziós gyerekszórakoztatás egyik legismertebb alkotója, szerkesztője, dramaturgja. Nemzedékek nőttek fel Mazsolán, a kismalacon, Kukori és Kotkoda párosán, vagy Frakkon és a kényes macskákon, de neki köszönhetjük úgy a Futrinka utcát, mint a tévémaci ötletét is. Első meseregénye 1936-ban jelent meg, Magyar Úriasszonyok nevű folyóirat mellékletében a Fanni, a modern tündér címmel, az utolsó pedig 2000-ben jelent meg. 1989-ben halt meg férje, ezek után visszavonultan élt, letette a tollat. Mesesorozatait majd minden európai országban és a világ számos más országában is vetítették, töretlen sikerrel és népszerűséggel.

A szerző más könyvei

 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  842 Ft (-15%)
  990 Ft
  Régi nagy kedvenceink lapozóban! Színes, mesés képeskönyv lapozó a legkisebbeknek.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Ki gondolná, hogy egy falatnyi édesség megváltoztathatja egy kisegér életét?
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1699 Ft (-15%)
  1999 Ft
  A boltok ajtaja fölött lógó cégérek élete néha mozgalmasabb, mint hinnénk. A tarka dolmányos, hiú fahuszár belepottyan egy tócsába, és leázik róla a festék.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1699 Ft (-15%)
  1999 Ft
  Igazi retró-érzés egy kamaszfiú naplójával! Nevetés felsőfokon!
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1699 Ft (-15%)
  1999 Ft
  A történet főhőse a rajzfilmről is jól ismert vizsla, Frakk, akiről kiderül, hogy tényleg a macskák réme. E tulajdonsága révén meglehetősen lefárasztja idős gazdáit, Károly bácsit és Irma nénit. A két lusta cicusról nem is beszélve...
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1862 Ft (-15%)
  2190 Ft
  Brúnó kapitány, a vén tengeri medve nyugdíjba vonult. Lehorgonyozta hajóját a szárazföldön, és jókat szunyókál a fedélzetén. Egy nap azonban arra ébred, hogy az árvíz kisodorta a hajót a nyílt vízre, ráadásul két potyautas is a fedélzeten rekedt: egy tyúk
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Szilvi és Tatuska olyan jól megértik egymást, hogy csuda!" - mondogatja mindig Szilvi édesanyja. A kislány és nagyapja között valóban különleges a kapcsolat.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Ki ne ismerné Kukorit, a naplopó kakast, és az ő párját, a szorgalmas Kotkodát, aki legszívesebben egész nap csak kapirgálna? Kettőjük szórakoztató kalandjairól mesél ez a képes mesekönyv, amely a sikeres rajzfilmsorozat alapján készült.
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1104 Ft (-15%)
  1299 Ft
  Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy Tévé-Maci, aki minden este szépen rendesen megmosta a fogát, s akit ezért mindenki nagyon tisztelt. Tévé-maci soha de soha le nem feküdt fogmosás nélkül!...
 • Bálint Ágnes
  Móra Kiadó
  1699 Ft (-15%)
  1999 Ft
  Frakk, a macskák réme mindannyiunk jó ismerőse. Mitörtént vele azóta, hogy móresre tanította Irma néni kövér kedvenceit? Addig rágta Károly bácsi fülét, míg beíratta a kutyaiskolába, és addig könyörgött Irma néninek, míg kapott tőle egy labdát.
Bálint Ágnes összes könyve...

A sorozatról

Bálint Ágnes mesebeli kertjében játszódó történeteinek főszereplője a bölcs, öreg vizsla, Labdarózsa, aki a gyermekek és az állatok sorsát igazgatja nagy szeretettel. A Reich Károly illusztrációival kiadott könyvek óvodás gyerekeknek remek mesélési lehetőséget nyújtanak.
 • Bálint Ágnes
  Holnap Kiadó
  2125 Ft (-15%)
  2500 Ft
  ez a kötet a Labdarózsa című könyv folytatása. A mesebeli kertben játszódó történet főszereplője a bölcs, öreg vizsla, aki a gyermekek és állatok sorsát igazgatja nagy szeretettel