Macskakirálylány

Tamás Zsuzsa

Macskakirálylány

Bolti ár: 2990Ft
Kedvezményes ár: 2542 Ft
Elérhetőség: jelenleg nem rendelhető
Naphegy Kiadó Kft, 2013
64 oldal, 285x220 mm, Kemény borító  

"Ki hallott már olyat, hogy egy királyfinak atyja mamusza dönti el a sorsát? Ráadásul ez a királyfi elvarázsolt királyfi, de nem ám úgy, ahogy az a mesékben szokott lenni! Ezt a királyfit belülről varázsolták el, nem csoda hát, hogy kicsit lassan fogja fel a körülötte lévő történéseket. Pedig nem buta - dehogy! nagyon is okos -, csak ki sem lát a szomorúságból. Egy viskóvá roggyant palotában azonban olyan csodálatos társaságra bukkan, hogy még a bánat íze is boldogsággá változik a szájában. Persze igazából csak azért, mert a társaságban ott van a Macskakirálylány is... Tamás Zsuzsa megindítóan szép szerelmi történetében a líra, a mese és a humor együtt oldják fel a rossz varázslatokat, hogy helyet adjanak a jónak. Mert ki hallott már olyat, hogy egy mesében nem a szerelem győzedelmeskedik?" (Boldizsár Ildikó) Tamás Zsuzsa a magyar gyerekirodalmi szcéna meghatározó alakja. A "Macskakirálylány" című mesekönyve ugyan az első gyerekeknek szóló, könyv formájában is megjelenő alkotása, de egészen biztosan nem az utolsó. A történet egyszerre épít a hagyományos népmesei toposzokra és a kortárs mesék modern dramaturgiai elemeire, humora nagyon friss, nyelvezete lírai, míves, mégis gyerekszemmel is könnyen olvasható. Figurái bájosak, szerethetőek valamint egyszerre realisták és mesébe illőek. A könyv különlegessége, hogy a prózai kerettörténetbe önállóan is kerek, remekül kidolgozott verses mesei betétek kerültek, szép egységet alkotva.

Ezt a könyvet 5-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerző más könyvei

 • Tamás Zsuzsa
  Naphegy Kiadó Kft
  1870 Ft (-15%)
  2200 Ft
  Kicsi Mimi legújabb meséi a barátságról.
 • Tamás Zsuzsa
  Naphegy Kiadó Kft
  1870 Ft (-15%)
  2200 Ft
  Kedves, tanulságos mese a testvérféltékenységről.
 • Tamás Zsuzsa
  Naphegy Kiadó Kft
  1870 Ft (-15%)
  2200 Ft
  A már megismert Mimi izgatottan várja kistestvére születését. Amikor végre teljesül a nagy álma, és valakinek a nagytestvére lehet, csalódottan tapasztalja, hogy az anyukája figyelmén ezentúl már mindig osztoznia kell az új jövevénnyel.
 • Tamás Zsuzsa
  Naphegy Kiadó Kft
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Életünk során mindannyian törekszünk egyfajta teljesség elérésére, s ez a vágyunk csak felerősödik akkor, amikor szülővé válunk. Ez a könyv segít ebben.
 • Tamás Zsuzsa
  Naphegy Kiadó Kft
  1870 Ft (-15%)
  2200 Ft
  Kicsi Mimi nagy változások elé néz. Nyuszimama úgy véli, kinőtték a régi üregüket, el kell költözniük, ráadásul itt az ideje, hogy Mimi elkezdjen óvodába járni. Mimi egyáltalán nem örül. Mi lesz a mohafiguráival, a gesztenyebabáival és az ágyikójával? És miért kell óvodába mennie, amikor legszívesebben otthon maradna a mamával?
 • Tamás Zsuzsa
  Manó Könyvek Kiadó Kft.
  672 Ft (-15%)
  790 Ft
  Mi lesz Lencsi és Varga bácsi mogyoróbokrával? A meséből megtudod!