Maléna kertje

Molnár Krisztina Rita

Maléna kertje

Bolti ár: 3400Ft
Kedvezményes ár: 2720 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Naphegy Kiadó Kft, 2013
248 oldal, 210x178 mm, Kemény borító  

Szvetelszky Zsuzsa ajánlása: Sok elfoglalt szülő szeretne olyan mesét találni gyermekének, amit akár másfél oldalanként, de ha úgy adódik, hosszabban, vagy egy családi vakáción akár egyvégtében is lehet együtt olvasni. Ez a könyv éppen erre való. Kiváló érzékkel adagolt összetevőkből áll: valóságból, csodából, humorból, mindennapokból és váratlan kalandokból. Máli - elfoglalt szülők gyermeke! -története igazi mai családi mese gyerekeknek és felnőtteknek, gyerekekről és felnőttekről egyaránt. A "Maléna kertje" az átváltozás meséje, számtalan izgalmas fordulattal és meglepetéssel. Mindennapjaink valóságából bontakozik ki Maléna történetének csodája: hiszen bármelyik gyerekkel megtörténhet, hogy egy tücsökre bízza féltett titkait. Hogy belelát a nagyok világába és gyerekkézzel, gyerekszívvel formál rajta, még ha kicsit is. Máli meséje elbűvöl kicsit és nagyot, miközben képessé tesz arra, hogy saját hétköznapjainkban is megleljük a csodákat és boldogabbak legyünk általuk. Szerkesztői ajánlás: Molnár Krisztina Rita a sikeres, három önálló kötetet jegyző költő ezúttal gyerekeknek írt. Nem is akármit. Egyből egy komoly lélegzetvételű meseregényt. A lassan hömpölygő, igényes, kifinomult, képekben és jelképekben bővelkedő történet könnyedén sodorja magával gyermek és felnőtt olvasóját egyaránt. Simonyi Cecília nagy részletgazdagsággal kidolgozott akvarell és kollázs képei, valamint rézkarcai egészen különleges harmóniában élnek a szöveggel, és nagyon sokat adnak hozzá ahhoz a hangulathoz, melyben örömmel elmerülhet az olvasó.

Ezt a könyvet 7-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerző más könyvei

 • Molnár Krisztina Rita
  Naphegy Kiadó Kft
  2720 Ft (-20%)
  3400 Ft
  A Naphegy jelentette meg a szerző első, nagysikerű meseregényét, a Maléna kertjét. Az igényes, kifinomult, képekben és jelképekben bővelkedő történet a Kréta-rajzban folytatódik, és ismételten magával sodorja gyermek és felnőtt olvasóját.
 • Molnár Krisztina Rita
  Naphegy Kiadó Kft
  2720 Ft (-15%)
  3200 Ft
  A Naphegy Kiadónál jelent meg Molnár Krisztina Rita nagy sikerű Maléna kertje (2013) és Krétarajz (2016) című regénye, melyek folytatása a műfaját tekintve gyermekkalendáriumként meghatározható Derűs hétköznapok.

Cikkek

Nyári kertek mélyén

olvasnivalók nyárra

2013. július 3. - Hanna cimkék: 8-12 

malA kert kitüntetett toposza az irodalomnak: zárt hely, melynek falai közt másképp telik az idő, mint a falakon túl. A kert lakóit mindig összakapcsolja valamilyen titok: kívülállók. A kertbe bejutni pedig: beavatódás.

A kertben összeér az elképzelt a valóssal, és abban a megálló vagy nagyon lassan folyó időben háttérbe szorul minden, ami lényegtelen, ami látszat, és előtérbe kerülnek a lét alap kérdései. Épp ezért tudnak a kert lakói közel kerülni valamilyen titkos tudáshoz, ami a kerten kívül rejtve marad.

A kert ugyanis mini-világ, amelyben az emberek közti viszonyok és a dolgokhoz kapcsolódó viszonyaik láthatóvá válnak. A kertek visszautalnak egymásra is: minden kert mögött felsejlik az Édenkerttől a Hesperidák kertjén keresztül sok-sok kert képe. - Győri Hanna elemzése.